icon

Co dělat, když dítě odmítá mléko? Jak na nejedlíka?

renny2022
7. zář 2022

Ahoj holky mám skoro 8 měsíčního syna a opět bojujeme s tím že nechce mliko. Je na um od narození tomu moc nedal, nikdy nejede tolik kolik by měl. Je u celkové menší. Na spodní hranici, ale to neřeším, dr nám říkala že je prostě nemlecny typ. No jo ale opět se to zhoršilo a posledních několik dní mliko nechce skoro Vubec. Má snídani mliko pak dopoledne ovoce, oběd masozelenina, a pak třikrát mliko. Dneska jsem zkoušela mu dát k odpolední svačině zeleninu protože celkové ani ovoci moc nedá ale nepochopila jsem.. Už začínám být zoufalá, bojím se o něj.. Jinak je veselí evidentně ho nic netrápí, neboli tak nevím co už dělat. Není tu na tom někdo třeba podobné na nějaké soukromé psaní a stěžovani si po zprávách?

katka0093
Autor odpověď smazal
hasara33
7. zář 2022

@renny2022 ahoj, hele uklidním tě 😉 mě se malá plně odstavila od UM na konci 8. měsíce a od 6. měsíce měla UM stejně jen večer a v noci 🙈 nicméně jedla hezky všechny příkrmy, takže jsem to nakonec neřešila a zařadila akorát víc mléčných výrobků 😉

jjasmina
7. zář 2022

@renny2022 dáváte skleničky nebo varite? Mě malá v 8 mes už jedla všechno a jedla s námi. Tak zkuste pořádně zapojit jakékoli jídlo

renny2022
autor
7. zář 2022

@jjasmina oboje. I vařím i skleničky.. Tak zacneme asi dávat více jídel

jjasmina
8. zář 2022

@renny2022 jj já bych se zaměřila spíše na to jídlo teda no. S námi jedla už všechno, knedlíky a omáčky. Já skleničky vyloučila teda, dělalo mi to tam neplechu, ale to je na vás

lidija1234
8. zář 2022

@renny2022 mám to úplně stejně,malej 11m a jsem ráda když mi vypije 120ml mlíka. ale já dávám mlíko převážně už jen v noci přes den normální jidlo jenom výjimečně mlíko. Takže bych taky víc nabízela jídlo.

skarma007
8. zář 2022

@renny2022 dceři bude rok a žádné prikrmy neji, ani krupky, proste nic. Do mlika ji přidávám trochu prikrmu a to sni...normami jidlo, zelenina, ovoce, maso atd to ji proste nechutná a neji to. Dle doktora ma furt dobrou vahu, ikdyz za 2 mesice zhubla 60 g. Takže to zatím neřeším. Až bude chtít, tak se rozji. Rozhodně ji do toho nenutím, nemá to cenu...