Lahvičky pro miminko. Jaké byste doporučily?

viki3
30. zář 2022

Ahoj maminky 🙂 Potřebovala bych poradit ohledně výběru lahvičky pro miminko. Jaké značky používáte a co byste doporučily? Co vůbec teď “frčí”? Moc děkuji 🤗

dasipe
30. zář 2022

My máme skleněné od Aventu, antikolikové a jsou super 😊

nina004
30. zář 2022

@viki3 Závisí aj aké staré máš miminko. My sme začínali fľašou Medela Calma, popri tom som dojčila, potom sme prešli na Avent anticolic na UM, na vonku som mala termofľašku od Tescomi, teraz máme fľašu od Twistshake na vodu + ten Avent stále na mlieko. Malý má rok a pol

jako_mala_holka
30. zář 2022

Nám nejvíc vyhovovaly Lovi a Avent

merope
30. zář 2022

Mně syna v porodnici naučili na MAM a pak jsme ji používali opravdu dlouho. Zkoušela jsem Medela Calma - ale tu vlastně nikdy nedal, až pak jsem zjistila, že je pro děti nad 5 kg a to měl malý když už měl příkrmy. Aventu a dalších mám doma hromadu, ale používala jsem je jen na skladování, syn je šíleně "tradicionalistický". A když mu MAM byla už malá, tak přešel na jakousi "noname" se lvem a stejnou snad se slonem (dávno se už setřelo) a i ve 3,5 se jich stále odmítá vzdát - a to ve školce pije normálně z hrnku (a já nemám to srdce mu je sebrat 🙂 ). Ani Spiderman nepomohl 🙂.

chlapecektehu
30. zář 2022

@viki3 ze začátku jsem používali Philips Avent a zhruba pro měsíci jsem přešli na suavenix zero zero a na těch byl malej až tak do 7 měsíců 🙂 aktuálně už používám obyčejný 🙂

krisstina93
30. zář 2022

Záleží pro jak velké dítě a na co. Osobně mám radši skleněné, ty plastové mi časem vždy tak nějak zešednou, nebo když se tam dá třeba nějaké barevné pití (třeba Mrkvová šťáva, čaj apod) tak to chytá barvu od toho pití. Dcera třeba z obyč flašky pít neumí, syn ji odmítal a musel mít se savičkou ve tvaru prsa. Dobré jsou ty anticolic, netají do sebe zbytečně vzduch. Pro starší sem brala láhve s držátkem, aby si to mohli sami pohodlně přidržovat. Avent nejsou špatné.

sigyn
30. zář 2022

Používáme Philips Avent Natural 🙂

gdpr
30. zář 2022

Pri synovi som mala Avent teraz pre druhé som objednala od Twistshake

jjasmina
30. zář 2022

@viki3 hele pokud teprve miminko čekáš, tak lahvičky jsou zbytečné a řešila bych až pokud nebudeš kojit. U nas byli lahvicky zbytečnost, ale je to dost individuální

dasipe
30. zář 2022

@merope a není to už trochu moc, že ve 3,5 letech má ještě láhev? 🤔 Jen mě to zajímá, protože znám děti, které pak měly láhev s dudakem ještě v 5 letech a to už je teda extra hrozný.

merope
30. zář 2022

@dasipe Je to moc 🙂. Tak se snažím, že ji má takto jenom doma. Posledně si ji vzal do školky a tam že je ostuda a mu to přelili do kalíšku, doma sice zase "do flaštičky", ale do školky ji s sebou už táhnout nechtěl 😀. On mi dudlíka měl sklony tahat tak nějak non-stop, tak jsem je postupně "ztratila" (resp. když ho ztratil, tak jsem ho nehledala a když jsem ho našla, tak jsem ho zmizela - a on si pořád pamatuje, jak jeden hodil do kamen, nže se spálil), ale asi to nahradil tou flaškou s dudlíkem. Koupila jsem mu v DMku pár flašek se Spidermanem, ale mám podezření, že mu to, kde se pije brčkem, moc nevyhovuje (a navíc teda ten Spiderman mi přijde, že to je jak dudlík s brčkem, teda 🙂 ). Takže netekoucí, co se dá otočit dnem vzhůru je v podstatě jen Kubík Waterr a podobné.

dasipe
30. zář 2022

@merope no já nevím, já jsem takovej generál v tomhle 😅 prostě seberu a máš smůlu, vztekat se můžeš jak chceš 🙈 prostě bude po mým a basta.

merope
30. zář 2022

@dasipe jsem zkusila v létě a z nějakého litru a půl pil tak max čtvrt litru denně

dasipe
30. zář 2022

@merope to už pak záleží na rodiči, jak moc zvládne vytrvat a neustále nabízet. Já jsem naštěstí tohle u staršího řešit nemusela. Ale kdybych musela (třeba mě to čeká, malé jsou teprve 3 měsíce) tak já jsem prostě striktní. Tady to je a tak to prostě bude. Chce to vydržet.

viki3
autor
1. říj 2022

Moc vám děkuju za typy. Jinak miminko teprve čekáme, ale chtěla jsem mít jednu lahvičku v zásobě, kdyby náhodou, ať nemusím narychlo kdyžtak shánět. Mám plánovanou sekci a slyšela jsem, že je to někdy všelijaké potom to kojení.

tasimia
1. říj 2022

@viki3 u nás vyhovovala flaška od MAM, jinou mala nechtěla.