Jídlo a jiné kratochvíle 🙂
Abychom neblokovaly diskuzy 🙂
@monikagurthova to jsem ráda, že nejsem vánocoholik jen já, zítra budu zdobit smrk před barákem a schodiště.. 😀.. jojo to se ti nedivim že nepečeš 🙂 tak to je kamarádka hodná, já mám takhle hodnou babičku, ale já něco smolit budu..manžel chce hlavně perníčky 🙂 a s naším rošťákem si celý prosinec snad nesednu :-/ 😀 tak sem taky něco hod z vyzdoby 🙂)
@lenatu tak takový blázen nejsem 😀 u nas výzdoba znamená okna svícen a věnec a konec. 🙂 jo a na stedry den stromek manžel nema moc rad Vánoce byly pro nej vzdycky stresové protože jeho Mamka to moc hroti a me to vyhovuje ja si jdu radši umotat kosik nez abych zdobila smrk 😀 a hlavne si myslím ze me to poradně az za rok az z toho bude mít Eli trochu rozum. Každopádně obdivuji jak jsi do toho zapalena
@monikagurthova no já jsem hrozná..☹.. já se to furt snažím mít hezký a sousedí u nás v ulici mají i Santu se soby (u nás jede Mikuláš a Ježíšek, se santou si můžou víš co 😀) ..No já to taky nijak nepřeháním (beru to ještě v normě 😀) dělám adventní věnec, věnec na dveře, zdobim lustr, stůl (ten až když je cukroví), manželovi dělám kalendář z basy piva, a na schodiště kolem zábradlí dám jen umělou girlandu s mašlema, ten stromek před domem, do oken vánoční truhlíky a světýlka.....hele ok když to teď po sobě čtu tak asi magor jsem 😀
@monikagurthova a stromek taky zdobime na štědrý den a letos Budem mít asi malý. Aby sel dát na stůl..Malej leze a snaží se stoupnout a nerada bych aby na sebe strhl stromek :-/
@lenatu dobře ty :D ale tak co někdo to tak má. Já jsem v tomhle hrozná jako ano mám dům standardně vyzdoben jako kytky, obrazy a tak ale mě tohle moc nebaví. Když se mám rozhodnout jestli jít něco zdobit nebo jít motat koše nebo na zahradu či si něco uháčkovat, mám to jasný. Mě by ani nevadilo to zdobení, ale pak to zase uklízet :D loni jsem byla tak líná, že jsme vánoční lepení na oknech měli až do jara :D hrozný se mnou
@lenatu jo santa to je zlo taky mě to točí, letos žádný lepení na okna s betlémem samej santa, no tak máme sněhuláky :D
@msimankova
@monikagurthova
@lenatu holky, ctu si Vase prispevky, ale moc vam toho nenapisu. Jsem chroma. Priskripla jsme si ruku v autobusu a mam ji celou modrou a zafacovanou. Ani nevim, jestli mam vlozit smajlik a nebo zamracenoucka🙂
@monikagurthova to nevadi, my zas loni meli stromek až snad do 1.unora..byl to nadhernej smrk a mě ho bylo líto tak brzo vyhodit 😀 no jo, tak ty máš ty košíky ..to je jasný 🙂 to tě obdivuju, taky bych se to chtěla naučit 🙂.
@kaja2016 Ježíš to je mi lito, co si dělala? ☹
@kaja2016 jeeezis, tak at to moc neboli!
@lenatu ja moc nemam vanoce rada, pritel je z nich polosilenej, tak se trochu snazim kvuli nemu - koupim mu venec a neco upecu 🙂 Jak pise @monikagurthova, az za rok to bude jiny. Ale vlastne uz jsem neco ozdobila - dite! Vcera jsem Luci nechala dat nausnice 🙂 🙂
@msimankova je to je super, jak to zvládla? 🙂 to bude fešanda 🙂
@kaja2016 šmarja pána jak se ti ti povedlo?
