icon

Kojící oblečení. Máte tip na obchod (i e-shop)?

haninka83
25. kvě 2020

Zdravím dámy, nemáte některá tip na obchod (i e-shop) s kojícím oblečením? Ale aby nebylo zároveň těhotenské. Všude narážím na kousky těhotenské/kojící. Ale přece když jsem těhotná, tak ještě nekojím a když kojím, tak už nejsem těhotná 😒. Sháním nějaké tričko, šaty, mikinu..ale bez "břicha". Díky za tipy 🙂

puhelin
25. kvě 2020

@haninka83 Pocitej s tim, ze bricho budes mi i po tom, co porodis. Proto se to dela 2v1.

lenkajan
25. kvě 2020

Já jsem třeba po porodu měla břicho celkem ploché, takže mi oblečení 2v1 taky nesedlo. Ta nabídka kojicího oblečení je zoufalá🙁 Já jsem to řešila klasickým, ale elastickým oblečením a velkou plenou na zakrytí😊

squezy
25. kvě 2020

Zkus Jozanek, to je celkem hezké oblečení.

krupka3
25. kvě 2020

Ja mam prekrasny kousek z Adelay, ale spousta 2v1 tricek je i dost upnuta, ze ani neni poznat, ze jsou tehotenska, kdyz uz nemas bricho. Treba Jozanek.

drep
25. kvě 2020

Já jsem byla spokojená s kojícím tričkem adelay. Naopak mě extrémně zklamalo triko z angel wings, po prvním použití a vyprání v ruce se “vymyla“ černá barva. Reklamaci samozřejmě neuznali (kamarádka, majitelka obchodu s dětskými a mateřskými věcmi říkala, že reklamace neuznávají nikdy, i ty naprosto oprávněné, že spoléhají, že se nebudeš soudit). Pak jsem pár triček a tílek z hm na doma a taky byly fajn. A využila jsem všechny svoje trika s knoflíčky nebo vodou, ale já teda kojila doma, v autě nebo někde na samotě v přírodě, nikdy jsem neřešila kojení v restauraci.
@puhelin já teda po porodu odcházela domů v upnutých džínech předtěhotenské velikosti, taky jsem si nekoupila jediný tričko na kojení i těhotenství v jednom, přesně jako zakladatelce mi přišlo, že nesedí nikdy. A břicho jsem fakt po porodu neměla.

hezz17
25. kvě 2020

Jo, ja třeba absolutně nechápu pyžama. Kojící vršek a spodek tehotensky kalhoty. Nic jsem si nevybrala, protože bych z těch kalhot vypadla. Mam 2 kojici tilka z lidlu. A z minuleho tehotenstvi (to bylo na zimu) 2 trika s dl.rukavem co mají vystrih na knoflícky. Nebylo to kojící, ale účel splnilo

puhelin
25. kvě 2020

@drep Tak to ti uprimne zavidim. Ja mela u obou tehotenstvi vse v brise a domu jsem sla v tehotenskem.
Tehu+kojici veci taky nemam. Tehu ano, nesnesla jsem pres bricho cokoliv tesneho. Ale tricka na kojeni mam klasicke bluzky s par knofliky od krku pod prsa. Ty zavinovaci vrsky mi nesedi.

jjasmina
25. kvě 2020

Já měla z těhu oblečení jen kalhoty, jedny jsem koupila v C§A a jedni tuším H§M, jinak hodně elastická trika a nátělniky, skoro vše Takko

martiniquest
25. kvě 2020

@haninka83 Pekne veci ma napriklad Angel Wings a Brundibara. Jozanek je za me tragedie. Jinak ja kojici obleceni vubec nevedu. Povazuju to za zbytecne. Zkratka nosim takova tricka a saty, u kterych lze stahnout vystrih. Nevedu uz kojici podprsenky, nybrz braletky a pohodlne sportovni

haninka83
autor
25. kvě 2020

Děkuju za tipy a názory 🙂. Já právě neměla žádné spešl těhotenské oblečení, měla jsem malé břicho. A myslela jsem, že i to kojení dám s rozepínacíma vrškama. Ale zjistila jsem, že jich doma moc nemám a nebo mají málo knoflíků a dostat z některých prso ven... 😅 Ty kojící/těho trička jsou většinou taková volná, nehezká. Nechci si pořád připadat jak cuchta 😀.

