Jídlo a jiné kratochvíle 🙂
Abychom neblokovaly diskuzy 🙂
@monikagurthova 😀 haha psi granulka🙂 to s tim cajem je super, uz ji to asi nenaucim nevim. Jediny jak do ni vpravim vodu nebo caj je lzickou....
@kaja2016 heled zkoušej to a nebo ji kup ucici hrnecek a uvidíš. Ja ho koupila a mala se ted učí pít normálně (teče to rychleji) a hlavne ji to baví držet a machat s tim (bacha budes mokrá ty ona a všechno 🙂) a kup nějaký ovocný ja mam třeba od Sunarku ovocné granulovane jsou moc dobre a nejsou prislazovane
Holky, já asi padnu..dva dny po sobě jsem spala 2,5-3h..dneska jsem zjistila proč..klubou se nám 4 zuby najednou ☹ ta dvojka vpravo ta je z půlky už proříznutá ale ne úplně, to sami jednička vpravo (ale ta už je takhle dva týdny) a dneska už je tam vidět jednička a dvojka vlevo..ty bych typla že se proříznou tak do neděle..ale nevím jak to do neděle dám já ☹ jsem úplně hotová 😀 jediný co trošku zabírá je nurofen sirup tak mu ho večer dávám ale od 21:30 po hodině buzení do 2h, pak je to po půl hodině cca.. ☹ moc ráda bych prckovi pomohla ale už nevím jak..tak dáváme celou noc pít (pijeme z first cupu) a flašku s mlékem odmítá úplně.. Nějaký tipy jak do něj mliko dostat? Zkoušela jsem mu to dát do toho first cupu ale to vypije max 30ml a pak dělá ble ble..do ovoce když mu to dám tak to nechce a do zeleniny to dávám jen když dělám brr kaši.. a fakt už nevím jak to do něj nacpu..jako jogurty normálně jí tak nevím..
Granulky jsou super 😀 malej zas snědl kousek letáků z Billy a doktorka říkala že v pohodě že až se bude cpát toaleťákem bude to horší 😀 😀
@monikagurthova my máme ten first Cup od Mamu a to neteče vůbec 🙂 takže mokrej je jen malej když to má v puse ale nepije, jen to kouše 😀
@lenatu presne 😀 Malej na ty zuby fakt pomahaji ty homeopatika, treba by vam taky pomohly, to je des, ty tesaky!
@msimankova a jaký homeopatika? Ráno pro ně hned dojdu! Je to masakr! ☹ chudák malej ☹ hlavně on se v noci nebudí normálně, ale začne hysterickej řev.. a 4 zuby najednou..to jsem zvědavá co budu dělat až porostou stoličky ☹ 😀 a až mu začnou padat tak to obrečim, protoze to trápení s tím to je děs..ZUBY POHROMA HUBY ☹ 😀
@lenatu ja jsem věrná značce NUK 🙂 zatím nezklamala
@lenatu Tety kamarádka je doktorka - žádný strach 🙂 Teď ti to opíšu z brožurky od výrobce, Boiron, co jsem od té doktorky dostala:
Chamomilla vulgaris (tu mám já) - přecitlivělost na bolest, horečka, průjem při růstu zubů,
Aconitum napellus - extrémní bolest doprovázená neklidem, zanícené dásně, Phytolacca decandra - bolestivé prořezávání zubů.
U všech ředění 9 CH, 1x - 3x denně 1 dávka roztoku, Chamomilla vulgaris lze podle bolesti i 1x za 30 minut. Všechny jsou bez receptu a můžou se kombinovat s odstupem 15 minut. Nevím, jestli homeopatika znáš, ale napíšu ti všechno 🙂
Roztok si uděláš takhle: dáš 10 granulek do 1 decky převařené vody, necháš rozpustit a 1 dávka je jedna lžička - plastová, nesmí k tomu kov a na granule nesmíš sahat, víš jak se to vyndavá z tuby? Malému pak nedávej 15 minut jíst ani pít, ať se to dobře vstřebá. Můžeš to takhle mít připravené 1 den.
Moc moc děkuji! Nevím jak se to vyndavá z tuby ale poradím si..hnedka az otevřou tak jdu 😀. A děkuji za instrukce a boiron znám jako firmu 🙂 jeste jednou moc děkuji..jestli to zabere pošlu ti poštou čokoládu 🙂
@lenatu neni zac, preju, at to zabere co nejdriv! 😉 Vubec se nebojim, ze by sis neporadila 😉
@msimankova moc děkuju! 🙂 bohužel se pro ně dostanu až odpoledne ale to nevadí 🙂
Holky jak to tak čtu s těmi zuby asi si ty homeo rovnou pořídim protože jestli se ji to začne prorezavat vše najednou tak to bude peklo
@monikagurthova no je to mazec popravdě..☹ malej hotovej a nesmím ho dát z ruky jinak rev a do toho má ještě rýmu..No fakt super ☹ ale zas na jednu stranu dobrý, že se mu jich teď prořízne víc najednou a bude mít pak chvíli pokoj, než co zub to týden..ale už jich bude mít 6..a ještě 14 zbývá :-/ 😀 mě odvezou 😀
@lenatu proboha ja se snad na zuby prohodim s tatínkem 😀 no ja si ted užila s malou chřipku cca před 14 dny a jako mazec přátele. Jinak svoji angínu jsem přežila i když ty první 3 dny to bylo neco.
