icon

Jídlo a jiné kratochvíle 🙂

monikagurthova
26. srp 2016

Abychom neblokovaly diskuzy 🙂

lenatu
3. lis 2016

@kaja2016 tak hlavně že se jí to líbí a nebrečí, malej se minule místo vaničky sprchoval s tatínkem a moc se mu to nelíbilo..:-/ 😀..a je dobře že ji nekoupeš já jsem atopák a naši semnou jezdili od roka k moři, naštěstí tam máme známí takže finančně pohoda, ale jeden rok nejedu a zas se mi to vrátí :-/ ale ta sůl je skvělá v kombinaci se sluníčkem a večer namazat elocomem a měla jsem po ekzému..ale to až teď ..do 6 let jsem byla jak chodící globus (všude jsem měla mapy) a pak najednou nic, ale to jsme byli poprvé u moře měsíc a v Kalábrii tak to asi zapůsobilo 😀..ale v tyhle době jet k moři na měsíc když tam člověk nikde nemá známý tak nejde :-// čím jí to mažeš? Nebo nemažeš? Nám doktorka doporučila jako prevenci od Biodermy atoderm preventive a pak mají i něco na ekzém a ještě chválila linolu 🙂

monikagurthova
autor
3. lis 2016

@msimankova teda ty šperky jsou úžasné jsi moc šikovna

monikagurthova
autor
3. lis 2016

@msimankova mala byla nemocná před 14 dny horečky a ucpaný nos byla to viróza ale teda tyden nemohla poradně dýchat hrozny ☹ doufám ze vás to brzy pustí

monikagurthova
autor
3. lis 2016

@msimankova no k těm hadrikum ja malé koupila z druhe ruky jako těhotná základ jinak jsem dostala od kamarádky 3 tašky po její malé a nové kupuji akorát babičky ja když vidím ty ceny jdu do kolen. Ja kupuji hračky a radši to dam jak říkáš do jidla pro malou. Tim ze to jsou staré veci je mi absolutne jedno ze se ten cunik zaprasi u jidla a ze to vzdycky az na zadech 😀 fotim ji po každém jídle a to je fakt neco jak se takový malý tvor umí zapraskat 😀

kaja2016
6. lis 2016

@monikagurthova
@lenatu @msimankova holky v kolik davate deti spat? Ja jaem to nejak s pravidelnosti neresila a cim dal tim hur me spala a dneska se me vzbudila ve 4😀 Budu tomu muset dat nejaky rezim🙂 @lenatu pisnu ti zpravu ohledne toho exemu, moc rada o tom s nekym ppppvodam, kdo ma vlastni zlusenost, akorat tedtoho mam nejak hodne..diky, ze ses zeptala😉

lenatu
6. lis 2016

@kaja2016 my chodíme v 18:30 a kolikrát je tuhej už v 18:38 😀 😀 pořád se v noci budí a týden nechce moc jíst, konečně jsem přišla proč..zítra s ním jdu k zubařce (já tam byla v pátek a trhala mi osmičku ☹) a říkala jsem ji že malej má na dásni na straně takovou kuličku a že nechce nic teplyho jen vše studený a ona ať přijde m no a včera se mu kulička posunula dolů a vypadá to na špičák :-// tak jsem zítra zvědavá 🙂 A klidně napiš zprávu, budu ráda 🙂

lenatu
6. lis 2016

@kaja2016 a neboj, taky se nám stane že vstavame ve 4 a pak usne jeste v obýváku 🙂

msimankova
6. lis 2016

@kaja2016 kdyz mala usne jeste kolem 5, tak chodi spat kolem pul 8, kdyz ne, tak 7. Vetsinou spi do 7, pres den tak poruznu.
Jinak jsem byla v patek u dr., kvuli te horecce, budou to zuby. Ale teda cekat, nez se mimino vycura na vysetreni, dve hodiny... Zuby mizerny 😀

kaja2016
7. lis 2016

@msimankova Jee, no tak to jsem rada, ze to nic neni. To je teda pekna teplota "jen kvuli zubum". A proc ste cekali na moc? Jako aby otestovala dr. bilkovinu?

@msimankova
@lenatu Jinak s tim spanim koukam, ze to mate podobne. No ja jsem asi zhejckana, jak me zezacatku spala 8hodin v kuse. 😉

msimankova
7. lis 2016

@kaja2016 jo, dr. rika, ze kdyz neni nic zjevne videt, tak se ma vzdycky brat moc, aby se vyloucily zanety mocovych cest. Mam od ni v mailu elaborat o teplote, tak jsem ho tady ve stredu vydsene cetla s cipkama v ruce 🙂 🙂 Upozornovala mne, at si je koupim domu uz po prvnim ockovani, tak jsem je aspon mela.

