Život v cizině. Kde jste spokojeni?
Krásný večer, už nějakou dobu mluvíme o stěhování do ciziny například do roka, ale nyní v situaci, která je po celém světě si říkám zda jsou dveře otevřené pro přistěhovalce.. Nejvíce se nám zamlouvalo Španělsko prozatím. Obávám se však zda bude možné sehnat práci i když to teď nedokáže nikdo říct. Už dlouho cítím, že nechci v ČR žít. Necítím se tu dobře a přeji si začít s rodinou někde jinde. Můžete mi napsat kde jste spokojeni s kvalitou života, zaměstnáním, zdravotní péčí. Moc vám děkuji ☺️
@futyska Ono to i dost záleží, v které části Španělska člověk je. Byla jsem jako student na stáži v Galicii a už v té době byl i pro mladé lidi s VŠ vzděláním technického směru (chemie) problém sehnat práci, jeden doktorand třeba na férovku říkal, že na doktorandské studium se dal hlavně proto, že jeho šance sehnat práci jsou malé. V Galicii drželi siestu asi tak od 3 do 5, byly zavřené obchody ap. Ale tvrdili mi, že třeba v Katalánsku, které je asi nejvíc průmyslová část Španělska, spousta firem siesty nedrží a mají pracovní dobu v kuse, obvykle od 8-9 do 16-17. Taky mentalita se fakt různí, v Galicii jsou třeba mnohem blíž k Portugalcům a většina lidí byla v podstatě dochvilná, max pár minut zpoždění. Kamarádka byla na jihu Španělska a tam jim nějaká ta hodina zpoždění vrásky nedělala. Jo, a mezi Španěly, teda aspoň z Galicie, panuje přesvědčení, že Portugalci jsou mnohem organizovanější a efektivnější než oni. Co je na tom pravdy nevím.
Jinak tedy mě mé cesty za dob studia i služební cesty jen utvrdily v tom, že všude je chleba o dvou kůrkach a že prostě patřím do Čech.

@bigbig No je mi jasné, že nebude jen tak jednoduché zapadnout a mít hned vysněný život jen nějak vnitřně cítím, že tady to jde u mě od desíti k pěti. Mám dobrou práci muž bych řekla taky, ale.. Není ohodnocený. Necítím se tu dobře. Jsme oba uhoněný jak magoři..