Kdy začít dávat hrubší příkrmy pro dítě bez zubů?
Maminky mixuji malý příkrmy máme 8m mám to zdělat a začít strouhat na hrubo? Na struhadle? Nebo jak děláte aby to bylo hrubší... ? Máme 8m a jsme zatím bez zubu.Od jakého měsíce by malá měla jíst kousky ? Od 10m ?
Pokud máš zařazeno do zásoby, můžeš z toho udělat omáčku a dát třeba malé těstoviny nebo rýži. Ovoce mačkat. Většinou trvá než si dítko na kousky zvykne.
Mě malá nikdy kaše nechtěla .. takže já vždy krájela na hooodně malé kousky nebo jsem to jen pomačkala vydličkou . Bylo složitější vymyslet co vařit .. a hlavně aby to bylo fakt měkké aby se to ,,rozpustilo" v puse . Dokrmována je od 4 měsíce .. Teď je malé 8 měsíců ( má teda asi 10 zubů ) .. a už ji normálně všechno .
Co se týká těstovin k omáčkám nebo do polévek jsem dávala písmenka .. byli malé a krásné se jí jedli . Teď už zvládá i malá kolínka ..
My máme skoro 7 měsíců, bez zubů, a teda vše musí být rozmixovane, teprve vzal příkrmy na milost, ale musí to být úplně hladké a nejlépe i dost tekuté, moc pevné zatím nechce. Jakože třeba bramborová kaše je zatím problém, takže nejlépe polévka, samozřejmě rozmixovaná, a nebo hodně řídká přesnídávka. Druhý syn v tomto věku jedl už mackane. Asi jak které dítko, nějaky univerzální měřítko asi neexistuje. Já jsem ráda, ze ji aspoň tu vodu. Třeba pít nebude vůbec :/
Ja jsem do pul roku kojila, když jsem zavaděla přikrmy, tak jsem mixovala, v 7 mes už žužlala rohlik a jedla bud rozmačkane nebo male kousky, v 10 mes jedla už vše normalne, to už dala i rybu a salat na Vánoce, hlavně se toho nebát a do 9 mes neměla ani jeden zub, pak ji rostli po dvou.

Stačí pomackat vidličkou nebo prostě jak zvládne. Starší dcera nechtěla krmit, tak jsem všechno už od 6m krajela na malé kostičky a jedla sama rukama.
Malá teď taky nechce, tak ta má malé kousíčky už od 5 měsíce. Zuby nemá. Je to individuální, jak každé dítě zvládne nebo jak to chce jist.