Ted jsem zase vyradila hromadu hader, ktere jsem jen vyprala a male nikdy neoblikla, fakt jsem poucena 🙂

kaja2016
7. lis 2016

@msimankova Jezis, no, chapu 🙂 Tak hlavne, ze uz vis a jsi v klidu. Vidis, uz jsem taky nad tim premyslela, ze jak me mala leze po studeny zemi, jestli ji nehrozi mocak...

Hm, no ja nastesti vyrazovala pujceny, takze to do penez nelezlo. Jenom bordylek v suplickach a neustaly prani...Vis co, prvni dite je dite zkusebni, to si porad opakuju. Tak snad budou jeste dalsi, kteri budou moc prvnorozenatku podekovat, ze to vubec se mnou prezilo 😉

monikagurthova
autor
7. lis 2016

@kaja2016 nase mala ma naučeno v sedm vecer uz od malinka.

lenatu
7. lis 2016

@msimankova Joo tak hlavně že "jen zuby" 🙂
@kaja2016
@monikagurthova holky já teď týden skoro nespala a z bílé tečky na dásni (na straně) která zcestovala dolů se dneska vyklubala dvojka...ty horní zuby mě fakt položí..co zub to týden vzhůru :-/ 😀

msimankova
7. lis 2016

@kaja2016 😀 to jo. Taky to bylo darovaný, tak to zas rozdělím do krabic na vrácení a poslání dál. Je sranda, že se mi sešlo hrozně věcí od miminek buď miniaturních a nebo narozených úplně jindy, takže třeba na léto jsem měla parádní teplý lacláče a tak 😀 Jo a moc jsem nepochopila mini trička, vždyť jsou úplně k h... Občas dám triko s dlouhým místo mikiny, ale jinak... A
@monikagurthova a @kaja2016 dáváte holčičkám šaty? Já nějak ne, možná dýl. Teď jedu prostě bodíčko s dlouhým a tepláčky. Ven navíc bundu a fusak s beránkem, hotovo.

monikagurthova
autor
7. lis 2016

@msimankova heled ja dávám body, punčochy kalhoty mikinu a bundu. Zatím fusak nemám ale malou jeste nějak zapasuji do korby do polosedu. Mimoto ted nas min tyden venek nečeká mam angínu ☹ jsem zvědavá jak to dam, manžel v zahraničí babičky daleko to bude tyden

@lenatu
Ty jojo Eli se furt těch 6 zubu klube a nic! Uz se ji ti klube od 2 měsíců a pul roku v tahu a ani prd. Aby ji vubec někdy vyrostly.

monikagurthova
autor
7. lis 2016

Jinak k těm obleckum ja jaem rada, ze jsem neblbnula a kupovala střídmě a z druhe ruky. Od kamarádek jsem dostala veci po jejich dětech a vystaráno a pokud neco nového tak babičky funguji úplně automaticky porad mi chodí balíčky a v tom hadry s dopisem ja jaem to viděla a musela koupit 😀 mala ma víc veci jak ja 🙂 ale je fakt ze svagrova malé koupila několik šatů fakt krásných, ale nez bylo teplo tak Eli vyrostla. Jen jsem byla tehdy když se narodila nastvana ze jsem neporidila žádnou vel.50 jeste ze mam ty babičky 🙂

lenatu
7. lis 2016

@monikagurthova malej má dolní jedničky venku úplně, horní jedničky vidím cark, pod dásni a vylezla dvojka na pravý straně 😀 moc mu to sekne, vypadá jak malý netopýr 😀

monikagurthova
autor
7. lis 2016

Holky trochu jsem se vyděsila mala ma opar a na netu se to hemží samým smrtelným nebezpečím (chytla ho asi od manžela) doktor byl ledově klidný, ale znáte to.....zkušenosti?

kaja2016
7. lis 2016

@monikagurthova hele ted jsem se vratila z posledniho ockovani s dcerkou a mam dojem, ze se ji taky dela. Ja ji porad pusinkuju a ten virus v sobe mam, ale od porodu jsem opar nemela. Tak asi ho chytla uz v tehotenstvi prdela, ach jo....