@lenatu heleď pono je to strašně jednoduché, jen ta příprava ruliček je vopruz, ale jsem si to vytunila motám si je na vrtačce 🙂 no a pak mám zahradu a háčkování, posílám tedy pár fotek svých zálib. Těch košíků moc nafocených nemám, nejsem nějaký fotograf 🙂 jo a ještě šiju takže toho mám až do až 🙂
@lenatu no to vis ze chvili rev, ale ted o nich ani nevi, ma rymu, tak na usi zapomnela 🙂
@monikagurthova jsi sikovna, potrebovala bych te na zahradu 🙂. Jak jsme koupili starej domek, tak ma hezkou zahradu, ale je zanedbana a v podstate se s ni musi zacit znova. Jako s domkm 🙂
@monikagurthova to ke krása! Hlavně ty košíky, takový bych potřebovala do koupelny 😀 ...
@msimankova no moc jí to sluší 🙂)
@msimankova děkuji. Zahrada mě hrozně baví, jsem letos úplně bez sebe, že jsem kvůli Elí na ní neměla čas. Manžel si ze mě dělá srandu, že i kdybych zasadila ho.no, tak vyroste :D Ten rohový záhon to byla taky sranda, nic tam nebylo a já na to koukala jak je to tam holé, no tak jsem měla odpoledne volný o víkendu, tak jsem čapla rýč a bylo 🙂
@lenatu jojo v koupelně jich mám taky pár :D tyhle hnědé mám tady na krámy Elišky. A třeba ten podnos na to že je to z novin tak max nosnost co jsem zkoušela je cca 8 kilo takže na grilování nejlepší 🙂 až zase budu dělat na zakázku, dám vědět 🙂 teď se mi ozývají holky ale já na to teď ve velkém nemám čas :( večer vždycky padnu hubou napřed do postele, protože manžel má na podzim vždycky 3 týdny v měsíci služebky ve skandinávii a být s tím čertem celý den sama no to je něco
@lenatu Jo a vlastně ještě dělám mastičky takže na výzdobu fakt nemám kdy 🙂
@monikagurthova zeleny ruce 🙂. S tim casem mi povidej, ja jsem s malou mela cas dvakrat posbirat shnily jablka, potrebuju to dodelat a shrabat listi, jenze jsem s ni porad sama a zatim vydrzi v ohradce max. 20 min a koukat na mne z kocarku tak 10...
@msimankova jo to známe. Potřebovala bych probrat jahody a prd není kdy
@monikagurthova no to chápu. Já taky padám na hubu, já vždy volam babičkam ať přijdou a my s manžou pohnojime zahony, shrabeme listí atd.. ale taky s náma musel jet malej pro hnůj 😀 ale zas viděl poprvé kone a moc se mu líbil, tak si ho pohladil a jeli jsme 😀.. nebo když striham keříky (kustovnici,rybiz, angrešt) tak ho mám v kočárku..včera jak jsem strihala tujku na věnec tak malej spal v kočáře a já se modlila aby se nevzbudil,.. nebo ho mám v nosítku a hrabu s ním listí 😀.. sousedi jsou ze mě hotovi..ale když to člověk chce mít hezký..
