icon

Závidím kamarádce její skvělý život.

6. lis 2019

Ahoj holky, závidím svoji kamarádce ona je prostě úžasná všichni ji mají rádi má hodně známých ,je z bohaté rodinný a má i bohatého manžela, nosí samé drahé a značkové oblečení ještě jsem ji neviděla v jednom oblečení dvakrát, jezdí na dovolené skoro každý měsíc, navíc jí vážně hodně vůbec nesportuje ale má dokonalou postavu. Všechno jsem jí žačala závidět teprve před pár týdny , ja se s přítelem snažím o miminko hrozně dlouho ale nedaří se nám jsem po 7 potratech zkoušela jsem 3 umělé oplodnění ale pořád nejsem těhotná jsem z toho úplně zničená, a teď k věci před pár týdny se mi kamaradka zveřila že by už taky chtěla dítě ja jsem z toho vlastně měla i radost, a o dva týdny později mi kamaradka celá šťastná oznámila že je tehotna a to mně úplně zničilo ja se snažíme o dítě tak dlouho a ona se i otehotni téměř hned a potom jsem ji začala závidět i ty ostatní věci co jsem už psala prostě ona má dokonalý život,
vážně nevím co se stane až po rodu to snad nezvládnu, a prosím napište mi jak jsem špatná a omlouvám se že je to tak dlouhý ale potřebovala jsem se vypsat

Strana
z3
lieselmeminger
25. lis 2019

Rozumím tvému pohledu - hlavně po té bolesti kterou sis musela projít, to je nepředstavitelné. ☹️Zkusím ti to ale trošku nastínit z druhé strany. Měla jsem velmi dobrou kamarádku, která touží po miminku a její partner ho nechce. Vše mezi námi bylo dobré, pak jsem si ale našla partnera, koupili jsme byt, vzali se, já otěhotněla a porodila zdravou holčičku. A ta kamarádka mi nezvedne telefon, neodpovídá na zprávy, kontakt zmizel.
Nemohla přejít to, že ač jsem s partnerem kratší dobu, mám dítě dřív. Věděla jsem že je to pro ni těžké a v průběhu těhotenství jsem o dítěti ani o těhotenství prakticky nemluvila, stejně kontakt mezi námi po porodu utnula. A mě to velmi mrzí a opravdu mi chybí. Ona na druhou stranu nevidí to, co bych ji mohla závidět já. Tu volnost - když dítě nepřetržitě brečí a já si nemůžu ani dojít na záchod, natož abych mohla jít si sednout někam na kávu. A peníze - kdy ona má dostatek financí na vše co chce a my musíme hodně počítat abychom (skrz hypotéku) měsíčně vyšli. Každý závidí jen to co nemá a sám chce. Ale ten zbytek už nevidí.
Taky mě štípla závist, když jsem zjistila že bratranec bude mít dítě podobně jako my a svatbu asi měsíc od nás (narozdil od naší dejme tomu skromné svatby samozřejmě velkolepou a okázalou). Říkala jsem si že není fér, že se jim vše vede, když jsou ke všemu bohatí a s velkým domem, firmou a ve značkovém oblečení (vše mu spadlo do klína bez práce a já na vše musela vždy hrozně dřít). Že by jim lreve život měl někde brát, ne jen vše dávat. Ta závist trvala přesně do doby, než jsem zjistila, že měsíc před termínem porodu u nich doma lítají talíře a jsou neustále v hádkách a že to dítě nebylo v plánu. Můj manžel se o mě před porodem staral, udělal co mi na očích viděl. A to je pro mě asi tak nějak víc než každý měsíc nový mobil.
Prostě nemůžeš vědět co se děje za zavřenými dveřmi, ale každý si řeší něco jiného - třeba se nemilují, hádají a podvádějí. A třeba taky ne a jednou budou řešit jiné problémy. Máš milujícího partnera a i to miminko přijde až nastane jeho čas - neklesej na mysli. ❤️ 🌟 Závist je jen hrozně jednostranný pohled na jiné. A pokud ti to udělá lépe, zkus se kontraktu s kamarádkou vyhnout. Bude ji to jistě mrzet ale třeba najde pochopení - já ho pro tu svou kamarádku našla také. Držím palce a přeji ti, abys objevila své štěstí a aby se vám i to miminko povedlo. ❤️🌹

orchidis
25. lis 2019

@amazonkajanik Hm, typický výplod závistivého Čecháčka 😀. Nejsme bohatí, ale přeji bohatým jejich finance a pohodlí, věřím a chci věřit, že jsou poctivě vydělané a zasloužené a nikdy bych nevypustila takový nesmysl, jakože kdo má prachy, je prázdný, zlý, nebo bezcitný člověk bez srdce. Naopak znám kopy lidí, co jsou chudí, zlí, bezcitní a zavistíví až běda.

Zakladatelko, přej a bude Ti přáno, Změň náhled na svět, něco ve svém životě předělej. Sama jsi za svůj život odpovědná, Ty sama, Závistivé anonymní pindání je k ničemu.
Zhubni, pracuj, vzdělávaj se, neužírej se a třeba i to mimi přijde.

amazonkajanik
25. lis 2019

@orchidis a proč píšete mě, když je to věnováno zakladatelce?! Já jsem k tomu své uvedla, že peníze neznamenají štěstí a hotovo. A s tím, že i "chudí " jsou zlí, máte pravdu. Švagr je zavistivi, neprejicny, všichni podnikatelé jsou k....y ,apod

autor
24. led 2020

Ahoj, tak po dlouhém čase, musím napsat že se mi vůbec nedaří. Přítel se se mnou rozešel, v práci mě vyhodili . A kamarádka si užívá těhotenství, ja už jí vůbec nezávidím, hodně mi pomohla po rozchodu a pomáhá mi i s penězi. Jinak děkuji všem, za příspěvky

shaun40
24. led 2020

Tak vidíš a ty si se ji chtěla otočit zády.Jenom pro to že má lepší hadry .Doufám že ti to dalo do života ponaučení že ne všichni finančne zabezpečení jsou špatný. Všechno se časem vyřeši. Práce je všude naštěstí. A třeba se v tom novém kolektivu objeví někdo zajímavý s kým ti bude hezky.Jenom se musíš na lidi usmívat a všechno pude samo .A ne byt zla závistivá žena.To si od sebe každého odplašíš.Přeji ti ať si co nejdříve najdeš práci.A užívej si že si singl ber to jako pozitivní vec.Až budeš jednou maminkou tak zjistíš že není všechno tak růžové na mateřství jak to vypadá. O nic nepřijdeš.Všechno máš před sebou.☺

autor
25. led 2020

@shaun40 děkuji, máš pravdu, byla jsem úplně blbá. Po rozchodu, jsem si toho hodně uvědomila. Doufám že si brzy nájdu nového partnera. A práci už mám, sehnala mi jí kamarádka

mourovatakocka
25. led 2020

Asi to nebyl ten správný budoucí táta a proto se nedařilo. Přijde lepší a za chvíli budeš chodit s bříškem taky 🍀

autor
25. led 2020

@mourovatakocka děkuji ❤

Strana
z3