Materiál Merino vs. Outlast. Co je lepší?
Ahojky, chtěla bych poradit.. zda je lepší materiál merino nebo outlast pro roční dítě?
Trpíme na přehřívání. V létě se v tričku potí. Teď jak bylo pěknější počasi tak se potí i v mikině. Pak ofoukne a je hotovo.. od malička je takový, nikdy jsem ho nenavlíkala.
Doma máme body outlast na léto do sedačky… ale co to merino?
Potit se bude v obojím, nic pocení nezabrání, jen to je pak o tom, že není mokrý. Za mě merino, ale ono takové dost záleží jaké. Některé může někoho kousat, chce to vyzkoušet, je mnoho druhů, gramáží, struktur.
outlast: To netvrdíme. Pocení funguje v těle každého člověka jako termoregulační nástroj, který udržuje v těle stálou teplotu a je pro každého člověka velmi důležité. Pot se vylučuje při přehřátí organismu a tomu se snaží naše výrobky zabránit. Je dokázáno, že oblečení značky Little Angel® obsahující Outlast® snižuje pocení až o 50%. Za mě asi lepší na údržbu je ten outlast.
@hojda díky, taky jsem si dost četla. Merino se nám celkem osvědčilo v zimě.. když jsem dals body dl.rukáv merino a na to merino overal tak jsme krásně zvládli i velké mrazy. Žádné kombinézy a bundy… ale Outlast s kr.rukávem jsem objednala na léto tak uvidíme. Je i příjemné na dotek. Jen ty velikosti!! Objednávala jsem na 2x .. syn nosí velikost 74-80 max a tohle body aby mu bylo hezky jsem musela zvolit vel. 92 🙈
Mám radši outlast. Za mě je praktičtější údržba a je levnější. I za bazarové merino jsou to pálky a ani nemám jistotu, jak se k tomu lidé chovali. některé merino může kousat a to je hodně individuální.
@hennrietta ano , my kupovali na podzim merino nové, teď mu to chudinkovi nenarvu ani přes hlavu.. takže za mě vyhozené peníze. Abych kupovala každé dva měsíce nové body… mám ráda bazarovky, přece jen jsme na vesnici, zahrada , bláto a když pak vidím, jak končí po dvou dnech nošení nové tepláky. Tak to jsou vyhozené peníze.
ještě bych zvážila bambus, materiál hezky chladí, není tolik drahý a snadno se udržuje
Za nás outlast. Měli jsme hodně merina a pokud nebyl s bambusem tak to děti kousalo. A to i po lanolinove koupeli. Měli jsme různé značky a gramáže merina a u všech to bylo stejné. Outlast jim sedí. Máme smyk i letní.
S outlastem nemam zkusenost, ale je merino a merino. Meli jsme krasne lehoucke mix s hedvabim, takze na leto bych hledela i na gramaz.
Bambus je sice krasne tenky, ale nelibi se mi, jak drzi vlhkost, dlouho schne.
Ja mam vlnene body z name it ( booztlet eshop ) a nosi ho uz 2 roky je uplne pruzne..
( podobne z fotky jen klucici bez krajky )
Jsem spokojena ...
Jinak ono staci nekdy deti proste mene oblikat ...+ samiszrejme vrstvit a na tele nemut bavlnu pokud se poti
Mam rada (funkcne i na dotyk) merino+hedvabi i outlast. Outlastu jsem davala prednost skrz cenu a udrzbu. Lec outlast sel nahoru, nevim jak merino, protoze deti stejne dorostli do veku, kdy chcou vsechno s Elsou a dinosaurama. Tak si ted od toho davam pauzu.
Na léto je nejlepší 100% len . Ale ten asi jen tak neseženeš. Anebo merino - zkrátka přírodní materiály vítězi na plné čáře.
Mame oboji, kazde ma svoje. Ale merino mam radsi, mokry outlast studi stejne jako bavlna, merino ne. Beru vzdycky nove a pak prodavam, je to mozna nozsi investice nez bazarove, ktere je nekdy v horsim stavu a neni to z fotek poznat
Jako my doma máme merino s hedvábím , ale nikdy ho to neštípalo, nemělo ani co. Na omak hrozně příjemný materiál. Ale měly jsme silnější na zimu, to už je mu malé.. tak asi půjdu zase do merino-hedvábí ale letní + bambus ještě
S bambusem opatrne, sla bych max do tricka, neni tolik odolny

Za mne outlast. Ale já nedávám merino ani pro sebe, nesnesu ho.