icon

Kdy zavést večerní kaši pro předčasně narozené dítě?

nikishkaaaa
7. led 2022

Dámy, dnes jsem začala zkoušet na oběd dávat zeleninový příkrm. Chtěla jsem se zeptat, kdy můžu začít dávat na večer kaši? Malá má 5,5 měsíce, ale narodila se předčasně o 6 týdnů. Děkuji!

Strana
z2
mimco
7. led 2022

@nikishkaaaa o.k. takhle malému dítěti bych ji já osobně nedala, třeba až tak v 8 m. V 5,5 m. jsem plně kojila.
Pokud jde o doporučení ze zdravotních důvodů lékařem, ptala bych se jeho. Samotnou by mě zajímalo, čím může kaše zlepšit život tak malého miminka.

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@zelenaesmolda jak jsem napsala, nebudu zde resit diagnozy sve dcery

pavkova28
7. led 2022

@nikishkaaaa já jsem začala dávat malému 4,5 měsíce rýžovou kaši. Dávám kolem 17 hodiny. Potom je vzhůru, kope nožičkama, vykoupeme, kolem 20 hodiny dokojim a usne. Spí krásně, v noci žádné problémy, že by ho kaše tlačila. Dělala jsem to tak i u dcery, které budou 4 roky🙂

mimco
7. led 2022

@nikishkaaaa a proč ne? Vždyť co je na tom zlého? Třeba by to naopak mohlo být prospěšné pro někoho dalšího tady👍

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@mimco to se na mě nezlobte, ale to opravdu ne! Je to podle mě soukromá věc! Děkuji za příspěvky, které se mi snažily pomoci, tuto diskuzi smažu, jelikož jsem pochopila, že bude lepší počkat do pondělí a kontaktovat pediatra.Hezký večer 🙂

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

Již jsem zažádala o vymazání diskuze, kdyby se chtěl někdo ještě zbytečně rozčilovat nad dáváním kaše na večer. Děkuji 🙂

mimco
7. led 2022

@nikishkaaaa proč to drama 😅

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@mimco nemyslim si, ze drama, jen zbytecna diskuze 😉

podestatka
7. led 2022

Zbytečná hysterie a dítě od dítěte 😃Já dávala oběma dětem kaši cca v 17.30 a před spaním mléko. Žádné drama se nekonalo 😃

martinau5
7. led 2022

U prvního jsem taky začala na večer s kaši a pak jsem dávala kaši ráno a na večeři co zbylo z oběda. Většinou jsem kaši dala kolem půl 7, pak koupání a věci okolo. Nakojila jsem kolem 8 a půl 9 chrněl až do rána.

makovice88
7. led 2022

@nikishkaaaa Jooo tema kase je tady jak rozbuska 😁 Prosim te normalne ji davej, pokud ti to doktorka rekla. Nase dite ji jedlo taky. Spi 12 hodin v kuse a je jedno, jestli veceri kasi nebo neco jineho.
A k ten polevkam co tady nekdo zminuje...kdyz ji dam k veceri polevku, tak za hodinu prijde, ze ma hlad. Jen o polevce by do snidane nevydrzela ani nahodou.

ondul
7. led 2022

Jezkovy at si kazdej dela jak uzna za vhodne. U nas je k veceri nekdy polivka, nekdy kase, nekdy chleb s lucinou na kosticky a zelenina. Ani jedno z tech jidel moje dote dosud nezabilo.

zelenaesmolda
7. led 2022

@nikishkaaaa
tak sve soukrome veci neres na netu a mas po problemu

makovice88
7. led 2022

@zelenaesmolda Ona ale neresi soukrome veci. Ptala se, kdy zavest kasi 😁

zelenaesmolda
7. led 2022

@pavkova28
tak protoze jestli davas v 17 a spat jdete ve 20 tak to do te doby stravi a netlaci ho to,ma dost velky rozestup mezi kasi a spankem

