icon

Kosmetika a zimní oblečení pro novorozence. Co vybrat?

svetluseeee
29. čer 2025

Zdravím, chtěla bych poradit čekáme první miminko a zvažuju jakou kosmetiku používat. Šetrnou a zároveň ne předraženou můžete doporučit? A taktéž bych potřebovala poradit kolik velikosti oblečení kupovat? Čekáme to v zimě a vůbec netuším kolik různých velikosti nakoupit.

monny3
29. čer 2025

@svetluseeee kosmetika není potřeba, stačí mít doma nějaký krém se zinkem na případné opruzeniny 😉 Na masáže bříška si můžeš vybrat nějaký olejíček, osobně mám z non toxic ráda značky Nobilis Tilia a Purity Vision, z obyč je fajn v DM řada HALLOHEBAMME ☺️ Šampon ani žádné koupací gely nejsou potřeba 😉 Překvapivě ani krém na obličej (dítě není palačinka a nemusí být pořád mastné 😅 ), i když v zimě to třeba svádí, ale opět můžeš pro svůj pocit sáhnout po některém non toxic pleťovém krému pro mimčo (sama mám syna narozeného v prosinci, takže vlastní zkušenost). A ohledně oblečení jak to myslíš kolik velikostí? No koupíš tu nejmenší (u většiny značek 56, případně pár kousků i velikost 50), to je cca 1-2 (někdy i 3) měsíce (záleží, jak rychle mimčo roste), na zimu budeš kupovat všechno s dlouhým rukávem a nohavicemi, jestli máš sušičku, tak v pohodě stačí 10 body, 6 tepláčků, 4 overaly na spaní, 2 mikiny/svetry, 1-2 teplé overaly. A podobně to nakoupit ve velikosti 62, ta je na 2-4 měsíce. Víc nepotřebuješ předem kupovat 😉

pe_tu_ss_ka
29. čer 2025

Kosmetiku jsme střídali jen weledu, purity vision nebo medarek.

lis6
29. čer 2025

Kosmetiku vůbec jsem na miminka nepoužívala, pouze bepanthen jako prevence opruzenin

zmrzlinka
29. čer 2025

Měla jsem pro děti Weledu.Pokakani zadek jsem myla pod tekoucí vodou s mýdlem.Na zadek jsem střídala Sudocrem a Bepanthen.
Oblečení jsem kupovala hlavně body,polodupačky.Na zimní dítě určitě nějakou teplou kombinézu a fusak. Kombinézu bych brala větší.At Vám vydrží do jara.

pinkninja
30. čer 2025

@svetluseeee Kosmetiku jsem čas od času použila. Vybirala jsem přírodní (Weleda, Nobilis atd.) Přírodní zinkovka a v zimě krém do zimy (ale bývali jsme venku i když mrzlo…). Oblečeni bych koupila jen zaklad. Každému vyhovuje neco jiného. A v době, kdy vše koupíte hned nebo máte druhý den doma, mi to přijde zbytečné…

journals
30. čer 2025

Čím míň, tím líp. Vystačila jsem si s weledou na zadeček a bio olivovým olejem. Nic víc nebylo potřeba

anezzka3
30. čer 2025

@svetluseeee Klasická Nivea nebo Johnson Baby, Sudocrem na zadeček 🙂 A oblečení velikost 56, záleží od toho jak bude dítko veliké. No pořešte hlavně fusak a overaly 🙂

platera
30. čer 2025

Čím méně tím lépe. Stačí krém na zadeček. Za mě vede Anela.

felis
1. črc 2025

Jak píšou holky... stačí krem na zadek a nějaký olejicek. Taky mám dobrou zkušenost s Nobilis Tilia a Purity Vision jako kosmetiku pro sebe, takže ted mam připraveno jen dětské maslo, zinkovku a Bepanthen (ten i na bradavky). Nobiliska kdyztak prodava i mala baleni na vyzkoušení, takove jakoze startovací sady.
Starší dcera mela atopický ekzém, takže mám fakt zkušenost, že méně je více a zbytečný dopředu něco kupovat - jsou to vyhozené peníze. A dokud dite hodne kadí, tak je na zadek nejlepší tekouci voda, nechat chvili vetrat a zinkova mast. Na obličej miminko taky nic nepotřebuje, stejně je na tortillu zabalené v kočárku 😃 dcera je na konci rijna a nějaké mastičky na obličej v zimě jsem používala az tak kolem tří let. Mladší dcera se vyloupne teď v červenci a mám jen ty tři věci, o kterých jsem psala viz výše.
K oblečení: najdi si na netu nějaký seznam, ať máš základ a případně dokoupis dle potřeby - v dnesni dobe mas veci do druheho dne. Nektere mamky nedávají dětem body přes hlavu, jiným vyhovují overaly nebo zavinovací oblečení... je to fakt různý dle preferencí. Sama zjistíš, co se Ti líp obleka a co snese ditko. Je zbytečný, mit od každé velikosti 15ks jeden druh oděvu - dítě to ani neunosi a stejne zjistíš, že tocis oblíbené kousky.