icon

Co vaříte na oběd 8 měsíčnímu dítěti?

jesslee
17. lis 2018

Maminky co vaříte dětem od 8 měsíců ? Jakou zeleninu, těstoviny,.... ? 🙂

fandysek_1
17. lis 2018

@jesslee telecí, kuřecí, kruti, ryba + kombinace zeleniny(mrkev, žlutá řepa, fenykl, dýně, špenát, petržel, řapikaty celer, květák, hrášek, rajcata) + brambor, těstoviny (pismenka nebo rýže z těstovin), rýže (basmati, jasminova, rizotova) + olej nebo máslo + bylinky (tymián, kmín, bazalka, nové koření, pažitka, petrželka). 1x týdne místo masa zloutek. Toto různě kombinují. Kuskus mu nejede. Kolem
11 měsíců jsem zkoušela červenou čočku.

sudylichozrout
17. lis 2018

@jesslee Já vařím všechno možné. Ze zeleniny dýni, mrkev, cuketu, lilek, petržel, špenát a tak. Z příloh brambory, batáty, těstoviny, rýži. Maso kuřecí, krůtí, telecí, hovězí a ryby. A jako tuk slunečnicový olej. Zatím mixuji do pyré, dávám do skleniček a schovávám do mrazáku vždy tak 4-5 porcí. Kousky budu nechávat tak od toho roka. Jak bude sedět, změním lehátko za židličku u stolu a místo mističky dám jídlo normálně na talíř, ať si patlá.

jesslee
autor
18. lis 2018

Děkuju holky 🙂 a vy už dáváte prckům rybu ? četla jsem že až od roka se má dávat . A co třeba nějaká polévka, vaříte třeba vývar nebo nějakou zeleninovou polévku ?

fandysek_1
18. lis 2018

@jesslee dávala jsem rybu 1x týdne v těch 8 měsících a teď v roce taky. Polévka je na prd pokud není hodně hustá. Z vody se moc nenaji. Vývar u nás moc nefrci.