icon

Zkušenosti s barefoot botičkami jako prvními botičkami?

blazenkaruzovka
2. pro 2021

Dobrý den, máte zkušenost s barefoot botičkami jako prvními botičkami?

patypresdevaty
•
2. pro 2021

Ano, dávám od začátku jen BF

madbetka
•
2. pro 2021

Naše tři děti nosí od malička barefoot 🙂

jako_mala_holka
•
2. pro 2021

Ano, dcera nosí od prvních bot barefoot

martiniquest
•
2. pro 2021

Ano, jine bych decku ani nedala.

sigyn
•
2. pro 2021

Původně jsem byla proti, ale jelikož to naše malé zvíře má širokou tlapu a vysoký nárt, tak ji nic jiného než BF zatím nebyly. Jinak u nás vedou DDstepky, ale jsou trochu dražší.

madbetka
•
2. pro 2021

@sigyn A to jsou D.d.step z barefoot ještě jedny z levnějších 🤔😀

sigyn
•
2. pro 2021

@madbetka To potěš koště. 😅 My jsme vystřídaly asi 3 různé značky a tahle byla zatím nejdražší. Nedovedu si představit dát za boty, co ji budou sotva 2 měsíce dát více než 1500,-.

madbetka
•
2. pro 2021

@sigyn My nosíme barefoot celá rodina, jen moje a manželovy zimní boty stály dohromady skoro deset tisíc (máme oba Vivobarefoot) 🙈😀 Není to zrovna levná záležitost. Navíc holky sice mají stejné nožky a mohly by po sobě dědit, jenže první dvě jsou po roce a už mají nohu stejně velkou. A nejmenší je zase jinak ročním obdobím, takže jsou jí v zimě sandálky a v létě boty s kožichem 😀
Dává nám to ale smysl, tak holt kupujeme, no 🙂

martiniquest
•
2. pro 2021

@sigyn Protetiky jste zkouseli? Cenove jsou dostupne a maji BF radu.

sigyn
•
2. pro 2021

@martiniquest Už ani nevím, co jsme všechno zkoušeli. Chodíme do specializované prodejny a paní prodavačky jsou z nás vždycky zoufalé, protože bud je bota moc úzká, nebo ji tam nenarve přes nárt. Tak pět různých druhů vyzkoušíme snad pokaždé. 😅

pipi_puncocha
•
2. pro 2021

@sigyn to jsme měli stejné, nebyla jsem rozhodnutá, ale syn jediné, co na tu ploutev nazul, byly barefooty od Bedy. V obchodě ho do žádných bot nebyly schopny prodavačky obout. Ale teď si myslím, že to je dobrá cesta. Kupujeme především ty Beda a DDStep

jipe
•
2. pro 2021

takydávám dětem od začátku BF nebo některé kompromisy, dává mi to smysl, už i já jsem přešla na bare (akorát teda při rychlé chůzi dost dupu na patu, tak zvažuju nějakou vložku, ale to místo pro prsty, toho už se nevzdám)

95newmommy2020
•
2. pro 2021

Já nevím jestli to je BF, asi spis kompromis. Boty jsem si teda nechala poradit v obchudku. První měl 2x DD STEP, jednou VIKING a teď FRODDO FLEXI.

felixfelicis
•
3. pro 2021

@sigyn BF se dají zase dobře prodat na bazarku, po 2 měsících budou skoro jako nové. Je s tím sice trochu práce, ale vycházejí pak naopak levněji než klasická obuv. Kdybych prodávala Keeny, prodám je max za petistovku, BF ve výborném stavu prodas klidně za 3/4 ceny. U nás se naštěstí většina bot podedi, ale na bazarku i tak hodně kupuju i prodávám a nikdy nebyl problém. Doporucuju na FB skupinu Barefoot nejen pro děti.

andelka
•
3. pro 2021

Nejmladší je od začátku BF. Obvykle mu sedne něco od Beda. Značek už je hodně, přibývají další, a většinou koupím dobře na FB, i prodám.

andelka
•
3. pro 2021

@sigyn můžu se zeptat, co máte na zimu? Syn má též vysoký nárt.

blazenkaruzovka
autor
•
7. pro 2021

v BF jsem absolutní nováček. My s manželem nosíme spíše sportovní, ale dítku jsem chtěla kvalitní obuv. Nějaké tipy, na co se zaměřit? Moc děkuji za rady 🙂

andelka
•
7. pro 2021

@blazenkaruzovka na co..no na vhodnost konkrétní boty na konkrétní nohu dítěte. Mrkni na ten fb, v souborech tam pak jsou tipy na začátek. Jak se měří noha,jaké jsou specifika vhodné obuvi atd.

blazenkaruzovka
autor
•
7. pro 2021

@andelka děkuji mrknu 🙂

jipe
•
7. pro 2021

@blazenkaruzovka délka, šířka, tvar nohy x tvar boty,nárt, kotník + já teda na zimu kupuju s membránou