Co dělat, jestliže mi partner nejspíše lhal ohledně nákupu výrobků s hhc?
Mám manžela, v minulosti pil alkohol a užíval drogy, marihuanu, hhc. S alkoholem úspěšně seknul, bere antabus a nepije už dva roky. Máme spolu dítě a druhé čekáme. S drogama byl klid, a myslela jsem si že máme to špatné za sebou. Dnes jsem našla účtenku že kupoval zase výrobky s hhc. Vysvětlil mě že to kupoval kolegovi, ale samozřejmě mu nevěřím. Co s tím? Těhotenství je pokročilé a už ho nemůžu dát pryč. Ale s ním taky už nechci být.
S takovou minulostí to kupovat nesmí, pokud tě chce přesvědčit, ať jde na krevní test jako samoplátce. Pokud ne, odmítne atp. chystej kroky, jak zůstat v pohodě rodiči (jde i chodit do poradny, pomůžou se i rozejít slušně, s ohledem na děti), vyřešit bydlení, finance, atp.
S takovou minulostí to kupovat nesmí, pokud tě chce přesvědčit, ať jde na krevní test jako samoplátce. Pokud ne, odmítne atp. chystej kroky, jak zůstat v pohodě rodiči (jde i chodit do poradny, pomůžou se i rozejít slušně, s ohledem na děti), vyřešit bydlení, finance, atp.
@lv V krvi se hhc neukáže ne?
@anonym_autor Řeší nebo řešil manžel někdy tu závislost s odborníkem? (Asi jo, pokud bere antabus). Pokud ne, zkus ho přesvědčit, ať si zajde k adiktologovi a s ním najde nejlepší způsob, jak to začít řešit, ideálně léčebnu. Pokud by byl ochotný jít do léčebny, měla bys od něj minimálně na pár měsíců "klid" a on by měl šanci naučit se se svou závislostí pracovat a třeba byste potom nakonec ani nemuseli řešit rozvod. Záleží, jestli je jinak v pohodě, není to třeba násilník atd. Každopádně málokdo se se svou závislostí dokáže poprat sám. Držím palce vám všem 🍀
Tohle je hrozně těžké 😔 A úplně chápu, že vás to v těhotenství muselo strašně rozhodit, zvlášť když jste měla pocit, že už je to za vámi. Upřímně bych ale asi nedělala úplně definitivní rozhodnutí hned v první emoci, i když chápu, že důvěra dostala velkou ránu.
Spíš bych se snažila zjistit, jestli je to jednorázový přešlap, nebo jestli se opravdu vrací zpátky k užívání a lhaní. To je podle mě to nejdůležitější. A hlavně v tom nezůstávejte sama ❤️ Pokud máte někoho blízkého nebo třeba terapeuta, komu věříte, opřela bych se teď o někoho i kvůli sobě a miminku.
@anonym_autor Jak se o vás stará? Vydělává peníze,zabezpečí rodinu? Podke toho bych se rozhodovala,pokud funguje,vydržela bych s ním čas kdy jsou děti malé. Pak bych se rozhodla dle situace, s fetakem bych nebyla.
@anonym_autor Jak se o vás stará? Vydělává peníze,zabezpečí rodinu? Podke toho bych se rozhodovala,pokud funguje,vydržela bych s ním čas kdy jsou děti malé. Pak bych se rozhodla dle situace, s fetakem bych nebyla.
@izz76 Vydělává, stará se dobře. Proto mě to zaskočilo. Včera přišel z práce naprosto v pohodě, objednala jsem testy na drogy s tím že pokud vyjdou nejasně, půjde na odběry z krve. S tím problém nemá tak nevím
Tak vyšel pozitivně kratom 😞 Nejdřív do krve zatloukal, nakonec se přiznal že toho na něj bylo moc a kolega v práci mu to nabídnul. Fakt nevím co dělat 😭
Tak vyšel pozitivně kratom 😞 Nejdřív do krve zatloukal, nakonec se přiznal že toho na něj bylo moc a kolega v práci mu to nabídnul. Fakt nevím co dělat 😭
@anonym_autor je ochoten se léčit? Klidně ambulantně v rámci léčby toho alkoholismu, chodit na terapie, rodinnou poradnu, adiktologickou poradnu apod? A celou dobu byl čistej?
@anonym_autor je ochoten se léčit? Klidně ambulantně v rámci léčby toho alkoholismu, chodit na terapie, rodinnou poradnu, adiktologickou poradnu apod? A celou dobu byl čistej?
@lv Jo byl, až teď si od kolegy vzal kratom. Chodíme kvůli alkoholu na psychiatrii tak to s doktorkou proberu, jdeme tam za měsíc
Takový člověk se skutečně nezmění. Ano, jsou případy, kdy se to opravdu stává, ale ti mají pevnější vůli a víc se snaží tomu znovu nepropadnout. 🙈
Základ je, že si uvědomuješ, že s ním být nechceš, takže udělej všechno pro to, aby ty a děti byly v bezpečí a vyhnuly se mu.

@anonym_autor řešit konec manželství to malé za to nemůže že otec je feťák atd ...je to na vás vem te vše co jde hlavně sílu a pryč