icon

Kdy jste poprvé zavedly ke kojení mléčnou kaši?

sussane22
8. kvě 2017

Moc by me zajimalo, kdy jste poprve svému ditku dali papat mlecnou kasi? Na krabicce je 4+ ale doktorka nam rekla ze uz muzem ve 3 mesici. Nevim jestli nam to nerekla proto, ze uz mu kojeni nestaci a musim dat občas UM. Strasne moc dekuji za rady 🙂

Strana
z3
kacasa
9. kvě 2017

@panickatlamicka aha, to nevim.. tak proste na nekoho, kdo tomu rozumi😉

panickatlamicka
9. kvě 2017

@kacasa treba na detskeho lekare 😂 😂😂😂

kacasa
9. kvě 2017

@panickatlamicka rikam.. kdo tomu rozumi 😝 Mne poradila um z lahve napriklad

verca156
9. kvě 2017

až po 6.ukončeném měsíci

verca156
9. kvě 2017

Vím, že se tady na to autor neptá. Ale zkrátka když kojení nevychází a dítě nám řve a je nespokojený každej by začal řešit příkrm. Když se tedy doktorka vyjádří s kaší chápu, že to vrtá v hlavě ale asi bych začla zeleninou dýně, batát, zkrátka ty první příkrmy ta kaše je sladká a pak si bude možná hůř zvykat na zeleninu. Ostatně víme že chlapi jsou nenažraný 😀 (bez urážky) brácha vyrostl na rýžovým vývaru a taky cajk.

linee
9. kvě 2017

@sussane22 pred ukoncenym 4.mesicem kojeni nebo um,vice bych nedavala.Moje holka spatne pribirala,ja jsem zacala s kasi v 5.mesici na vecer.

linee
9. kvě 2017

@sussane22 moje holka strasne zle pribirala,mm ji nestacili,um odmitala:( proste pribirala uplne na hrane.Ukoncila 4.mesic,zacla jsem davat prikrm na obed a tak nejak zaroven kasi na vecer. Zacala pribirat mnohem lepe,byla klidnejsi a ocividne nasytenejsi.

tehulka1167
9. kvě 2017

@sussane22 prd na tuto diskuzi. Ted mas spokojeny miminko se spokojenou maminkou a to je nejdůležitější. Kojení je ohledně protilátek stejne nejdůležitější do třech měsíců a to jsi mu dala. Některý ženský jsou strašný fanaticky ohledně kojení a zdravější rozum ztraceji

sussane22
autor
9. kvě 2017

@linee nas je taky na hrane, na kontrolu jdem za tyden a um davam asi 14 dni pravidelne 2 x denne, zbytek odstrikane mm tak uz musí byt pribrany vic 🙂 po 4 mesici začnu taky davat jak vy asi, kasi vecer 🙂

verulevrtule
9. kvě 2017

@sussane22 Nic si z toho nedejte, syn ma zitra 8. mesicu a sotva 6 kg..

elikup
9. kvě 2017

Zavedu ji nejdřív... nikdy 🙂 Mám nemléčné a zatím odstříkávám. Možná přejde pak z kaše na stravu.

naste
9. kvě 2017

@sussane22 A proč nedáte na rady vaší doktorky, to jí nevěříte? My jsme prý kaši také dostávali od 3 měsíců .

elikup
9. kvě 2017

@naste když každej pediatr říká něco jiného, no 🙂

sussane22
autor
9. kvě 2017

@elikup presne tak 🙂 bojim se neco zanedbat

panickatlamicka
9. kvě 2017

@naste jo a od 6 mesicu svicko ou s knedlikem a zijem. Jojo to uz tu bylo. 😀

elikup
9. kvě 2017

@sussane22 to se sotva stane.

standa2
9. kvě 2017

Minulý týden jsme měli z předporodního kurzu sraz na téma strava miminka do 1 roku.Je nyní trend, který sem jde ze zahraničí, dávat příkrmy od 4 měsíce, ale výsledkem prý je, že se přestává kojit v 7 až 8 měsíci. S kaší se má začínat od 5. měsíce a to 2 až 3 lžičky večer, aby se zjistilo zda dítě nemá alergii na lepek a pomalu si na něj zvykalo. A v poledne zelenina, také 2 až 3 lžičky. Já osobně začala ztrácet mléko okolo 3. měsíce a nasadili jsme nutrilon. Protože jsem kojení nechtěla vzdát, zašla jsem za laktační poradkyní a vypadá to, že dáváme dosťuchů čím dál měně 🙂 Na zahuštění mléka doporučuji vojtěškové tablety Alfa alfa.

