Jídelníček sedmiměsíčního dítěte na umělém mléku

30bar
14. pro 2014

Prosím o radu s jídelníčem sedmiměsíčního chlapečka.
5 hod. 180 UM
9 hod. 180 UM
12 hod. zelenina/masozelenina
15 hod. 150 UM
17 hod. ovoce/přesnídávka
19 hod. 180 UM.
Kdyby se budil později, tak bych mu dala si UM a pak na svačinku ovoce, ale tak mi to příjde blbé mu dát ráno v těch 9 ovoce, když um měl tak brzy ráno, co myslíte? Dneska jsem zkusila prohodit ve tři UM se svačinkou v pět a v pohodě to snědl, ale to UM mi vyhovovalo více, protože u toho usnul a pak jsem ho jen přendala do postýlky. Asi má moc UM, že? Kaši mu ještě moc dávat nechci. Syn má mléko bez laktozy, podezření na abkm, tak mám trošku strach se zaváděním příkrmů. Díky za rady.

rioko
14. pro 2014

Já dávám na večeři to co měl na oběd klidně, zeleninu nebo maso-zeleninový příkrm, polívku, kaše nechce tak ty nedávám. Pak to ještě zapije mlíkem, ale stejně se teda budí v noci na mlíko kolem 1

marcicek84
14. pro 2014

já nevím, dala bych přesnídávku nebo ovoce v 9 hod a zeleninovo masový příkrm v 17 hod jako večeři...ovoce by se mělo jíst spíš dopoledne...

carrie_b
14. pro 2014

Zkusila bych dat nemlecnou kasi se special. mlekem, ktere bezne davate. A nebo jsem davala dceri k veceru polivcicky.

katyxq
15. pro 2014

Cílem u dětí na UM je právě je převést na pestrou stravu místo UM 😉, pokud ochotně jedí příkrmy a dobře je tráví - ovoce bych dala ráno (kolem té deváté, později doplnila nemléčnou kaší), oběd tak jak je a večer (17h) místo ovoce typově to, co k obědu - ale třeba jiné druhy zeleniny/masa, nebo ve formě husté (zeleninou, né zahuštěné) polévky. A pak, pokud bude dál jíst ochotně, nahrazovat to UM v 15h, třeba zeleninou, ovocem (co zkusit pomaličku zavést ořechy či semínka rozmixované na pastu nebo "mléko"?). Pro isnpiraci můžeš přijít do skupin https://www.modrykonik.cz/group/2359/detail/ a https://www.modrykonik.cz/group/2161/detail/ 😉.

drosea
16. pro 2014

my to máme takle:
5 nekdy 6-7 hod UM,
9 hod UM nebo spíš jak to vychází podle raní UM
12 hod masozelenina
15 hod ovoce
18 hod kaše z UM s ovocem
před spaním pokud chce a v noci pokud se vzbudí UM

Ráno se taky budí a spí tak nějak nepravidelně, takže mi tam taky nějak nevychází svačina ovoce, proto ovocná sváča odpoledne.

molea
18. pro 2014

my to mame takto:
kolem 5 Um
jak se zbudi ma Um
na obed zelenino masovy prikrm
svacinu ma ovoce
pak nekdy kolem 5 jeste Um ale jen trochu
a pred spanim ma kasi