jjasmina
25. kvě 2020

@haninka83 Jinak teda jsem se ponaučila pozdě, že nestojí za to investovat do podprsenek, at nemáš pak doma vel od 75B až po 80F jako já 😀 Nejlepší jsou fakt sportovní za pár kaček

drep
25. kvě 2020

@jjasmina sportovní za pár kaček bych brala, ale s košíčky G a obvod 70, tak takové neexistují. Obvodem by mi bylo S, přes prsa minimálně L a z toho mi prsa vypadavají spodem.

@puhelin Je nutno přiznat, že jsem v těhotenství přibrala 6 kilo a ta zůstala v porodnici. Já si upřímně nekoupila jedinou těhotenskou věc, byla jsem v práci 4. Těhotná za asi 3 roky a máme erární pytel Těhotenských triček a legín a punčoch A džín. Plus jedny moje legíny s hodně pružným pasem (ale ty jsem si tedy trochu vytahala a musela jsem je dát po porodu mamce). Ale taky jsem nic přes břicho nesnesla a kdybych ty věci nedostala půjčené, tak si nakoupím, odmítám vypadat jako strašák.

puhelin
25. kvě 2020

@drep To je fajn, mit kde si to pujcit.

anna_90
15. led 2021

Téma se speciálním oblečením pro kojení již na tomto fóru bylo. Nedávno jsem na fóru v jiném chatu psala, jak jsem narazila na českou značku Mambi pro kojící maminky www.mambi.cz 👍 Přečetla jsem si příběh značky a rozhodla jsem se to zkusit. Za zmínku také stojí, že se značka prezentuje jako udržitelná.
Upřímně řeknu, toto je nejlepší kojící oblečení, jaké jsem doposud vyzkoušela. Objednala jsem si tričko a teplý set (mikinu a kalhoty) pro diskrétní kojení. Kvalita materiálu a krejčovství je vynikající! Skryté zipy na kojení neškrábou pokožku a nejsou vůbec vidět, takže po kojení budu toto oblečení nosit i nadále. Někdy šiju pro sebe, takže tomu trochu rozumím. Jejich oblečení se radikálně liší od toho, co najdete v běžném obchodě.
Jsem velkým fanouškem pomalé módy, protože tyto produkty vydrží fakt dlouho. Byla jsem příjemně překvapena, že tady v ČR máme takovou zajímavou značku. V létě si od nich plánuji koupit kojící šaty.

normalnimatka
15. led 2021

v sekáči...já si nic speciálního nepořizovala...kromě košilek pod triko s dl. rukávem na zimu, to bylo nepraktický bez odepínacích ramínek...podprdy normálně sportovní na ramínka, trika s knoflíkama, nebo překládanej výstřih, nebo výstřih alá voda, svetry/mikiny na zip/knoflíky a je vyřešíno. v létě to už vůbec není problém, sehnat šaty, tílka, kde se jen sundá ramínko a je to. takže jako něco jsem pořizovala navíc, ale nebylo to spešl kojící. v dobrým sekáči toho najdeš kupu🙂

me_druhe_ja
15. led 2021

@drep To buď vděčná. 🙂 Já prostě přibrala hrozně a měla jsem obrovský břicho. Teď mám ještě větší.... Poprvé jsem normální predtehotensky kalhoty - džíny oblikla po měsíci a to jen některý (nosím vel 36). S porodnice jsem odcházela tak, jako by tam ještě jedno zůstalo.😃🤦

priefi
15. led 2021

@haninka83 já měla z Bonprix (teď mají 10% slevu a poštovné zdarma), Lidl, H&M

veru181
15. led 2021

Bonprix, Lidl, Krasnamamka.cz 🙂

haninka83
autor
16. led 2021

Děkuju za tipy. Teď už to moc neřeším, už tolik nekojím. Poradila jsem si hlavně s tílkama z Lidlu 😊

origi
Autor odpověď smazal
origi
3. zář 2022

Zkusila bych https://shop.oriclo.cz/ mají pěkný výběr 🙂