Boty Primigi - zápach. Jak se jej zbavit?

cloo
17. říj 2022

Zdravím,
neměl jste někdo problém s dětskými boty, u mě konkrétně značka Primigi, a zápachem. Boty po cca měsíci neskutečně smrdí (ještě hůř než natuchlá moč), tak že je to cítit v místnosti, načichnou i ponožky (a to i jen po 30 minutách v nich). Stalo se mi to už u dvou zimních a nyní u tenisek. U dvou dětí. Kupuji je v dětské obuvi. Nijak extra nepromokly (krom těch zimních, tam se to mohlo stát). Po nošení vždy větrají, když jsou mokré, vyndavám i vložku, dám na topení. Jsem z toho zoufalá, protože se toho nejde zbavit (soda, praní). Nějaká rada?

zuzkasim
17. říj 2022

Napadá mě, nemáte kočku nebo nebyli jste někde, kde kočku mají? Nemohla do nich načurat? Nevím, nikdy se mi nic takového nestalo, Primigi dcera nosila, když byla menší, koupila jsem je klidně i starší.

barussska1
17. říj 2022

@cloo přesně tak, koupila jsem tenisky Primigy a puch, jak kdyby v nich celý den pracoval … nevím. Nepodařilo se mi vyřešit. Ale geoxy to neudelali ani jednou…. Přitom by měli byt kvalitní, levné nejsou.

nazka
17. říj 2022

@cloo máme třetí Primigi a toto neznám

cloo
autor
17. říj 2022

@barussska1 Ja kupovala Primigi zimni,to se mi stalo 2x. Ted jsem koupila dvoje tenisky,tak jedny zatim dobre,druhe na vyhozeni. Tenisky Jonap mi to neudelaly ani jednou.

cloo
autor
17. říj 2022

@zuzkasim Kocku mame,ale nikdy do bot nenacurala. Nase dospele nic. Nevsimla jsem si,ze by byla louze i mimo botu a ze by to zvladla do obou z jednoho paru (navic dvoum ruznym detem, a jen do bot jedne znacky). No prijde mi to jako moc podminek.
@zuzkasim

cloo
autor
17. říj 2022

@barussska1 A nenasla byste odkaz,jake konkretni tenisky to byly?

kristyn86
17. říj 2022

A neni to proste z potu? Dcera uz ma po nekolikate Primigi. Zimni a celorocky. Syn ma superfity,tenisky. Koupila jsem mu je poprve. Ma je od jara,ale ted od podzimu smrdej fakt jak kdyz mu kocka nachcije do bot. Sice kocku mame,ale neudelala to. Priklanela jsem to potu...Vystrikala jsem sprejem na boty a je to lepsi. Ale nenapada me,cim jinym by to bylo nez potem.

zuzkasim
18. říj 2022

@cloo Jasně, byl to jen nápad. Mám doma 3 chlapy, dceru, nikomu se nikdy nic takového nestalo. Jo, jednomu synovi dost zapáchaly boty z tábora, myslím, že jak chodili v bahně, vlhku, pod teepem pořádně nevyschly... boty jsme řádně doma vyprali, zlepšilo se to, ale teda já je trochu cítím pořád. Syn je miluje, takže je nosí.

cloo
autor
18. říj 2022

@kristyn86 Ale me to delaji jen Primigi. Jonap, Geox nic. Zimni vsechny a nyni prvni tenisky,ale druhe nic u jinych deti. Strikam to taky,ale bez efektu. Ted jsem je vyprala a bez efektu.
A myslite,ze smrad ze spocenych nohou,smrdi jak kocicinec? Ja jen,ze dospelym smrdi nohy jinak. Ja si myslim,ze je to nejakym materialem v tech botach,treba lepidlem.
To vam vydrzi tenisky od jara do podzimu? To se mate 🙂 my kupujeme nove na jaro a pak nove na podzim.

kristyn86
18. říj 2022

Detem.to zatim zadne boty nedelaly. Mely DDstep,Protetiky,Primigy,z Decatlonu tenisky. A Superfity mame poprve. Me to fakt pripomina trochu kocicinec. Proste pot a neco v te bote. Casto je ma vlhke uvnitr,kdyz prijdeme z venku. Mozna jakoby byly ze vnitr spatne prodysne. Striknuti na chvilku pomuze. Uz jsem mu nechtela na tu chvilku kupovat nove,ale jinak bych je snad vyhodila.
Kdyz byl syn mensi,mel taky jesny boty na jaro,pak dalsi na leto a dalsi na podzim,pak na zimu a na jaro zase nove...Ted je mu 6 a rust nohy i tela bych rekla,ze se zpomalil 😀

zuzkasim
18. říj 2022

@cloo
@kristyn86 Holky, jak píšete, tak mě napadá, že možná ty boty opravdu nejsou dost vyschlé. Ono se i píše, že boty se mají střídat, ne aby se "šetřily", ale aby právě stíhaly řádně vyschnout, zvlášť těm, co se jim fakt potí nohy víc. Protože ten můj syn je měl z toho tábora prostě zavlhlé, ráno rosa, přes den vedro, noha zpocená a frajer puberťák nebude nosit sandály, to není cool, takže uzavřené botasky, večer zase vlhko, do toho stoupne u potoka do bahna a je v nich celý den. Podle toho vašeho popisu by to mohl být podobný problém. Nevím, jen uvažuju.

kovacuteri
27. pro 2023

Dobrý den, před pár měsíci jsem si koupila ve Sportisimu Adidas boty.. No ani ne měsíc a půl zpátky mi boty začaly smrdět jako kdyby se mi tam vyčůrala kočka ale kočku doma nemáme, nic. Ani na žádné návštěvě, ktere jsem byla kočku neměli. Nevím jak se toho mám zbavit. Můžete mi prosím poradit? Jsem z toho na prášky. Děkuji moc

cloo
autor
27. pro 2023

@kovacuteri Dobry den, u nas to proste delali nove boty urcite znacky. Dle me zacali pouzivat nejake nove lepidlo ci material. Davala jsem pod vlozku boty jedlou sodu,ktera to trochu stahla,ale zadny zazrak necekejte. Zkuste reklamovat,a nebo se s botama rozlucte.