Kolik převařené vody můžu dát 3měsíčnímu miminku?
Ahoj mamky. Prosim o radu. Mam trimesicni miminko, nekdo mi poradil, ze v takovych vedrech muzu dat k mliku jeste prevarenou vodu nebo fenyklovy caj. Kolik toho muzu dat? Holcicka je plne kojena a ted jak je vedro by porad jen sala...muzu ji ten cajik nebo vodu dat z flasky? Diky moc!
@arwen_arina kojeni dle intervalu neni kojeni na pozadani. I 19m dceru kojim treba 5x za hodinu, kdyz chce. Do 13m nemela jedinou kapku vody, pocurala 10 plen denne a byla vysmata. Promin, ale o kojeni nevis NIC, radsi sdilej zkusenosti s temi, co nekojily a krmi UM.
@panickatlamicka Ja jsem tohle ale nenapsala, nikde jsem nerekla,ze mm je skodlive. Zkolabovat muze z nedostatku vody. Vzdyt i kojenec je clovek s lidskymi potrebami...
@sisstin petkrat za hodinu tucne mleko...to je vyborne...to je jak vykrmovani v zemich tretiho sveta :( pripomina mi to scenu z Alenky v kraji za zrcadlem-mela zizen, proto ji nabidli drobivou susenku...
@arwen_arina
Jak jsi poznala, jakou davku mm ma dite poznat, kdyz si ma dite vzit, kolik chce? Zkratka, jsi mimo, to je cely. Ale nic si z toho nedelej, ja taky nevim vsechno, nikdo nevime vsechno.
@arwen_arina nechces delat laktacni poradkyni?😂
@arwen_arina boze, ma 19m a vazi 9,5 kg, desne vykrmena. Ted uz pije cca pul litru denne vody, pokud jsem byla ve skole. Tvoje znalosti o kojeni zamrzly nekdy pred 20 lety.
Svagrova delala to same, i kdyz ji moje mamka prosila,at da holce trochu caje. Samozrejme v lete holka skoncila na kapackach v nemocnici. Hlavne ze kojila dvacetkrat denne...
@arwen_arina jezis ty tady s prominutim pises uplny nesmysly!
Nejdriv si zjisti opravdu odborné informace o mateřském mléku a pak tu teprve přijd radit.
Materske mleko opravdu stačí. Jen se holt musi kojit treba co hodinu a na to jsou ocividne nektere matky line, protoze potrebuji trajdat po obchodech a podobně a nechce se jim vytahovat prso. Ale i na zizen ve vedru mm stačí
@arwen_arina a prosim te, odpust si ty kecy o tyrani deti zizni.
@junkka tak proc jsou tedy pripady, kdy se plne kojene dite bez podani vody ocitne ve stavu odvodneni?
@panickatlamicka odpustim, milerada...a nikomu nepreju,aby se mu stalo to,co jsme tehdy prozivali v rodine :(
To nema cenu holky, pani davala mm celych 10 dni flaskou, ale kde muze, negativne kojeni komentuje a pise bludy.
Aaa uz to zacina- urban legends o svagrovych, znamych a pod, kterym odvezli dite do nemocnice. 🙄
@panickatlamicka Narodila jsem se zrovna v době, kdy se doporučovalo pouze kojit, dítě po kojení nevážit a vodu nepřidávat (na rozdíl od sestry narozené rok a půl přede mnou). Narodila jsem se v červenci, maminka se držela "pokrokových" názorů a za 10 dnů jsem byla v nemocnici s těžkou dehydratací...
@arwen_arina na to staci pouzivat mozek a videt, kolik dite cura....
@sisstin hlavne, ze dava od cca pul roku lipanka, ktery zatezuje ledviny. 😂 no nic, pani svou „chytrosti" primo provokuje k tomu, abych si z ni zacala utahovat, coz nechci. Holt to ma jinak hozeny, ma svy nazory.. To je zkratka zivot no.
@arwen_arina no vsak to mleko se proste prizpusobi v tu chvili. Odsate je neco jineho. Je to naprosto genialni: komunikace mezi vyrobou a poptavkou. Tam probiha mega vymena informaci. Hlavne imunologickych. Mam za sebou sest let kojeni a u plne kojenych nikdy nebyl problem. Proste si dali, kdyz chteli. Ucucli toho predniho a hotovo (vsak i pri tom odsavani vidite, ze se v case meni konzistence i barva) . Stejne kdyz je venku petatricet, tak je nerozum mimino nekam vlacet, spis jsme se povalovali doma a nabizela jsem casteji. Akorat jsem vzdy kontrolovala pliny a fontanelu. 10-30ml dite fakt nevytrhne, si spocitejte celkovy nutny prijem tekutin. To je jak kdyz plivne, kosmeticke a pro pocit. 🙂
Kojeni je normalni a bez prace :D zadne tyrani. Dejte na instinkt, kdyz vam to pomuze, vodu dejte, ale urcite to neni za normalnich okolnosti zivotne nutne.
@junkka jste me fakt pobavila,mate 1 dite a pisete o lenosti ostatnich matek,jsem zvedava na vas,az se vam to narodi,jak budete vytahovat prso na pozadani nekolikrat do hodiny a do toho vam to starsi treba zacne delat zarlive sceny.Ne vsechny zenske trajdaji po obchodech,ale treba taky vari,uklizi,hraji si s detmi,...
@meesha pani nekoji, pouze radi.
@arwen_arina omg pochopis, ze to mleko ma minimum tuku, protoze se PRIZPUSOBI 😨 asi ne, ze. To neni prekrmovani.
@poah mam dve deti, starsi postizeny vysokofunkcnim autismem, kojila jsem a kojim dceru na pozadani. Syna jsem nikdy neodhanela, nenechala kricet. Proc to jde u nas?
Jinak dcera si o vodu rict normalne umi, takze kdyz chce vodu, ma vodu, kdyz chce prso, ma prso. Ted uz vodu pije, pokud jsme mimo domov, tak jen vodu, doma se spis koji a vody pije min. Nicmene vloni v lete mela 8-9m, vodu tezce nechtela, jen se kojila a curala jak besna. To chce proste osobni zkusenosti.
@panickatlamicka protoze jste dokonala? 😀
@poah Ano!!!😍😂
Jako u temer kazde diskuze, je toto o zivotnim stylu. Jen jsem chtela vyvratit, ze kojene dite na pozadani trpi zizni. Pokud nekdo chce kojit dle intervalu nebo vubec nekojit, je to jeho volba.
@arwen_arina uz se na tuto diskuzi vykaslete(myylim to v dobrem),s bandou kojicich fanaticek nemuzete vyhrat,jen si na vas ucet honi ego,jak jsou dokonale matky.

@arwen_arina jake je slozeni mm? Proc by melo dite zkolabovat po vypiti mm? Chapes psany text? Vis, ze mm je v lete natolik vodove, ze plne nahradi klasickou h2o? A zaroven doda ziviny? Vis, ze sve znalosti by sis mela doplnit? Podat vodu neni spatne, ale je to zbytecne, pokud je dite kojeno na pozadani a matka ma dost mleka.