Dvouleté dítě nejí a hubne

billi
31. říj 2016

Pěkný den,
řeším problém se synem (skoro 28 měsíců). Byl delší dobu nemocný, tak moc nejedl, což chápu a neřešila bych to, ale nemoci ustoupily a on přestal jíst úplně. K tomu kaká klidně 6x denně (neřekla bych, že to je vyloženě průjem).
Na začátku září začal dělat s jídlem ofuky, v říjnu přestal jíst už prakticky všechno. Zatím má za poslední měsíc kilo dole, ale už to je na něm vidět, padají mu tepláky, má propadlé tváře. Hlad asi má, protože je protivný a několikrát za den hlásí, že by chtěl jíst, tak mu dám a on s hysterickým řevem uteče a nesní nic. U oběda sedí třeba 10 minut, jen to rozdloube, pak se rozbrečí a odejde spát.
Jeden den mu něco dám, on toho sní aspoň trochu, ale další den se toho ani nedotkne.
Doktorka to ví a máme dávat probiotika. Prý hlavně, že pije.
Už mě i napadlo, jestli ho nebolí něco v puse, ale tu má čistou a krk podle doktorky taky.
Řešila jste některá podobný problém? Ráda si přečtu rady a zkušenosti někoho jiného.

panickatlamicka
31. říj 2016

Zkus multisanostol a vit b6 ( podporuje vhut k jidlu). A hodne byt venku na cerstvem vzduchu. A jeste: aby mel ziviny, kup mu multidrinky. Drzim palce, at se to brzy zlomi.

billi
autor
31. říj 2016

@panickatlamicka ven zatim moc nemůžeme, podle doktorky ho mám spíš držet v kočáru. Měl (mimo jiné) zapal plic, který se ho držel 3 týdny a 2x atb. Multisanostol zkusím. Děkuji.

lajla
31. říj 2016

@billi dcerka měla Zapaly plic cca půl roku v kuse, k tomu rotaviry atd atd atd... hubená až na kost, Ale ven jsem ji brala... klidně kolem baráku, na chvíli do kočárku, nesouhlasím v tomhle s dr, dítě potřebuje na vzduch!!!
Každopádně nejedlá taky nic...na nohy ji postavily kuřecí vývary, tím se že začátku živila, a pak až nabrala sílu...začla jíst, není žádný velký jedlík...šlo to pomalu ale šlo

billi
autor
31. říj 2016

@lajla ona s tím souhlasila, chodili jsme v kočáru kousek, ale pak měl hned další 3 nemoci, tak mi řekla, že teď máme být opatrnější. Ale jsme denně venku aspoň 2x 30-40 minut. Pokud nemá horečku.
Vývary nechce.

drzticka81
31. říj 2016

urcite bych zkusila ty nutridrinky-mela jsem je po operaci zlucniku, davame je 93lete babicce, mela je i sestra muze po cheme- jsou ruzne prichute .-)))) hlavne at pije....ty vyvary jsou taky fajn tip....at je brzy lepe!!

lajla
31. říj 2016

@billi tak musíte hledat zkoušet, třeba chce jíst sám...a hlavně potřebuje něco výživného...krev má v pořádku? Co železo... každopádně nutridrinky pít nebude...
Když už bylo nejhůř...tak jídlo hodně řídké pres stříkačku, potřebuje nabrat sílu jinak prostě jíst nezačne

lajla
31. říj 2016

Nebo zkusit ty nutridrinky přes stříkačku,sam od sebe nevezme...to bych se divila
Každopádně kupte si ve zdravé výživě kuzu, má obrovskou léčivou sílu, úplně mi to vypadlo z hlavy a během dne přes stříkačku popíjet, recept je jednoduchý

elisset
31. říj 2016

@billi teda to bych se bála aby to nebylo něco vážnějšího, ptž to vypadá, že jíst chce, ale z nějakého důvodu to nejde. Navíc i to kakání 6x denně mi přijde teda dost, ještě k tomu když nejí, tak co pořád kaká? Asi bych trvala na nějakém vyšetření.

lajla
31. říj 2016

@elisset to samozřejmě...ale teda doufám že už bylo provedeno, a hlavně to kakani je důsledek 000 mikroflóry, takže probiotika...ale asi bere? Vyměnit za jiné, ne pořad ty samé dokola

billi
autor
31. říj 2016

@lajla železo má v pořádku. On ji sám od 18 měsíců, krmit se nenechá ani náhodou. Zkoušíme, co jde. Kdyby aspoň nebyl tak uknikanej.
@drzticka81 pije dobře. To je jediné, co zvládá. Kdyby neměl průjem, dala bych mu UM, to by podle mě vypil.

elisset
31. říj 2016

@lajla já mám za to, že nebylo když paní nic nepsala ...

lajla
31. říj 2016

@billi a co kaše?

panickatlamicka
31. říj 2016

@billi vsak um neni projimave. Klidne bych mu ho dala.

kika_21
31. říj 2016

Průjmy měl syn , byl tedy na vyšetření nejprve krve-prokázána chudokrevnost, potom na hematologii, zjištěna nakonec celiakie-býval unavený, bledý. Stav se úplně upravil s bezlep. dietou, přibral, vyrostl. Měl nejprve virozu, ale i kdyby ji neměl-je to vrozená záležitost. Nemusí to být váš případ. Myslela dr. na problémy typu tohoto autoimunit. onemocnění, nebo např. na potravinové alergie?My máme takové děti 2 z pěti, já ani manžel celiakii nemáme.U dcery se nic neprojevilo, byla pouze nepatrně bledší, žádné jiné potíže. Prý se dědí citlivost imun, systému a je otázka na co-u nás lepek, atop. exém u nejstarší...
@billi

billi
autor
31. říj 2016

@kika_21 na celiakii ho zkoumali už několikrát a nebyla potvrzena.

