Zadržení policií

regina02
1. lis 2020

Ahoj,

stala se mi nemilost, ale rovnou říkám, že taková nevinná, nejsem zloděj (a dokonce ani vrah... no vážně). Sestra bydlí asi sedm minut ode mě, takže když mi o půlnoci volala a div nebrečela bolestí, že je jí špatně, prostě jsem se sebrala a v pyžamu a větrovce, která byla na věšáku zrovna jako první po ruce, vyběhla ven, abych se o ni postarala a donesla jí alespoň pár housek. Asi za hodinu jsem šla rychle zase domů, ani mi nedošlo, že jsem u sestry nechala roušku - v jednu ráno a v té situaci jsem si fakt nevzpomněla a venku ani nikoho nepotkala, takže jsem na nikoho nic nemohla prsknout, nebojte. A najednou zpoza rohu vyšla noční hlídka, takže mě čekalo výslýchání, kdo, kde, jak, proč. Všechno jsem jim řekla a ptala se, co z toho bude. Prý nic. (Jeden policista byl rejpavý a nepříjemný, druhý se mě zastával.) Jakmile si proklepli, že jsem to vážně já (doklady jsem u sebe samozřejmě taky neměla, jen pytlík od housek, ale ten moc nápomocný nebyl), nechali mě jít. Ale vyfotili si mě, aby měli dokumentaci, že jsem venku po deváté.

Takže se chci zeptat na tři věci:

1) fotili mě vážně jen pro dokumentaci, jen aby měli třeba základ propříště (důkaz, že už jsem prostě udělala něco, co se nemá), nebo aby mě následně dopokutovali a doodchytili a tak?
2) nevíte, jak se trestá porušení zákazu nočního vycházení?
3) pokuta chodí na adresu trvalého bydliště?

Možná řeším blbiny, pardon, ještě jsem se do ničeho nenamočila.

alik20
1. lis 2020

@regina02 pokud okolo vas nikdo nebyl, tak rouska neni potreba, a pokud jste sla pomoc sestre, ktere bylo spatne, tak to bylo zahrnuto do výjimek, takže jste nic neudelala. Asi bych to neresila. Nefotili vas jen kvuli tomu, aby si vyjeli doklady?

camelinka
1. lis 2020

@regina02 Bože, to sou hovada fakt, pardon...Někteří měšťáci mají snad komplex 😤

asinehri
1. lis 2020

A jak vlastně houska léčí bolest a nevolnost do hodiny? Jakým mechanismem? 😀 😀

piskoteka
1. lis 2020

@asinehri Houska- kynuté pečivo, které se využívá ke konzumaci, díky které tělo může přijímat energii a nechcípne hlady, když je člověku blbě a pro jídlo si nemůže dojít.
@regina02 Focení je jako důkazní materiál, pokud to bylo přesně jak říkáte, nic jste neporušila. Jedině že jste tu roušku zapomněla strčit do kapsy, podkud byste někoho potkala, aby se mohla nasadit. Myslím, že se maximálně budete muset dostavit třeba k podání vysvětlení ještě na úřad. Ale jinak o nic nejde. Ať je sestře brzo lépe.

camelinka
1. lis 2020

@asinehri 🙄

gracinka7
1. lis 2020

Neboj, nic se dít nebude. Nic jsi neporušila.
@piskoteka zas mi netvrď, že člověk nemá doma vůbec nic k jídlu. Kdyby potřebovala prášky, pomoci do sprchy, uvařit čaj nebo tak něco, to pochopím, ale housku?

camelinka
1. lis 2020

@gracinka7 Promin, ze se do toho micham, ale vsichni se tu chytate tech housek a rypete, jak kdyby tam tu hodinu nedelala nic jinyho...o to v tomhle prispevku asi uplne nejde ne....Kdyby vam segra takhle zavolala, tak se na ni vykaslete?

piskoteka
1. lis 2020

@gracinka7 Já netvrdím nic. Ale předmětem diskuze se stala houska a to mi přijde uhozený.

katka9184
1. lis 2020

Nemusíš mít strach, fotili si tě určitě jen pro dokumentaci, dělá se to často a pokud by ti chtěli dát pokutu, tak už by si ji dostala, pokud si teda nedostala na místě nezaplacenou.
Bohužel jsou pověřený, aby zákazy kontrolovali, nedělají to ze svého rozmaru... když někoho po 9te hodině objeví, vždy budou chtít vysvětlení. Jednou zákaz je a to je dané, bohužel.

bara88
1. lis 2020

v noci nést někomu housky aby neumřel hlady?kdyby potřebovala léky tak neřeknu ale housky?

bara88
1. lis 2020

a když jí bylo tak špatně ty sis u ní jako sundavala roušku?promin ale ted v této situaci kdybych šla k někomu nemocnému tak jedně s rouškou asi

eloise02
1. lis 2020

Celý ten příběh je tak neuvěřitelná hovadina, že je to buď troll, nebo se lidi už úplně pomátli. Někdo brečí bolestí, tak mu donesu housky, v dnešní době si sundám roušku, následně ji tam nechám, za to pytlík od housek, ten si nesu zpět. Tak určitě...

bara88
1. lis 2020

@eloise02 to byl určitě nějaký eko sáček ten tam nechat nemohla 🙂

bamak
1. lis 2020

@regina02 klid... I policajti jsou lidi. Když řekli, že nic, tak nic. Foto pro jistotu... Kdyby tě hytli 5x za týden, tak by pak měli důkaz, že jsi zákaz opakovaně porušila a řešili by to.

keksik002
1. lis 2020

A ted tu o Karkulce 😂🤦‍♀️

makovice88
1. lis 2020

Na me cely ten pribeh pusobi jako snaha vyvolat negativitu vuci narizenim, nemuzu si pomoct. Rozdmychat debatu jen. Takze za me jasny troll..☹️