Jsme spolu už jen proto, že si nemůžeme dovolit rozejít se. Zůstat ve vztahu kvůli financím?
Tuto otázku jsme položili za uživatelku, která chce znát váš názor anonymně a bez přímé účasti v diskusi. Zveřejňujeme všechny informace, které nám poskytla. Další podrobnosti k dispozici nemáme. 💙
Nevím, jestli to má někdo taky, ale já mám poslední dobou pocit, že jsme s partnerem spolu už hlavně kvůli penězům.
Nehádáme se každý den, není tam žádné drama. Jen už to prostě není vztah jako dřív. Doma fungujeme, řešíme děti, nákupy, účty, kdo co zaplatí, kdo kam jede. Ale mezi námi jako párem už skoro nic není.
Kdybych měla kam jít, možná bych už odešla. Jenže nemám. Jeden nájem bych sama neutáhla. On taky ne. Hypotéku máme společnou a vůbec nevím, jak by se to řešilo. Když si představím, že bych měla začít od nuly, s dětmi a s dnešními cenami, úplně se mi sevře žaludek.
A tak jsme spolu dál. Ne proto, že bychom byli šťastní, ale protože rozchod by nás finančně dorazil. Připadám si za to hrozně. Jako bych byla vypočítavá, nebo zbabělá, nevím. Ale realita je prostě taková, že na samostatný život teď nemám.
Žije to tak někdo? Že už jste spíš spolubydlící než pár, ale odejít nejde, protože byste to neutáhli? Děkuju za reakce.

Změnu máš ve svých rukách, jděte do poradny, pokud nebude chtít on, tak choď sama. Může to být jen období, malé děti, hypotéka, peníze nazbyt asi moc nejsou, na tom vyhořelo vztahů. A někdy zbytečně, děti povyrostou, času pro sebe přibude, zkuste to.