@lenatu no to já mám babičky daleko :( já to dělám vždycky odpoledne když usne a nebo teda občas večer když mi zbyde trochu síli. Ale tak příští rok udělá tatínek pískoviště a bud tam i kdybych ji tam měla přibít hřebíky :D
@msimankova Ty brdo! Ta vyrostla 🙂 🙂 🙂 🙂 To je smudlinka🙂
@monikagurthova
@lenatu Jinak holky, dvere v buse - kdyz byl autobus v zastavce, tak me to vcuclo ruku a celou dobu jsem ji tam mela, ze zacatku me nikdo nepomohl, ridic si toho nevsim a nikdo mu to nerekl, tak jsem proste musela vydrzet, pak se sama odvalit na sedacku...az pak po par minutach prisel jeden kluk, mladouckej, tak kolem patnacti, ja v soku - dite v nositku - brecela jsem. Mela jsem takovou tu flisku na noseni s pretahovacima rukavama, tak to asi trosku pomohlo, ze jsem to nemela vic poskrabany, ale ruka me strasne natekla - normalne nadvakrat, vydesilo nas to oba, tak me zavolal rychlou, ale nastesti je to je jenom narazeny. A dcerka to cely prospala, probudila se az v nemocnici, sikulka. Uz je dobre, aspon nemusim mit nadobi🙂
Jinak jste neuveritelne sikovne, co se zdobeni tyce... a Monco, tvoji zahradu zavidim!!!!! Potrebuju barak, akutne, nutne a hned🙂 Zatim teda uvazuju pestovat aspon v kumbale . Jinak mam teda taky vyzdobu uz od 1.listopadu, ale je to vsechno je ikea dekorace, maji tam letos fakt povedeny a vyslo to pomerne lacino, par krabicek, hvezdicek, povlaky na polstare a bylo...Jinak my taky mivame stromecek do unora, pulka rodiny je pravoslavna a tam je to vsechno jeste o mesic posunuty, takze mame i dvoje vanoce, ale darecky si davame jen na ty katolicky vanoce🙂 skoda🙂 A stromecek mame umelej, pac jsme eko. Ale fakt se tesim, az budeme mit barak, ze proste budeme mit stromecek zivej volne rostouci na zahrade....
@monikagurthova Jsem jeste projela "tvoje tvoreni", se mi hodne libi ten kos s poklickou. A neprodavas taky?
@kaja2016 chudaku, to je teda zazitek, lidi jsou tak lhostejny... At se ti to brzy zahoji!
@kaja2016 heleď na zakázku dělám, ale teď toho mám moc a jak není čas tak se mi to hromadí, ale počítám, že po novém roce to budu mít odbavené 🙂 myslíš koš na kobry jo? ten se mi takhle pěkně vypoukl díky květináči co jsem měla jako kostru :D
@kaja2016 to je hrozný..to se divim že nikdo nic neudělal, neřekl řidiči..lidi si fakt všímají jen svého..hrozná tahle doba. Proč si ty nic neřekla? Ja jsem teda taková že bych za ním šla a pěkně bych mu to řekla .. kor když si měla malou v nosítku..fuj .je mi z toho špatně ☹..Já teda když jsem jela busem ještě když jsem neměla malého tak se ridic tak rychle rozjel že zastávky, že si jedna paní nestačila sednout a upadla a nikdo nic..tak jsem k ní doběhla (seděla jsem na druhy straně busu) a mluvila jsem na ni a ona vůbec nereagovala, tak jsem křičela na řidiče ať zastaví že se musí volat sanitka a to už pak lidi "pomohli"..No hrozný no..A to jsem ji ještě dávala do zotavovací polohy, aby ji nezapadl jazyk..A nejakej chlap mi říká :,,Nesahejte na ní, jste snad doktor?" ..No a já jak byla nervní tak jsem na něj natvrdo zařvala ať zavře hubu, že mám kurz 😀..No než přijela sanitka tak se paní probrala a měla "jen" otřes mozku ale každýmu to bylo jedno..kdybych k ní nešla tak ji nechají bejt ..No fakt hrozný..☹
@monikagurthova já bych taky potřebovala košíček až budeš mít čas ale nějaký hluboký :-/ to nevadí?
@lenatu nene stačí když si řekneš rozměry a barvu a bude 🙂
@monikagurthova tak já si to namerim, ale hloubka tak těch 26cm, a "korpus" nebo spodek nebo jak se tomu u košíku nadává 😀 tak 20x30cm..ale ještě to přeměřím 😀 a potřebovala bych dva a barva..No asi světle hnědá 🙂 ale to si ještě rozmyslim, mám čas ne? 🙂
@lenatu tak to určitě máš 🙂 takže hranatý 🙂 dej mi vědět po novém roce kdyžtak do zprávy a já ti pošlu i vzorník barev

@lenatu jojo uz mame vánoční výzdobu 🙂 akorát letos nepecu manžel je diabetik Eli je na to mala a akorát to vzdycky zeru ja a je mi blbe 🙂 tak kamarádka říkala ze bude delat velké pečení a da mi krabici 🙂 no vidíš na chrosti na věnec musim jít 🙂