@lajla jeden den ji jedl. Asi před týdnem. Od té doby další 4 pokusy a nic.
Probiotika dáváme, různě je obměňujeme.

@elisset vysetreny je horem dolem. On těch zdravotních problémů má dost. Snažíme se ho dostat z toho nejhoršího a budu hledat nějakou alternativu. Nase doktorka mě podporuje.
K průjmům - on nemůže mít žádnou mikroflóru, protože měl za posledni rok 7x atb. Proto mě to ani moc neznepokojuje.

billi
autor
31. říj 2016

@panickatlamicka dneska mu ho dám.

elisset
31. říj 2016

@billi aha, tak ještě, že tak a doktorka to nepodceňuje. Držím palce ať se dá malý dohromady co nejdřív!

lajla
31. říj 2016

@billi zkuste kontaktovat MUDr Strnadelovou, institut celostní medicíny, zlatý člověk...není.to zadarmo...ale doktoři nezvládli nic, ony se ty nemoci budou dále objevovat , a léčba stále stejná, holku nám postavila totálně na nohy, už svá roky nebyla nemocná...a to předtím někdo pciknul a za pár hodin jsme leželi na jipce se zápalem plic😞

panickatlamicka
31. říj 2016

@billi 7 krat za rok ATB? chudacek ☹ a ja jsem vypleskla z toho, ze ted ma kluk atb podruhe v zivote ( 7,5 roku) a dcera poprve ( 2,5 roku,).
Uvazovala jsi o moznosti resit zdravi syna alternativni cestou ( TCM, celostni medicina....)?

billi
autor
31. říj 2016

@lajla díky. My teď budeme zkoušet jednu homeopatku, tak snad to bude dobré. Naše doktorka je skvělá v tom, že mi naslouchá a neni upnuta na jednu léčbu. Zkousi i jiné postupy, hodně radí alternativní postupy - zábaly, obklady, bylinky. Když zjistila, že se dítě uzdraví stejně rychle i bez atb, tak mu je nedává (jinak by je neměl 7x ale aspoň 15x) a jen kontroluje stav.

billi
autor
31. říj 2016

@panickatlamicka celkově měl atb od narození 10x. Podle mě se složil po první Hexe, ale to by bylo na jinou diskuzi.
Teď potřebujeme nejak preklepat to nejedeni. Večer mu dám UM, pokud to projde, tak mu zítra do UM rozmixuju banán.

kika_21
31. říj 2016

@billi Tak ať už nemusí mít ATB, Ať je zdravý a spokojený, pak bude mít i lepší chuť k jídlu. U nás i nejedlíci, když běhají venku, jedí pak časem více.To je dobře, že nemá celiakii.

panickatlamicka
31. říj 2016

@billi jestli to bylo po ockovani, tak bych zvazila i detox dr.Jonase. Jeste me napadlo: nakrajej na vice talirku ruzne druhy jidla. S ohledem na to, ze ma prcek asi hodne podrazden, zaludek z nejedeni, bych volila neco sveziho- mekke hrusky, hrozny, mozzarelu, cottage, rajcata... a nech ty talirky volne k dispozici tak, aby na ne maly kdykoli mohl. Zkus to tak jeden den, aniz bys ho nejak sledovala ci nutila, at cely pokus vypada, ze je provaden "mimochodem".

lajla
31. říj 2016

@panickatlamicka my měli 8 krát během půl roku..a od dr stále nic jen atb, kortikoidy, d,chatka a pořad dokola...děcko na tom.stale hůř a hůř
@billi ona se právě zabývá i homeo, čínskou medicínou a stravou, opravdu kapacita...

panickatlamicka
31. říj 2016

@lajla to jsem rada za nasi neATB mudru. Dnes jsme je vyfasovali po dlouhe dobe. Jinak vse resi homeo, bylinky,....

lajla
31. říj 2016

@panickatlamicka to vždy na jipce v nemocnici, jinak jsem proti zuby i nehty...byla to nepřenosna zk, teď vím že to jde jinak, homeo funguje skvěle...ale musí to být profesionál

billi
autor
31. říj 2016

@panickatlamicka ono to asi někdy jinak nejde a i to chápu - angína, zánět středního ucha a k tomu crp 120, zápal plic, černý kašel (i když dodnes není nikdo schopen říct, jestli ho měl nebo ne)... Synovi je taky víc cpou v nemocnici. Na pohotovost už nejezdime, protože tam to bylo pokaždé kritické. Naše doktorka vyčkává a dělá vždy crp.
Teď si myslím, že už má tak zničené zažívání, že i chápu, že nejí. Zatim se pokaždé srovnal relativně rychle, ale je to horší a horsi. Ale je mi ho líto. Zatím ještě má kde brát (93 cm a 12 kg), ale za chvíli bude po rezervách.

billi
autor
31. říj 2016

@panickatlamicka Jonáše myslíš Joalis? S nimi nemáme dobré zkušenosti.

panickatlamicka
31. říj 2016

@billi ok 🙂 🙂

karlajasmine
31. říj 2016

@billi A ptala ses ho jestli ho neco neboli kdyz ji? Jestli ho neboli bricho / ucho .. cokoliv? Jestli mluvi tak bych se ho proste vyptavala, musi to mit nejaky duvod..