Znáte cenově dostupné tampony pro silnou menstruaci?
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli nemáte některá doporučení na nějakou značku tamponů, které nejsou finančně náročné, kupuji si OB proComfort, jenže cena 150,- za krabičku, kterou potřebují minimálně 3x kvůli silné MS je šílenost, k tomu všemu mám hrozně krátké cykly...takže to občas vyjde i 2x do měsíce.
Já používám tři velikosti během menstruace, podle toho, jaké to zrovna je silné. Mini mám ráda od značky jessa z dm a normal/super používám s aplikatorem Tampax, takhle mi to vyhovuje nejvíc.
@werik153 já mám taky velmi silnou menstruaci a krátké cykly (klidně i po 21 dnech). V ČR jsem zkusila ty Jessa (DM) a v pohodě. Akorát na noc ty první 2-3 dny OB - ta úplně mega největší velikost (a stejně si dávám ještě vložku). Ale jinak přes den ta Jessa v pohodě. Na začátku ta největší velikost, ke konci normal.
Kalisek jsem kdysi zkoušela a tragédie, zlatý tampony. 🙂
Taky kupuju DM Jessa a ok, jiné nekupuju, první dny teda raději i v noci vstávám, protože taky mám extra silnou menstruaci.
@werik153
Kalisek je ta nejlepsi vec co jsem si mohla poridit 🙂
@me_druhe_ja
A jaky jsi mela?Ne kazdemu sedne kazdy kalisek.
@zelenaesmolda už nevím, to je snad před 7-8 lety co jsem to zkoušela. Možná víc. To tenkrát teprve začínalo😀 věřím, že dneska už jsou zase lepší. 🙂 ale mě to stejně neláká, já jsem s tamponama spokojená, zdravotně mě nevadí, takže měnit stejně nechci. 🙂
Jako základ používám kalisek, ale když přeci jen jedu někam, kde by to s ním bylo složitější, stridam tampony Ria a Kotex, podle toho, co je zrovna v akci 🙂. Ale už je jen málo mist, kde bych to s kaliskem nezvládla a mám z toho fakt dobrý pocit, kolik usetrim peněz i životního prostředí 🙂.
Po dětech jsem přešla na kalíšek a menstruační kalhotky a jsem mega spokojená.
Všem tampónovkám doporučuju menstruační houbu, kalíšek mi nesedl ale ta houba je super. Jinak jsem mela vzdy ráda tampony Kotex, naopak OB pro comfort mi často protékaly.
@werik153 no pri tak silne MS bych ho taky asi volila
@martinka_33 dáš nějaké info k té houbě prosím, mě tampony nevyhovují, používala jsem kalíšek, ale poslední dobou mi začat protékat, tak pátrám, za co ho vyměnit. Případně jaký vybrat, asi ideálně široký a nízký.
@j.a.n.i
co merula?
@ele_nka
no,zase tak cenove moc lepe nevyjde kdyz ma zivotnost par mesicu
@zelenaesmolda
@zelenaesmolda stojí stejně jako balení tamponů a to mi teda několik měsíců nevydrží. Pokud se o ni člověk stará dobře vydrží půl roku.
@zelenaesmolda houba stojí okolo 150ti korun a její životnost je 6 měsíců, mně tedy opravdu vždy tem půlrok vydrží.
@j.a.n.i mám na profilu o houbě článek z doby kdy jsem ji začala používat 😀 Používám značku KALU, mají na stránkách i dobrý návod na údržbu při které vydrží pak půl roku.
@ele_nka
vsak pul roku je nekolik mesicu :D
@zelenaesmolda no a na tu dobu předpokládám nikdo s jedním balením tamponů nevydrží, takže vyjde levněji než ty tampony. 😉
@zelenaesmolda Ten vypadá dobře, asi vyzkouším.
@zelenaesmolda Mám stejný problém a jako bonus mi netěsní.
a antikoncepci uzivas? co nejaky to telisko kdy pak zena MS nema vubrec?
@j.a.n.i
Tak zkus tu merulu.Ja o ni ani nevim a vubec neprotika.
Navic kdyz ti nesedne tak merulu prodas obratem.Na fb je skupina Kalisnice.Jak ma nekdo merulu na prodej tak je hnedka pryc 🙂
@zelenaesmolda Jojo, uz ji mam v kosiku 😁
@zelenaesmolda Akorát tedy prodavat pouzity by mi prislo divny... Jasně, je to silikon, jde to sterilizovat, ale stejně. To bych asi spis to petikilo obětovala.
@j.a.n.i
Taky jsem ji kupovala z druhe ruky.Vsak to vyvaris,nic na tom neni.

Ria