Online kurz angličtiny pro dospělé. S jakým máte zkušenost?
Po mateřské mám pocit, že jsem angličtinu skoro zapomněla. V práci ji asi budu znovu potřebovat, ale na klasický kurz se mi večer nechce nikam dojíždět.
Koukám po online kurzech angličtiny pro dospělé, jen nevím, jestli se člověk doma opravdu donutí pravidelně učit.
Máte zkušenost s online kurzem, který vás fakt někam posunul?
Já nemám zkušenost s AJ, ale přidm svou zkušenost s online kurzem. V mém případě němčina. Našla jsem si na instagramu lektora přes jeho seriál o předponách v němčině. Kurz je 100% online, vždycky se střídají cvičení na gramatiku, slovíčka, kousek videa jednoho německého filmu a kapitola z knihy (a z nich vychází ta slovíčka a gramatika), na konci je 30 minutový videohovor jeden na jednoho. Přijde mi to osobně velmi efektivní a posunula jsem se fakt hodně (jedu v tom rok, dodělávám 3. Kurz), navíc to u mě znovunastartovalo vášeň pro němčinu. Ale mně opravdu sedl jak on osobně, tak model jeho kurzů (a ten poslední kurz, k tomu jsem ho inspirovala já, tak mám i dobrý pocit, že své vzdělání aktivně ovlivňuju).
Můj problém je ve velmi nepravidelné pracovní době, na prezenční kurz jsem zkoušela chodit kdysi a bylo to fiasko - jednou jsem nepřišla, protože jsem sloužila, po druhý jsem sice přišla, ale po službě jsem usínala a najednou byli ostatní někde a já se nechytala, tak mi nic moc jiného, než něco takhle hodně flexibilního nevyhovuje
Já nemám zkušenost s AJ, ale přidm svou zkušenost s online kurzem. V mém případě němčina. Našla jsem si na instagramu lektora přes jeho seriál o předponách v němčině. Kurz je 100% online, vždycky se střídají cvičení na gramatiku, slovíčka, kousek videa jednoho německého filmu a kapitola z knihy (a z nich vychází ta slovíčka a gramatika), na konci je 30 minutový videohovor jeden na jednoho. Přijde mi to osobně velmi efektivní a posunula jsem se fakt hodně (jedu v tom rok, dodělávám 3. Kurz), navíc to u mě znovunastartovalo vášeň pro němčinu. Ale mně opravdu sedl jak on osobně, tak model jeho kurzů (a ten poslední kurz, k tomu jsem ho inspirovala já, tak mám i dobrý pocit, že své vzdělání aktivně ovlivňuju).
Můj problém je ve velmi nepravidelné pracovní době, na prezenční kurz jsem zkoušela chodit kdysi a bylo to fiasko - jednou jsem nepřišla, protože jsem sloužila, po druhý jsem sice přišla, ale po službě jsem usínala a najednou byli ostatní někde a já se nechytala, tak mi nic moc jiného, než něco takhle hodně flexibilního nevyhovuje
@drep Dala bys tip na němčinu? Mám k ní takový prapodivný vztah, ale potřebovala bych víc nakopnout a někam se hnout. Díky.
@drep Dala bys tip na němčinu? Mám k ní takový prapodivný vztah, ale potřebovala bych víc nakopnout a někam se hnout. Díky.
@moudivlacek já konkrétně se učím s Jardou Czmero
Czmero.cz
Já se teda přidám k doporučení spíš na lektora jeden na jednoho než na kurz pro víc lidí. Mám jednou týdně lekce Italštiny a moc mě baví. Lektora jsem si vybrala na platformě Preply rodilého mluvčího - pokud už jsi aspoň trochu komunikativní tak doporučuji protože tě to donutí fakt konverzovat v tom jazyce a taky mě obohacuje nejen jazykově ale i výbornými italskými recepty, tipy na tutoriály v italštině apod. Většinu lekcí pokecáme, což mi plně vyhovuje. Snahu naučit mě gramatiku už pomalu vzdává protože jsem v ní marná ale určitý posun zaznamenávám i přes to 💪 Ono já jsem typ, že když mě trpělivě opravuje tak se to naučím přirozeně 💪 Ale učím se i přes Duolingo a gramatiku konzultuji s AI.
Když jsem si zkusila promo lekci s českou lektorkou, vůbec mi to nesedlo, nebavilo mě to. Ale on si každý musí najít to svoje.

A vyhovuje ti kurz? Já jsem třeba po čase zjistila, že mě tam ani nebaví chodit (jedno jestli prezenčně či online). Většinou je tam poměrně dost lidí, ono i v 7, 8 lidech se toho moc nenaučíš a i když se otevře kurz na určité úrovni, pak to ani moc neodpovídá a jsou dost velké rozdíly mezi účastníky. Když je někdo moc napřed, tak mě to stresuje, když moc pozadu, tak taky, mám pak pocit, že to neodsejpá :D je těžké najít vyváženou skupinu. Stejně tak mi třeba moc nevyhovuje mít lekci každé úterý v 19h. Zkus si na to odpovědět a příp. se mrknout po něčem víc individuálním a flexibilním. Jinak pokud bys trvala na online skupině, tak mám dobrou zkušenost s jazykovkou Eufrat (dělá i online kurzy a co vím, tak jsou to menší skupinky, syn tam měl několik jazyků a byli tak 3-4 studenti, samo jsou i skupiny pro dospělé). Pokud potřebuješ kvůli práci rychle nakopnout a posunout se, asi bych upřednostnila individuál, zaměříš se jen na sebe a jde to x krát rychleji než ve skupině. Případně může být i výuka ve dvou (pořád dost indi, ale zároveň ne tak nákladná). A hlavně nejdůležitější je motivace, pokud ji máš, máš vyhráno! Good luck ;)