Dvouleté dítě nejí a hubne
Pěkný den,
řeším problém se synem (skoro 28 měsíců). Byl delší dobu nemocný, tak moc nejedl, což chápu a neřešila bych to, ale nemoci ustoupily a on přestal jíst úplně. K tomu kaká klidně 6x denně (neřekla bych, že to je vyloženě průjem).
Na začátku září začal dělat s jídlem ofuky, v říjnu přestal jíst už prakticky všechno. Zatím má za poslední měsíc kilo dole, ale už to je na něm vidět, padají mu tepláky, má propadlé tváře. Hlad asi má, protože je protivný a několikrát za den hlásí, že by chtěl jíst, tak mu dám a on s hysterickým řevem uteče a nesní nic. U oběda sedí třeba 10 minut, jen to rozdloube, pak se rozbrečí a odejde spát.
Jeden den mu něco dám, on toho sní aspoň trochu, ale další den se toho ani nedotkne.
Doktorka to ví a máme dávat probiotika. Prý hlavně, že pije.
Už mě i napadlo, jestli ho nebolí něco v puse, ale tu má čistou a krk podle doktorky taky.
Řešila jste některá podobný problém? Ráda si přečtu rady a zkušenosti někoho jiného.
@karlajasmine nemluví. Vůbec. Výptavam se, jestli má au. Tak prý ne, ale to mi tvrdil i o uchu a pak mu ho pichali.
No tak jestli ti ani nemluvi, tak muze byt problem komplexnejsi a nemusi s atb ci jinou lecbou souviset. Poruchy prijmu potravy mivaji bezne deti s OVŘ ci PAS. A mohou se klidne naplno projevit pozdeji.
@panickatlamicka můj má 2.5 a teprve se začíná rozmlouvat, stejně tak byly vsechny ostatni děti...
A pokud předtím papal normálně...
@lajla jj, nechtela jsem pausalizovat. Pardon. 🙂 Deformace matky ditete s autismem. 😀
@sisstin jo tak nejak jsem to chtela vyjadrit, diky.
Co UM které se pije při průjmu Nestlé AL 110, zkusila bych to
Celiakie?
@marumarun test, pry provedeny s vysledkem negativni
@panickatlamicka on ale normálně jí. Je to celkem jedlík. Přestal jíst až po posledních atb. Do té doby jedl i při horečce.
@marumarun na celiakii testovaný už 2x a negativní.
@sisstin mně první dítě taky občas žije ze vzduchu. Od 2 do 3 let nejedl vůbec nic, takže mě to nerozhází, ale malý u toho nejedení hubne, což mi už vadí. Zatím nějaké rezervy má, ale potřebuje sílu na to, aby bojoval s nemocemi.
@billi fakt Vyzkoušejte..
http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-Z...

@billi mne syn neji od narozeni az doted (9let), nikdo nikdy na nic neprisel, je totalne zdravy, za cely zivot mel asi 4 rymy a kasel. Jinak nikdy nic, ted uz nemel 3 roky ani rymu. Do 4 zil snad ze vzduchu, i ted se mu jidlo musi neustale pripominat. Ve 3 vazil 11,9kg, ted v 9 ma 21,9. Krevnak a vse ok, jen proste jidlo neni moc kamarad.