Kdy jste poprvé zavedly ke kojení mléčnou kaši?
Moc by me zajimalo, kdy jste poprve svému ditku dali papat mlecnou kasi? Na krabicce je 4+ ale doktorka nam rekla ze uz muzem ve 3 mesici. Nevim jestli nam to nerekla proto, ze uz mu kojeni nestaci a musim dat občas UM. Strasne moc dekuji za rady 🙂
@kacasa treba na detskeho lekare 😂 😂😂😂
@panickatlamicka rikam.. kdo tomu rozumi 😝 Mne poradila um z lahve napriklad
až po 6.ukončeném měsíci
Vím, že se tady na to autor neptá. Ale zkrátka když kojení nevychází a dítě nám řve a je nespokojený každej by začal řešit příkrm. Když se tedy doktorka vyjádří s kaší chápu, že to vrtá v hlavě ale asi bych začla zeleninou dýně, batát, zkrátka ty první příkrmy ta kaše je sladká a pak si bude možná hůř zvykat na zeleninu. Ostatně víme že chlapi jsou nenažraný 😀 (bez urážky) brácha vyrostl na rýžovým vývaru a taky cajk.
@sussane22 prd na tuto diskuzi. Ted mas spokojeny miminko se spokojenou maminkou a to je nejdůležitější. Kojení je ohledně protilátek stejne nejdůležitější do třech měsíců a to jsi mu dala. Některý ženský jsou strašný fanaticky ohledně kojení a zdravější rozum ztraceji
@sussane22 Nic si z toho nedejte, syn ma zitra 8. mesicu a sotva 6 kg..
Zavedu ji nejdřív... nikdy 🙂 Mám nemléčné a zatím odstříkávám. Možná přejde pak z kaše na stravu.
@naste jo a od 6 mesicu svicko ou s knedlikem a zijem. Jojo to uz tu bylo. 😀
Minulý týden jsme měli z předporodního kurzu sraz na téma strava miminka do 1 roku.Je nyní trend, který sem jde ze zahraničí, dávat příkrmy od 4 měsíce, ale výsledkem prý je, že se přestává kojit v 7 až 8 měsíci. S kaší se má začínat od 5. měsíce a to 2 až 3 lžičky večer, aby se zjistilo zda dítě nemá alergii na lepek a pomalu si na něj zvykalo. A v poledne zelenina, také 2 až 3 lžičky. Já osobně začala ztrácet mléko okolo 3. měsíce a nasadili jsme nutrilon. Protože jsem kojení nechtěla vzdát, zašla jsem za laktační poradkyní a vypadá to, že dáváme dosťuchů čím dál měně 🙂 Na zahuštění mléka doporučuji vojtěškové tablety Alfa alfa.
@panickatlamicka Já vím dneska ne svíčkovou v půl roce , ale mekáč v roce.
@sussane22 ja ti reknu podle sebe a jak to vidim zpetne.Ale ber to jako muj pohled.Jak jsem psala,holka pribirala na hrane. Mam pediatricku kolem 50-ky,sleduje i nove trendy,snazi se vynechat,co neni nutne.Poradila mi zacit vecer kasi a na obed prikrmem po ukoncenem 4.mes. Zacala jsem kasi na vecer,protoze jsem vedela,ze to holku vice zasyti.Po tydnu obedem.Celou dobu zacatku prikrmu jsem mela pocit,abych neco nezanedbala,cetla a cetla,radila se,ale porad jsem se bala,abych neco nezanedbala. Mela jsem ale hlavu kolem,protoze kazdy mi tvrdil neco jineho,kazdy to delal jinak a nakonec jsem jela podle rady doktorky a snazila se ridit svym pocitem - abych mela pocit,ze to delam dobre.Udelej to take tak.Nacti si moznosti a vyber si tu,ktera bude vyhovovat tobe i mimi.Moznosti je spousta,trendu take,za 5 let to bude zase vsechno jinak. At jsi v klidu ty i mimi.To je nejdulezitejsi.My jsme pili klasicke mleko od par mesicu,dnes nekdo rika az po 3.roce.V porodnici mi kladli na srdce kojit aspon do 6 mesice,pediatri ka prikrmovat od 4. Najdi si zlatou stredni cestu a tou se rid. Ono,stejne podvedome budes tady hledat odpovedi,ktere se budou priblizovat tvemu nazoru,jen se potrebujes utvrdit,ze udelas dobre🙂
@sussane22 můj prostřední se narodil s váhou 5180g, byl nenažraný, vypil vždy obě prsa, pil i v noci á 2 hodiny, kojila jsem ho do 15 měsíců. Nejmaldší-nyní 11 týdnů-měl 5160g, taky pije dost často. Myslím, že pokud vám takhle teče mléko pořád, jak píšete, tak by to chtělo jen častěji přikládat. kaši jsem jim dávala od 5.5 měsíců
Synovi od 4. mesice,dcerce o neco drive,mela nizkou vahu kvuli zdravotnim problemum,a potrebovala to dohnat.
Oba kasi snasely dobre.
Jestli ji chces zkusit,ale nejsi si uplne tak jista,zkus zatim vic naredenou.

@panickatlamicka aha, to nevim.. tak proste na nekoho, kdo tomu rozumi😉