kaja2016
7. lis 2016

@monikagurthova Jinak k tem zubum, vcera jsem na zastavce kecala s pani a rikala mi, ze jejimu vnukovi narost prvni zub v roce 😉

monikagurthova
autor
7. lis 2016

@kaja2016 jako ja volala doktorovi spis jako čím to mazat a on v pohodě tak nevim. Ja na to netrpim. Ale otevřena net a samé opar u mimin je nebezpečný no me malem vomyli uz zo nebudu číst. Jojo ty zuby kdyby se uz neklubaly 5 měsíců neřeknu ale jak to tak vidím tak se budou klubat tak dlouho az z toho budou rovnou zuby druhe 😀

kaja2016
7. lis 2016

@monikagurthova hele ja mazu herpesinem a je to zazrak. nebezpecny? Ja nevim, ono prej i v tehotenstvi a gyn me taky rekla, ze je to OK. Necti!!!

Jezis to dite, uz se zase pos.alo. To uz je dneska po ctvrty, kdo ty kozi bobky ma porad uklizet a plinka uplne cista, jsem vzdycky v pokuseni vyndat bobek a plinu nechat 😀

monikagurthova
autor
7. lis 2016

@kaja2016 nebudu vzdycky si to zakazuji a vím proc! Jo Eli taky kadi ale ma to porad řidší a tomu našemu zroutu prikrmy co? Nestačí! Ja uz nevim co ji dat ji dam rizek a at si zuzla čím chce!

kaja2016
7. lis 2016

@msimankova Hele ja ji do tretiho, ctvrtyho mesice oblikala desne. Doma znackovy hadry a ja ji dala tricko po me a plinu. Taky byly ty vedra, a ja byla rada, ze jsem rada a ze dite nevypada zanedbane🙂 Ted uz si obcas i dam pozor, abych ji nedala ven modrej dudlik a i ty satky parkat probehly🙂 Docela si to ted uzivam. Ale ja jsme fakt asi vymenila kocar za nositko. Rozbil se a ja si na to nejak zvykla a dite stoji, takze pocitam, ze do dvou mesicu bude tapat, tak co potom s "tankem", porad cekat, jestli se najde nejakej gentleman, abych vubec vystoupila z busu... Jo to s tim nositkem pisu, ze ji oblekam do toho. Obvykle puncochace, laclace, bodicko s kratkym rukavem, prez to treba i bodycko s dlouhym a nebo tricko s dlouhym (to teda docela uziju) a na to nejakou mikcu a jdeme...

kaja2016
7. lis 2016

@monikagurthova Hele mala taky dlabe taky jak zjednana...dneska jsem se dr. ptala, co ji jeste muzu davat a rikal, ze uz nic🙂 jezis, ted jsem ji vyndala s pusy obrazek z UTZ, jeji druhej. Mam tu pripravenou tu pamatni knizku a prubezne do ni ted zapisuju..

monikagurthova
autor
7. lis 2016

@kaja2016 ja ji dělám prikrmy uz ze všeho kromě těstovin ty si netroufnu. Pak ma presnidavku a keksik a stejne sní talíř jidla a za hodinu mléko a pak za 2 hodiny zase hlad. Jo roste jako z vody, ale ja nedělám nic jiného nez ze krmim krmim a krmim

msimankova
7. lis 2016

@monikagurthova tak se brzy uzdrav! Ja si anginu sama s malou uzila v cervenci, to bylo jeste dobry, nekutalela se mi z postele...

msimankova
7. lis 2016

Jeste k tem zubum - teta mi prinesla homeopatika na tohle a zda se, ze pomahaji, zadna horecka a mala je klidnejsi.

kaja2016
7. lis 2016

@monikagurthova hele ja zacinam v pul seste mlikem, v osm presnidavka (cela), v deset kase, ve 12 masozelenina, ve tri presnidavka (spis pulka), v sest kase, v noci po trech hodinach mliko, ale to ne pravidelne a nekdy si da treba jenom 90 nebo 120 ml🙂 Ale pak ma dny, kdy celej den prospi a da si treba jenom obed 😉 A vubec me nechce pit, jedine, kdyz jsem zkousela ji osladit caj fruktozou, nebo jak se to jmenuje ten cukr z ovoce. Ale to taky ne vzdycky....

msimankova
7. lis 2016

@kaja2016 Mala mi taky nechce pit, vodu i caj plive a dela ksichty. A teda ji toho tak o tretinu min, nemuzu pochopit, proc je tak tlustoucka, my nejsme nikdo vysoky, zadny drobci tedy, ale ona ma i velky ruce 🙂

Strana