Jogurty. Od kdy a jaké pro nekojené dítě?
Ahoj maminky! Mám dotaz (tedy spíše asi na na maminky nekojených miminek, protože my taky nekojíme) - jaké jogurty a od kdy jste začali dávat mimču?
holky..s tou aktivií je to zajímavý, některej doktor řekne, že jo..že super..a další, že ne..že je strašná a je to jen voda a projímadla 😕
já myslím, že dobrá máma není pro takhle malé děti OK 😒 já dávám jen bílou activii, nic jiného nesní, zkoušela jsem obyč bílý a nic a nesmím nic přimíchat, protože ona chce bílý jogurt 😀
já dávám ten bílej hodně smetanovej- různý značky, s tím banánem, sušenkou a troškou mlíčka..a je po tom jak šílenej 😉
já dávám Hollandii a Activii(už i ochucené(jen holandii), a jak píše sisstin, tak každý dr. doporučuje něco jiného, takže já se řídím podle sebe.
já třeba zas dávám ty příkrmy se smetanou a tvarohem od danýho měsíce..a taky to neřešim 😉
holky já mám zatím odzkoušené nějaké activie(jedině borůvková jí prohnala jinak ok) a pak holandie bílej jogurt by mi nepozřela a ovoce čerstvé nejí a když to dám do jogurtu tak to nechce, já sem teda vůbec ráda že jí aspoň nějaký
denousek: já dávam malému od 5 měsíce activii sladkou nebo bílou a v pohodě .... dostává ho každy den .... čerstvý ovoce taky mě nejí jen banán ...takže jogurt mícham s frutapurou nebo banánem ... po obyč. přesnídavce se mě osypal 😀
jinak activia je lepší pro začátek, jelikož obsahuje bifidokulturu a ta je pro žaludek dobrá... a hlavně třeba po antibiotikach. 😉
Ja davam Nely v podstate kazdy den jogurty na olovrant, ale ich striedam, kedze uz mozme si dovolit viac 🙂 ...raz ma Lipanka, raz ma Pribinacika, raz ma biely jogurt s ovocim a piskotou, raz ma cisto ovocny a pocas tyzdna ma aj rozok, alebo chlieb s maslom, dzemom, medom alebo neakou inou pomazankou 😉
ja neviem co tomu mojmu drobcovi mam davat jest,jogyrty mu chutia to ano ale doteraz mi papal chlieb s maslom niekedy so sunkou tak teraz to nechce,kase ktore su pre deti od 4mesiaca tak v nich by aj spal no ale zase stale len kase a jogurty tak to sa mi zda ze mu nedavam dost pestre jedla ktore by mal papat,ovocie papa iba ak ma chut a to nikdy neviem kedy je, skusim niekedy zje niekedy nie,mrkva surovu velmi nechce akurat mi zje zeleninove polievky tie doslova miluje poradte este nieco pod zub drobcovi hmm? 😉
tak muzu dat tu bilou sladkou aktivii? Já myslela jen tu bílou nesladkou? a až od 8. měsíce?
radsej este pockaj do 8 mesiaca....a mozes dat aj sladku, ale najprv daj tu bielu nesladenu, aby si nezvykla na sladke.Proste , daj najprv nesladenu, bielu a potom asi tak o 3 dni daj sladku.My sme s jogurtmi zacali v 9 mesiaci 😉
já dávám malému bílé jogurty od olmy nebo holandie od 7 a půl měsíce a malému chutnají. 🙂
koupila jsem neslazenou i sladkou, samo dam neslazenou, ale známe to, budu jí tam muset frknout banan a pak nevim, jestli uz to neni fuk a dam ji radejc slazenou. Jo a davate teda i ty ochucený ovocný? Odkdy?
já davám slazenou protože tu neslazenou nejí ...to se kření 😀 takže zaleží na dítěti.
vím že hodně doporučují bílé jogurty a pak jogurty zakysané kefír a rozné acidofilní nápoje ale ty až v 9- 10měsící stejně jako různá žervé a lučiny tvaroh až po 1 roce
baby, a vy si myslite, zemoja Nely chcela len taky cisto biely jogurt?Ani omylom!Tak stale som jej do toho zamiesala banan a piskot...a potom to zbastila jedna radost...dokonca este si pritom aj pohmkavala 😎 🙂
Co sa tyka ovocnych jogurtov....tak mi s nimi zaciname teraz 😉
aj my sme zacali osmym mesiacom activiou bielou sladkou ale kedze moc nechutila,tk troska s bananom a postupne sme presli aj na bielu sladku,ovocne som zacala asi od 10teho,ale tak to je na kazdom ako uzna za vhodne,ale ako 5 mesiacov sa mi zda skoro,aj ked verim ze chuti 😉
zeny neviete mi poradit?moj drobec ma rad jogurty ale skoro stale nieco vyvracia moze to byt alergia?pretoze ine priznaky nema...
ahojte.
moja mala ma dnes presne 4mesiace a ma problemy s kakanim. je plne dojcena a je teda normalne ze kaka raz za tyzden ale ona sa chudatko vytrapi a nemoze si prdnut iba tazko. to mi plackava. tak som volala dokine a povedala ze jej mam davat na desiatu probioticky biely jogurt po troske aby sa jej upravila mikroflora v crievku 😕 tiez sa mi to zda skoro. citala som ze jogurty az od 10-12mes 😨 ale tak hadam by mi to nekazala keby sa to nesmelo 😔
neviete poradit?
Zrzuska,mojí kamarádce to doktor taky řekl,že od 4.měsíce může dávat bílý jogurt,při plném kojení a ani problémy s kakáním neměl.Zdálo se mi to taky brzo,když není důvod,ale pokud To malé pomůže,tak to zkus! 🙂
zrzuska a nepomohlo by, keby si len pila hodne fenikloveho caju? nema problem len s tymi prdikmi?
Tanja,tak je zkus přestat dávat na pár dní a uvidíš a pokud blinkání üstane,tak to asi alergie bude.A blinká od začátku popdávání jogurtů nebo až po čase?

denousek: já dám tak nějak asi od 7m, ale nejlepší je fakt dát hodně tučný a smetanový jogurt 😉 Holandie, Vian a tak 😉 dobrou mámu fakt neeee 😉 já ho dělám s banánem, jednou sušenkou dětskou a ještě to zaliju 30ml Nutrilonu 😉