@makovice88
no ale rozciluje se tady,ze nebude resit sve soukrome veci na netu protoze ji vice uzivatelek napsalo,ze kase na noc je nesmysl.
Podle me to bude troll protoze jeji reakce fakt nejsou normalni.

makovice88
7. led 2022

@zelenaesmolda Protoze se ji ptaly na duvody pro zavedeni kase a to tady resit nechtela. Uplne jasny preci. Proste dostala odpoved na neco, na co se neptala. 🤷‍♀️

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@zelenaesmolda ja prave naopak soukrome veci jako diagnozy sve dcery resit odmitam! Resit jsem zde chtela jen kase, kterou mam davat v 18 hodin misto mleka a dite chodi spat azv 21:30 (takze take stravi) 🤣

eldora_potvora
7. led 2022

@nikishkaaaa kasi jsem davala cca mesic po zavedeni zeleninovych prikrmu. Dr. mi rikala, ze jak je kase nasladla, tak by se mohlo stat, ze by mu pak zelenina nejela.

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@makovice88 děkuji za pochopení 🙂

tahejhula
7. led 2022

Neporadím, jednoho nedonošence jsem plně a výhradně kojila skoro osm měsíců (nar. 33+0tt) a druhého devět (nar. 34+0tt). Pokud dnes dítě dostalo teprve první příkrm, s kaší ještě počkej, netuším, proč to lékařka doporučila, zda z důvodu nedobrého přírůstku na váze, ale kdybys chtěla (soukromě) třeba bychom vymyslely nějakou výživově přínosnější alternativu. Nenutím, jen nabízím. Ať mimčo pěkně a ve zdraví roste.

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@tahejhula moc děkuji!

izz76
7. led 2022

@nikishkaaaa Kojenemu dítěti se zavádí příkrmy v 6mesich,zacina se zeleninou, kaši bych nedala dřív jak v 7 měsících. Jinak moje děti kaši taky nikdy nejedly.

janinasm
7. led 2022

@nikishkaaaa zatím bych ještě s kaší počkala. Třeba do toho sedmého mesice. Mojí malý jsem ji tak nějak taky začala dávat. Jo, a bolení po ní fakt neměla a ani nepribirala. 😁 Takže v klidu tu kaši pak můžeš dávat.

elesse
7. led 2022

Ač si také myslím, že kaše je nesmysl i zdravotní (pokud kvůli sladkému, tak na přibrání?), ale nehodnotím, jen bych chtěla říct, že nové jídlo se vždy zavádí nejpozději k obědu, kdyby na něj měla alergickou reakci, ať jí chytíš v bdělosti, v noci si spíš nevšimneš... Ať je dcera v pořádku🙂

zelenaesmolda
7. led 2022

@nikishkaaaa
kdyz napises,ze vam to doporucila mudr ze zdravotnich duvodu a pritom se kase davno na vecer nedoporucuji,tak je logicke,ze vzbudis zvedavost ohledne toho,proc vam to doktorka doporucila.

me_druhe_ja
7. led 2022

Za prvé se vykašli na ty kecy, jak je večer kaše smrtelná. 🙂 Ano, některé děti je dobře nezažívají, ale jiné nemají problém. Vyzkoušej a uvidíš. 🙂 Osobně bych kaši večer zavedla cca 2 měsíce po začátku prikrmu. Plus mínus. 🙂 A nekupovala bych ty s pridanym cukrem. Obě moje děti jedli/jedí ze začátku kaši večer a ani jedno bříško nebolelo. 🙂

martinau5
7. led 2022

Něco jsem k tomu našla… http://www.porodnice.cz/poradny/kase-na-noc
Každý ať se dělá podle svého nejlepšího vědomí a svědomí 😉

makovice88
7. led 2022

@martinau5 Vsak jo. To jen tady na Koniku je protikasove komando. 😂

swan42
Autor odpověď smazal
Strana
z2