Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Dýni a cuketu zmrazit syrovou nebo vařenou?

ahojcau
6. kvě 2018

Ahoj..je lepší zmrazit dýni pouze nakrajenou nijak upravovanou nebo nejdriv uvarit rozmixovat a pak zamrazit..to same cuketa..co myslite 🙂

alcar
6. kvě 2018

Rozhodne uvarenou a rozmixovanou. Z neuvarene by byla mnaga.

nita1984
6. kvě 2018

Mrazim syrovou dýni i cuketu, i okurky a žádný problem

ahojcau
autor
6. kvě 2018

No 😂 tak jak teda 😂🤷‍♀️

nita1984
6. kvě 2018

@ahojcau asi jak chceš, obojí jde

linee
6. kvě 2018

Zavisi, jak ji chces dale zpracovat. Moznosti jsou obe. Dyni je lepsi oloupat, nakrajet a nechat zmrazit syrovou. U cukety lze oba zpusoby. Bud syrovou, ale pocitej, ze obsahuje hodne vody, takze max. na prikrmy nebo kolace, idealne na co nejdrobnejsi (nebo nastrouhat) a druha moznost je blansirovat v horke vode, ponorit do ledove a pak do mrazaku.

kackakastanka
6. kvě 2018

dyni mrazim nakrajenou, syrovou a uplne v pohode

luciklim
6. kvě 2018

@ahojcau uvarenou 🙂 varime synovi v parnim hrnci takhle jidlo na 14 dni, spousta variant a kombinaci, vse rozmixujem, nandame do kelimku a je to 😊

alcar
6. kvě 2018

@ahojcau asi budes muset vyzkouset. 😀 Ja jednou zamrazila cuketu na kosticky a na to, co z ni pak zbylo se nedalo ani koukat. 😀

ovrl
6. kvě 2018

ja mrazim obe surove... ale najma cuketu treba po vybrati z mraznicky rovno hodit do vriacej vody alebo na paru, lebo ak by si to nechala najprv rozmrazit tak z toho bude, ako tu vyssie pisali, "mnaga" :D :D

jipe
6. kvě 2018

dýni mrazím vařenou i syrovou, cuketu jen syrovou - nerozmrazuju, rovnou vařím/pařím

stuplakova
7. kvě 2018

@ahojcau Já jsem zamrazila jednou cuketu syrovou a už to neudělám, prakticky jsem ji vylila do záchodu. Dýni mrazím syrovou na kostičky nakrájenou, ale potom už nemá takovou chuť jako měla čerstvá a není nic moc, tak když se chystám z ní něco udělat, tak jí raději zpracuji celou.

bartche
9. kvě 2018

🙂 z kotle dýňové polévky jsem nadělala porce a ty zamrazila.
Jen takové info, co se stalo mně - polévku jsem zahustila bramborou, která po rozmrazení dala polévce trochu jinou konzistenci. Bylo to tím škrobem. Ale po zahřátí vše OK ;)

Sem začni psát odpověď...

Odešli