elikup
9. kvě 2017

@sussane22 rozhodně ne před 6m. Dokonce jsem se stravou začala po 8m, kdy už syn měl zájem.

elikup
9. kvě 2017

@standa2 ano, když se zavede jídlo, ubyde mléka, proto je škoda místo kojení dávat stravu. Breast is best.

naste
9. kvě 2017

@elikup Tak chodíte snad k jednomu, kterému věříte, ne?

naste
9. kvě 2017

@panickatlamicka Já vím dneska ne svíčkovou v půl roce , ale mekáč v roce.

olusenka
9. kvě 2017

@sussane22 mléčnou kaši nikdy.
Nemléčnou asi od 9.měsíce, pouze ráno jako snídani, večer nikdy.
Přikrmovat jsem začala od 6.měsíce u obou dětí a striktně na tom trvala.

elikup
10. kvě 2017

@naste nějaká zvědavá

naste
10. kvě 2017

@elikup Na co jsem zvědavá?

pexi
10. kvě 2017

@sussane22 nám doporučovala doktorka začínat spíš zeleninou, v případě, že bych měla pocit, že nestačí mléko, tak klidně od 4. měsíce, ale dříve ne.

linee
10. kvě 2017

@sussane22 ja ti reknu podle sebe a jak to vidim zpetne.Ale ber to jako muj pohled.Jak jsem psala,holka pribirala na hrane. Mam pediatricku kolem 50-ky,sleduje i nove trendy,snazi se vynechat,co neni nutne.Poradila mi zacit vecer kasi a na obed prikrmem po ukoncenem 4.mes. Zacala jsem kasi na vecer,protoze jsem vedela,ze to holku vice zasyti.Po tydnu obedem.Celou dobu zacatku prikrmu jsem mela pocit,abych neco nezanedbala,cetla a cetla,radila se,ale porad jsem se bala,abych neco nezanedbala. Mela jsem ale hlavu kolem,protoze kazdy mi tvrdil neco jineho,kazdy to delal jinak a nakonec jsem jela podle rady doktorky a snazila se ridit svym pocitem - abych mela pocit,ze to delam dobre.Udelej to take tak.Nacti si moznosti a vyber si tu,ktera bude vyhovovat tobe i mimi.Moznosti je spousta,trendu take,za 5 let to bude zase vsechno jinak. At jsi v klidu ty i mimi.To je nejdulezitejsi.My jsme pili klasicke mleko od par mesicu,dnes nekdo rika az po 3.roce.V porodnici mi kladli na srdce kojit aspon do 6 mesice,pediatri ka prikrmovat od 4. Najdi si zlatou stredni cestu a tou se rid. Ono,stejne podvedome budes tady hledat odpovedi,ktere se budou priblizovat tvemu nazoru,jen se potrebujes utvrdit,ze udelas dobre🙂

almara2
10. kvě 2017

@sussane22 můj prostřední se narodil s váhou 5180g, byl nenažraný, vypil vždy obě prsa, pil i v noci á 2 hodiny, kojila jsem ho do 15 měsíců. Nejmaldší-nyní 11 týdnů-měl 5160g, taky pije dost často. Myslím, že pokud vám takhle teče mléko pořád, jak píšete, tak by to chtělo jen častěji přikládat. kaši jsem jim dávala od 5.5 měsíců

marcellia
10. kvě 2017

Synovi od 4. mesice,dcerce o neco drive,mela nizkou vahu kvuli zdravotnim problemum,a potrebovala to dohnat.
Oba kasi snasely dobre.
Jestli ji chces zkusit,ale nejsi si uplne tak jista,zkus zatim vic naredenou.

soyevita
10. kvě 2017

@standa2 Ve Španělsku třeba platí mraky let MM nebo UM do 6M ,pak teprve příkrmy a rozhodně do 6M žádné další tekutiny

soyevita
10. kvě 2017

@naste No krupičku a kravský mlíko ve 3m a Feminar a Sunar se přislazoval,aby dětem chutnal.
Strava katastrofa.Pulroční dítě už jedlo prakticky všechno
Proto je tolik onemocnění střev...

Strana
z3