Jakou zvolit první kaši?

pettull
1. pro 2014

Dcera bude mit 6,5 mesice a tyden prikrmuji. Zatim teda ochutnala mrkev, brambor a dyni. Bohuzel ji to vubec nechutna a strasne se mi u toho davi. Ale vim, ze musim vydrzet 🙂 a na ovoce zatim prechazet nechci. Premyslela jsem o zavedeni vecerni kase, protoze se mi zda, ze k veceru uz mam MM malo. Prosim o radu, jakou kasi vybrat, pripadne cim by se dala kupovana kase nahradit Dekuji 🙂

kocour1
1. pro 2014

Já jsem začala přikrmovat ve čtyřech měsících a někdy v tom půl roce jsem už dala i večerní kaši...koupila jsem Hami od čtyř měsíců a neřešila to...chutnala nám. Až později jsem ochutnala další kaše a musím říct, že Hami nám chutnala nejvíc a další kaše odmítala. A také bylo velmi oblíbené a v podstatě je dodnes (jsou nám dva roky) Hami mlíčko s kaší (takové krabičky). Jinak k tomu, že ji to nechutná...to nebude tím, že by ji to nechutnalo. Jen prostě ještě neumí posunout to jídlo jazykem vzad a polknout a oni se pak u toho všeljak šklebí a vypadá to, že jim to nechutná🙂

adelka76
1. pro 2014

Já jsem malému dávala jako první nemléčné kaše od Hippu, mají ovesnou celozrnnou, pohankovou a rýžovou, tak tou rýžovou jsem začínala a byla jsem spokojená. Ty rýžový vločky jsou namletý, tak se mu to dobře jedlo. Může se připravit s vodou nebo s mateřským mlékem, později jsem dochucovala sušeným ovocem nebo skořicí.

olusenka
1. pro 2014

já bych zkusila brokolici, u obou mých dětí měla poměrně úspěch, a slyšela jsem to už i dříve, že dětem chutná, ale taky to může být tím, že to dceři ještě prostě nejde, týden je brzy, musí se nejdřív naučit jíst lžičkou, polykat to, posunout v puse dozadu, přesně jak píše @kocour1. U mého syna byl začátek příkrmů vůbec horor, než snědl něco málo, trvalo to měsíc, než se naučil, co s tím, dávil se pořád, mlátil kolem sebe, vycintal mi to apod..... a dcera snesla jen domácí mrkev, kupovaná mrkev ani dýně jí nechutnala, brokolice ano, kupovaná i domácí.
Kaše jsem dětem zavedla později, synovi na 9měs., dceři asi na osmém, ale k snídani, na večeři jsem zkoušela jen párkrát. Ale myslím,že po týdnu příkrmů je na večeři ještě brzy. Věnovala bych se spíš obědu, a až to dcera "pobere", přidala bych další jídlo ráno nebo dopoledne.
MM jistě málo nebude a už vůbec ne večer. K večeru a v noci a myslím snad že i ráno je nesilnější působení hormonů co řídí laktaci. Pokud je dostatečný odběr, mléko se zase tvoří a nemůže být málo. Tvorba MM je vždy přímo úměrná poptávce a nabídce. Hodně je to i o sebedůvěře. Doporučuju podívat se na www.kojeni.net ať už na sekci Příkrmy nebo i na rady ohledně kojení.
Jinak teda co se týče kaší, tak jsem kupovala kaše z DM Alnatura nebo Babylove, jedině nemléčné, ale jak říkám, nejdřív od 8.měs., později i ve Zdravé výživě značku Nomina, a pak jsem začala vařit doma z vloček.

lv
2. pro 2014

Pockej i s prikrmy, když to nechce...

petula_88
2. pro 2014

Ja jsem zacala s nutrilonem a casem presla na sunarku. Davam zhruba od 4 mesicu.ze zeleniny u nas frci cervena repa ss cimkoli. Jinak ja prikrmuju zeleninou zhruba od 4,5 mesice, nektere dny nechtela vubec, jindy bastila krasne. Tedka uz pekne basti

hanivasi
2. pro 2014

@pettull jako prvni kasi jsem kupovala od NESTLE "moje prvni kasicka" nebo tak nejak se to jmenuje. Mléčná rýžová. Bez příchutě. Malému to moc chutnalo a naučil se krásně jíst hustou kaši. Teď kupuji sunarku banánovou a taky ji hltá.

pettull
autor
2. pro 2014

Tak ja s kasi asi jeste chvilku pockam...az zvladneme zeleninovy obed 🙂 a pripravoval nekdo kasi i doma nebo kupujete instantni? A v jake dobe bych mela zaradit lepek?

pavlusa01
10. pro 2014

Já kašičky dávala až déle,až se malá naučila a zvykla si na masové a zeleninové přikrmy....Ale každý si to udělá podle sebe...Jinak dávám kašičku sunarku a malá ji dlabe jako fík...a to jí měním i příchutě 🙂 Dávám ji večer před spaním.....a celou noc spinká,ale je pravda ona spala hezky i když jsme kojila a i když dostane sunar nebo tu kaši....🙂

mecoun
29. pro 2014

Ja jsem take jako prvni prikrm zacala davat kasicku - ryzovou mlecnou - tak mi to doporucil lekar a pak od 7 mesice uz jsem rozsirila repertoar o Sunarku bananovou a holcicce moc chutnala. Davam ji pred spanim jako veceri. Kasi mi prijala driv nez k obedu zeleninu, tam jsme trochu bojovaly 🙂.