@lenatu ber to pozitivně 6 jich mas za sebou me jich zbývá porad těch 20 😀
U nás teď týden klid, ale jak jsem jí dneska pozorovala, zítra to začne zas 🙂 Mně čeká 18. Ty homeo si pořiďte, stejně se hoděj pořád a na všechno, pořád mám doma Arniku, je výborná na hojení čehokoliv.
Holky tak zuby jsou asi tady celou noc se mi Eli budila co hodinu křikem a rano teplota 39,2 nechce jist jen porad zuzla
@kaja2016 No u nás hrozný..ale už je to lepší zabírají ty homeo ☹ ale stejně je to buuzeni s křikem..dneska jsme vstávali ve 4h ráno. Mrňous má hroznou rýmu takže furt odsáváme ale snad už bude mít zas chvíli pokoj 🙂
@msimankova napiš mi adresu pošlu ti čokoládu 🙂
@monikagurthova ty jo, to je ale hodně vysoká teplota :-/ a zabralo ji na to něco? Chudáci dětičky naše, ale nevím jestli bych s princeznou, kdyby mela pořád teplotu a drželo se jí to nad 38° pro jistotu nesla k doktorce ☹
@lenatu dostala nurofen a kleslo ji to na normal 37,1. Pro jistotu jsem volala na pohotovost a tam mi řekli ze jestli k tomu nic nema (rýmu kašel nic) tak srazet teplotu a kdyby to trvalo tak zítra ke svému doktorovi. Ji nic jiného neni jen ta teplota a nechutenství porad jenom zuzla tak uvidime co z toho bude. Na pohotovosti mi řekli, ze jsou deti co mají k zubum i 40 horečky
@monikagurthova chudaci obe dve, snad to tedy je 'jen' tohle!
@lenatu mam radost, ze je to trochu lepsi! Ja je ted taky jedu porad, zas to zacalo. Uz jsem z toho nejak unavena holky. Cokoladu kup a snez ji sama, taky potrebujes mit obaleny nervy 😀
@monikagurthova jo, presne jako u nas - po leku to kleslo o 2 stupne a pak uz na normal. To je dobre!
@msimankova no uz to zase roste ☹ tak doufám ze to jsou jenom zuby uvidime kdyžtak zítra pomazeme k doktorovi. Ale ji nic jiného neni je trochu protivna ale jinak úplně normální.
@msimankova kdybych si pokaždé nervy obalovala čokoládou tak jsem jak kulička, ale moc moc moc ti dekuji!
Je to fakt dílo ty zuby..☹
@monikagurthova tak snad jsou to taky u vás "jen" zuby, taky koukám to máte perný, ty jsi měla chřipku a teď malá zuby..No už aby jsme to měli za sebou 🙂
@lenatu tak jsme byli na pohotovosti mala ma 40 horečky. Bud to jsou zuby a nebo šestá nemoc. Mame snižovat horečku a zítra k našemu MUDr. Nic ji vlastně kromě horečky neni ☹ dasne ma trochu natekle ale to muže byt k te horečce. No jako mame to vesele před měsícem obě chřipku pak ja angina ted tohle zase hrozny uz aby to skončilo jinak me klepne uz ted jsem zase zhubla z toho všeho
@monikagurthova Ježíš to mě mrzí, chudák beruška malá ☹ tak ať to jsou "jen" ty zuby ☹ Holky tak to nějak zvládněte ☹ myslím na vás! ❤

@kaja2016 taky dobrý ☹ ja mam kliku ze se mi mala budu jen jednou v noci. U nas je to v 8 mléko (vždy 200 ml), v 10 presnidavka s keksy cela, ve 12 k obědu prikrm, za hodinu mléko pak spi, potom v 17 k veceri prikrm to či bylo k obědu v 19 mléko pak jde spát a budí se mezi 2-4 na mléko. A mezi tim jeste sní kus banánu, nebo keksik nebo psi granulku když ji to pes přinese 😀 jinak ja malou naučila na čaj od prvního tydne kvůli větrům a pak protože mela ze zacatku na UM zácpu takze pila fenyklový čaj a ted od 4m muže ovocné a vypije mi cca 200-300 ml za den.