5měs. dcera mi přestává pít mléko z flašky

38blondie
13. led 2015

Ahoj holky tak nevim co to je bud ji rostou zuby porad si cuca prsty a saha si az nekam na stolicky .Drive mi vecer vypila lahev 150ml UM s odvarem z ovesnych vlocek celou noc spal protoze byla zasycena a spala mi do 6 rano to mela hlad a prebalit a spala dal do 8h.Ted po tyden po ockovani 2 hexa vakcina dávám ji pres den bananovou presnidavku ale ne lzickou ale aplikatorem od nurofenu to ji nic z pusy netece a bavi ji to.pak udelam ryzovou kasi se 2 lzickama presnidavky tak to sni tak 150ml hustejsi kase..Zkusila sem dnes i prikrm od Hami kralik mrkenv a brambor snedla pulku te pidi lahvicky....ale budi se mi treba dnes usnula v 18h a ted v 21 h rev -plina, a sla jsem ji udelat mliko (HAMI PROTI NADYMANÍ) a nechce strka mi do ruky a rve u toho krouti se...pak sem tedy sla udelat trochu kase a zase to nechctela zase rev.dala jsem ji babycalm a napit fenykloveko caje tak asi 5 hltu a zase nechce pit..Mam pocit ze ty ryzove kase ji stavi mám jednu od Nestle bananovou a druhou od Sunarky krupicku ryzovou..Asi ji stavi nema ridkou stolici ale normalni hovinka vcelku.Mozna ji boli brisko..nevim .Mozna obycejna krupicka ta je z psenice by byla lepsi...Ale asi to budou zoubky davam ji calgel a na noc 1,5 ml Nurofenu at se vyspi....Jak poznám ze ji lezou uz zoubky nabehle dasne? diky za rady jsem uz hotova..

andrrriiik
13. led 2015

Ahoj,možná to jsou zoubky,nebo ji bolí bříško z kaše.Slyšela jsem,že je to časté.Nebo obojí dohromady.My bojujeme s něčím podobným.A když ji daš Calgel,je to lepší?Zkoušela jsi změnit kaši?A jak se poznají naběhlé dásně by mě zajímalo taky.

zulitvi
13. led 2015

Jak Vendovi rostly zoubky, tak mi večer kaši (Hami - většinou krupicová na dobrou noc) z lahve odmítal. Dávám mu ji z lahve, protože bych do něho v tu dobu už lžíčkou nic nenarvala. Asi ho už večer bolelo to cucání lahve. Tak jsem to do něj po velkým boji musela cpát lžíčkou.

sedmiteckas
13. led 2015

@38blondie Prosím nezlobte se na mě, ale já po přečtení vašeho problému nabyla dojmu, že do malé cpete v 5 měsících páté přes deváté - zkoušíte několik druhý kaší, z vloček, ryzovou, proti nadýmání... Atd atd... Je možné, že je rozhozená z očkování, nebo ji zlobí zoubky...Vás rozhodilo co? Že nespí celou noc? To se stává, režim u kojenců se mění...

katyxq
13. led 2015

z kaše ji bříško bolet může, navíc rýže a ještě k tomu mrkev způsobují zácpu a podporují množení kvasinek. Na příkrm bych spíš zkusila dýni, cuketu a kaši vynechala úplně, dala jen mléko. Střevům dcerky můžete pomoct se dát dokupy pomocí Hylak forte (jsou to prebiotika - a funguje 🙂). Pšeničná krupice je pro takto malé dítě dost nevhodná.
https://www.modrykonik.cz/kase

katyxq
13. led 2015

A že nespí celou noc - většina kojenců nespí, je to normální 😉. Natož po tom všem, co jí dávate ... přiliš hodně i příliš mnoho druhů jídla (ne zrovna nejvhodnějšího pro kojence, plno sacharidů), léků atd., to by rozhodilo i dospělého 😅.
https://www.modrykonik.cz/detsky-spanek

katyxq
13. led 2015

Ohledně růstu zoubků najdeš info tady https://www.modrykonik.cz/rust-zubu/ ... včetně různých (i nechemických) způsobů, jak miminku ulevit.

tarien
13. led 2015

To vypadá na to, že ji bolí bříško. Pokud ji dáváš navečer nurofen, tak to bříško po něm bolet taky přestane, tak se uklidní...ale není to řešení, neměl by se dávat často 🙂 Přes den bych ji dala - zeleninový příkrm, odpoledne ovocnou přesnídávku, večer kaši, pokud ji mlíčko nestačí - ale neměnila bych moc značky a vysledovala bych, zda ji sedí. Teď při problémech bych ji dala místo kaše jen UM - mlíčko, nezahuštěné ničím, kaše bych vypustila; fenyklový čaj přes den. V noci znovu mlíčko, pokud se vzbudí hlady...pokud by to trvalo další dva dny, zašla bych se poradit k lékařce 🙂 Nebo klidně bych šla i zítra, pokud ty problémy trvají dýl... Já třeba kaše na noc nikdy nedávala, dávala jsem je dopoledne, kolem 9 ráno a až po půlroce (ale můžou se dávat dřív, když je dítko hladovec) . Na noc nám stačilo UM. Na klasickou krupičku máte čas, ta je docela těžká na strávení 😉

pisisvori
14. led 2015

@38blondie
@katyxq ví, že s ní málokdy úplně souhlasím🙂🙂, ale tady musím....přečti si diskuze jak miminka v noci vstávají...viz moje od porodnice do 2,5m po 2-3hodinách, od 2,5 doteď po 1-2h (poslední dny někdy i po půlhodině☹) a taky to musím zvládnout (bez pomoci babiček nebo manžela,takže žádný odpčinek přes den...) a ještě se starším dítětem doma...ano jsem unavená, ale co se dá dělat...a takových maminek je spousta
Tys doteď s prominutím spinkala celou noc a hned jak párkrát vstane jí dáváš Nurofen i když nevíš, jestli je potřeba? Mě třeba manžel nadává, když dávám dceři Nurofen preventivně, když vidím, že na níí něco leze....nejsme proti lékům, ale takhle malému a možná zbytečně???
Máš to napsané trochu zmateně, možná už má ovoce a kaši delší dobu, když je jí 5m a je na UM, ale jestli to má všechno najednou během pár dnů ...může jí z toho bolet bříško a pak ani nevíš z čeho.
Může být je rozhozená z očkování.
Takže bych zkusila dávat jeden příkrm, vydržet u jedné kaše nebo změnit, ale dávat 2-3 dny a vidět co to s ní udělá...atd.

kajalka
14. led 2015

@38blondie No to je masakr na trávicí soustavu, jestli tam má ještě nějaký příznivý bakterie, tak je to zázrak... a nurofen preventivně, jako cože?! Víš, že se na něm dá vypěstovat závislost? Nehledě na to, že obsahuje umělý sladidla... takhle malý dítě má být na mlíce a příkrmy teprve zkoušet po troškách, trávicí soustava se vyvíjí. Na mě to působí, že ses chtěla vyspinkat dosyta, kvůli pohodlí ničíš dítě a když to nejde, tak si stěžuješ.. jestli to tak je, tak je to hnus. Jestli je to pouze nevědomostí a laxností si najít informace, tak držím palce, abys tuto situaci co nejdříve změnila ve prospěch dítěte..