icon

První botky na ven. Poradíte, prosím?

terel
3. bře 2025

Zdravím Vás, můžete mi prosím doporučit nějaké kvalitní , klidně barefoot botičky pro první krůčky na ven ? Doma jsme bosí nebo v ponožkách. Ale venku na zahradě bychom uvítali nějakou obuv.
Jaká je vhodná pro nejmenší? Na ceně nezáleží, do kvalitních bot se vyplatí investovat.
Díky předem za tipy ! 🙏🏻

misha31
3. bře 2025
terel
autor
3. bře 2025

@misha31 super, díky, ty vypadají parádně 👍

terel
autor
3. bře 2025

Ale klidně ještě napište další tipy, budu ráda, něco vyberu 🙂

optimistic
3. bře 2025

Bobux xplorer. Byly skvele, opravdu doporucuji.

gbp
3. bře 2025

@terel ideálně zajít do obuvi, kde se v tom vyznají. změří šířku, délku, důležitý je nárt, pata... mým dětem sedí Frodda, ale nejde to zobecnit.

l_
3. bře 2025

Tak asi by to chtelo jit jednim smerem bud barefoot, nebo klasika.. jinak na prvni krucky staci capacky - neomezuji nohu v pohybu.. nebo soft navleky, ale s tema nemam osobni zkusenost..

anpineapple
3. bře 2025

Taky jsem pro Bobux Xplorer, dcerka nosila dokud byly velikosti 😊

hennrietta
4. bře 2025

@terel Za mě prodejna bf s kvalitním poradenstvím. Každé boty jsou jinak řešené (pro dominantní, nedominantní palec, úzké a široké nohy, vyšší a nižší nárt,...) a mě třeba chvíli trvalo než jsem poznala, které boty jsou pro dceru vhodné a jak vybírat. Takže s prvními botami jsme byli v prodejně a bylo to super.

ninive211
4. bře 2025

Konkrétní značky těžko radit, když nevíme, jakou nožku dítko má (úzku, širokou, vyšší nárt...). Pokud jde jen opravdu o první nesmělé krůčky a dítko převážný čas stejně stráví v kočáru, postačí podle mě obyčejné capáčky. Pokud už dítko samostatně chodí v prostoru, tak bych se pro začátek vydala BF směrem, kde botky co nejméně omezují nožku v pohybu. Jsou lehké a ohebné, klasické boty jsou často jak svěrák na noze a dítko v nich chodí jak robot (Alespoň co mám osobní zkušenost - první "pořádné" boty po capáčkách jsme měli klasik Fare zimní - vyšlo nám to bohužel zrovna na zimu - naštěstí dcera spíš nechodila, než chodila, v zimě se radši vozila v kočáru). Jakmile budete vědět, jaký má typ nohy, na další sezonu už si můžeš třeba trofnout koupit již "osvědčenou" značku, ale ty první, i druhé botičky ty chce vyzkoušet osobně na prodejně. Hlavně bych se vyvarovala u těch prvních botiček různých tenisek z Deichamana, CCC a pod. Ale to píšeš, že chceš botky kvalitní, tak předpokládám, že tušíš, že tímto směrem ne.

morgan
4. bře 2025

Kupovali jsme teď po vyzkoušení v prodejně jako první boty tyto a synovi se v nich chodí moc dobře, přirozeně. Značka Superfit je kvalitní a mám s ní dobrou zkušenost u starších dětí. https://www.detskeboty.cz/superfit-1-000531-800...

l_
4. bře 2025

@hennrietta ono je to s tema prodejnama tezky.. malokde fakt vedi a poradi bez ohledu na zisk.. lepsi asi fb skupina a neco si zjistit sama..

ninive211
4. bře 2025

@l_ Jde o to přeměření nožky a alespoň zjistění typu nohy., Často třeba si maminky myslí, jak má jejich dítě širokou a baculatou nohu...a že 100% bude mít vysoký nárt...a ono třeba ne. Prostě v roce má baculatou nohu většina dětí a co se jeví na první pohled jako "vysoký nárt" (v poměru k velikosti nožky) může být v konečném důsledku zcela normální anebo klidně užší noha.

l_
4. bře 2025

@ninive211 ja vim, ale ani u toho neni zaruka, ze na ty prodejne poradej dobre 🤷🏻‍♀️ ani to mereni...

l_
4. bře 2025

@ninive211 proste dobre je vedet zaklad, trochu tusit.. a pak jit treba na.prodejnu..

hennrietta
4. bře 2025

@l_ Fajn skupina je Barefoot nejen pro děti. Tam poradí i prodejny, kde je proškolení personál. 🙂 Hlavně dceři se začátkem obouvání seděl jeden typ bot, ale jak je starší, noha se jí změnila a jsou potřeba zase jiné značky. Proto pro někoho, kdo se v tom neorientuje je fakt lepší nechat si poradit.

l_
4. bře 2025

@hennrietta ale ja nerikam nenechat ai poradit.. jen rikam ze mnohdy jedna rada na prodejne pro neznalce neni dobra cesta..
Ve skupine jsem uz par let..

l_
4. bře 2025

@terel hele ale koukam ze na profilu mas liberec.. tak pak doporucim bose jizerky v jablonci, tam holky vedi ☺️

anpineapple
4. bře 2025

@l_ mám úplně stejnou zkušenost (i když ne moji) s nákupem v prodejně😏
Sama myslím, ze o vhodných botech vim už víc než dost a mám vyzkoušeno co dcerce sedí.
Ale kamarádka chodí přímo do prodejny se zdravou dětskou obuví, kde ji "poradí". A když vždycky vidím s čím přijdou a jak pak ty botky fakt na první pohled nesedí 🤦🏼‍♀️ Snažila jsem se ji to s citem několikrát říct, ale prý snad ta prodavačka ví co dělá a ji vyhovuje, ze boty nemusí objednávat z netu 🤷🏼‍♀️ takže už jen tiše trpím a nechápu

l_
4. bře 2025

@anpineapple presne prodavacka, doktor atd, ty vedi vzdy vse nejlip 🙄🤦🏻‍♀️

hennrietta
4. bře 2025

@l_ Tou skupinou jsem myslela, že by se mohla přidat zakladatelka a aspoň uvedla konkrétní.😉