icon

Kdy jste poprvé zavedly ke kojení mléčnou kaši?

sussane22
8. kvě 2017

Moc by me zajimalo, kdy jste poprve svému ditku dali papat mlecnou kasi? Na krabicce je 4+ ale doktorka nam rekla ze uz muzem ve 3 mesici. Nevim jestli nam to nerekla proto, ze uz mu kojeni nestaci a musim dat občas UM. Strasne moc dekuji za rady 🙂

Strana
z3
naste
10. kvě 2017

@soyevita Myslím, že dnešní generace dětí je daleko víc nemocná a alergická, než byla ta naše. Jinak Feminar se nepřislazoval, přislazoval se jenom Sunar a to podle návodu od výrobce, ne aby víc chutnal. Dřív dostaly děti v půl roce rajskou s kolínkama, dneska se v roce cpou v mekáči hranolkama. Pravda, vzorná matka je potom ještě nakojí. Tak nevím, co je lepší.

panickatlamicka
10. kvě 2017

@naste no nevim, moje trilete kojene dite v zivote v mekaci nebylo. Netvrdim, ze nikdy "neuhnu", ale tve tvrzeni vyznelo velmi tendencne. Myslim si, ze drivejsi spatna vyziva kojencu byla hromadne akceptovana z duvodu mrzkych informaci a nemoznosti srovnani alternativ.

soyevita
10. kvě 2017

@naste A proč asi,když ženské kouří víc jak chlapi,cpou se hormonama ,antidepresivy,analgetiky....
Zdravá strava ,co to je??
To je samý fastfood.A můžeme pokračovat.
To že by bylo na krabici,že se má přislazovat,si nepamatuji.A kvůli čemu teda,když ne aby víc chutnal?

Neviděla jsem v mc žádnýho kojence,co by happy meal zapíjel mateřským mlíkem.

naste
10. kvě 2017

Na starém Sunaru předrevolučním to bylo. Dokonce myslím od půl roku se přislazoval víc, ale to už si pamatuju jenom matně. Dřív se také Sunar dělal dvoutřetinový, tříčtvrtinový a plný, podle věku dítěte. Dneska už je to všechno namíchané, nepřislazuje se a ředění je také jenom jedno.
Jinak dítě cca roční, které jedlo hranolky a následně se kojilo jsem viděla. A známá mamky se mi chlubila fotkou ani ne dvouletého vnoučka, jak se cpe hamburgrem a hranolkama, to prý má moc rád. Ale jinak ho prý máma ještě kojí.

naste
10. kvě 2017

@panickatlamicka Vaše dítě možná ne, ale stačí někdy do mekáče zajít, nejlépe o víkendu a uvidíte, co tam je malých dětí. Já byla na brigádě v mekáči na Evropský a o víkendu byl vždycky plný dětí. Dělají se tam i narozeninové párty pro děti.
Jinak mám pocit, že čím víc se rozebírá výživa dětí, tím je víc různých alergií a chorob. Mojí babičce je přes 80, mamce 62 a chtěla bych jednou být tak zdravá, jako jsou ony. A určitě jejich výživu v kojeneckém věku nikdo moc neřešil.
Ono za pár let, až bude vaše dcera mít dítě, bude zase všechno jinak a bude vám říkat, že máte zastaralé názory, že dneska se to dělá jinak.

kacasa
11. kvě 2017

@naste nebude to obecne kvalitou potravin? spis.....

Strana
z3