icon

Jogurtová svačinka. Od kterého měsíce můžu dávat?

p.klara
23. led 2011

Malé je 7 a půl měsíce, chci se zeptat , od kdy můžeme začít s jogurty (jogurtovými svačinkami), popřípadě pribináčky atd. Kojila jsem jen krátce, takže s příkrmy jsme začínali ve 4.měsíci. Děkuju moc za Vaše odpovědi.

raci
23. led 2011

ahoj my jsme jogurty začaly dávat od 7. měsíce, Dr. nám to schválila ale jen ty s krátkou trvanlivostí (Holandia a pod.) rozmačkala jsem mu do toho kousek banánu nebo meruňky, ale zbaští i samotnej bílej a mooc mu chutná, akorát pribináčky by se do roka dávat neměly protože jsou moc tučný a zbytečně to zatěžuje játra, která deti do roka ještě nemají tak ůplně ,,zralá" - tak mi to osvětlila naše pediatrička... takže těch jogurtů bych se v 7 měsících rozhodně nebála 😉

sarlotta
23. led 2011

kojené děti začínají s jogurty od ukonč.8měs, jogurty neslazené, bílé, tučné. Holandia je výborný tip 😉 nebo i domácí ve skle prodávané. Já dávala malému i bílou aktivii, ze začátku půlku kelímku, postupně celý.
Pribináček vůbec nedávej-je zbytečně sladký , tvaroh až od 10-12měs určitě, čím později tím lépe. a pak bych volila raději lipánka - má míň konzervantů.
Myslím, že to můžeš klidně zkusit - pár lžiček, nenutit a nepřislazovat... pokud by odmítala , tak raději počkat 😉

storm07
23. led 2011

ahoj - my jsme začali v 6. měsíci, i když by se mělo až od 10. prý. Malá mi odbourakla mlíko, takže jsem to něčím musela nahradit. Kupujeme od nestlé nebo hamé,ale i holandiu bílou nebo aktivii. Tvaroh nejdříve od roku a později - obsahuje hodně bílkovin a pribiňáček je moc tučný. Spíš nám byl doporučen Bobík probiotik, který vyšel i v testech dobře. Ostatní jsou prý spíš dezerty.

coxa
24. led 2011

Ahoj, jogurty bílé - nejčastěji Holandii dáváme od 8. měsíce, tvaroh, pribináčky, lipánky apod. vůbec - až po 12. měsíci. 😉