• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Krabicové mléko. Od kdy můžu začít dávat?

12. května 2016 
Plnotučné?
21. črc 2011 v 18:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
Od 1,5 roku od mlekozfarmy.cz Vozí nám to přímo před barák. A teda chutově je to rozdíl jak blázen oproti těm kupovaným z obchodu.
21. črc 2011 v 18:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
od cca 2,5 - většinou plnotučné, ale když není, tak dáme i polo.... snažíme se kupovat čerstvé (ne krabicové trvanlivé), ale když není, tak dáme i krabicové...
21. črc 2011 v 18:46  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
já bych obyč krabicové malému dítěti nedala, jsou v tom sračky. jak jinak by to vydrželo takovou dobu
plnotučné jsem dávala asi od 2 let. kupovala jsem to v láhvy, myslím že je asi 5 denní. teď chodíme k sousedům pro kravský
dětem se dává vše plnotučné i jogurty smetanové
21. črc 2011 v 18:50  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Daneček asi do tří a půl let pil jednou denně Sunar - pak jsme ho konečně ukecali :slight_smile: na klasický mlíko a Granko
21. črc 2011 v 18:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já dávala oběma dětem plnotučné mléko od cca 2,5 roku, občas koupené v krámě čerstvé, občas krabicové, taky chodíme do automatu pro čerstvé. Od tří let pijí polotučné mléko, myslím, že plnotučné už není třeba. A že v krabicovém mléku jsou sračky? To slyším poprvé, složení krabicového mléka je stejné jako složení mléka čerstvého s tím rozdílem, že krabicové mléko je pasterizované, aby déle vydrželo. Pasterizace není žádné přidávání umělých sraček do mléka, nýbrž se mléko jen krátce jakoby převaří. Můj otec celý život pracoval v jedné pražské mlékárně, tak o tom něco vím, jen to neumím přesně popsat, proto kopíruji přesný popis:

Podstatou pasterizace je krátkodobé zvýšení teploty, které způsobí zničení nesporulujících patogenních mikroorganismů. Na rozdíl od převaření výrazněji nemění kvalitu potraviny. Při pasterizaci nedochází ke sterilizaci. Působení tepla musí být přizpůsobeno individuální potravině. Čím vyšší je teplota, tím kratší je čas potřebný k usmrcení mikroorganismů. Čím vyšší je koncetrace bakterií, tím je potřebný čas delší. Teplotní odolnost mikroorganizmů ovlivňuje růstová fáze vegetativní buňky nebo spory ale i vlastnosti prostředí (vlhkost, kyselost (pH) a koncentrace soli odolnost snižuje, přítomnost bílkovin a tuků odolnost zvyšuje).
21. črc 2011 v 19:18  • Odpověz  •  To se mi líbí (9)
čerstvé z petky od 15ti měsíců.
krabicové máme doma jako rezervu, nechutná nám, ale jed to není...stejně moc mléku jako takovému moc nedáme, malý pije jeden šálek denně.

btw.@benjik uchvátilo mě mlekozfarmy.cz, pročetla jsem to a zítra se jedu podívat vedle do vesnice , jsou tam:slight_smile:))). dík za tip, mohla bys mi do ip odpovědět na pár věcí?
21. črc 2011 v 19:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
krabicove nedavam vubec,kupujeme cerstve z farmy :dizzy_face:
21. črc 2011 v 19:48  • Odpověz  •  To se mi líbí (3)
Krabicové a některé v lahvi - prostě dlouhotrvanlivé ošetřené UHT nedávám a ani nepoužívámn vůbec, pro mě to není mléko, ale bílá voda.

Používáme buď "mléko z farmy", co tu jezdí do ulice nebo mléko z automatu, když jdem na tržiště na Kubáni, kde je ten automat, a nebo koupím v lahvi selské plnotučné v nákupáku.

Syn to pije asi od 18 měsíců, kdy se úplně odstavil od UM, stejně rychle jako se předtím odstavil ze dne na den od prsa.
22. črc 2011 v 07:19  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
@andy80 rozdíl mezi čerstvým a trvanlivým mlékem (obojí může být i v krabici i v lahvi, rozdíl je v trvanlivosti) je ve způsobu ošetření. Pasterizace je krátkodobé zvýšení teploty, která zahubí choroboplodné mikroorganismy – u mléka se provádí ohříváním na 72 °C po dobu alespoň 15 sekund) a metodoa UHT je krátkodobém zahřátí po dobu 1–2 sekundy na teplotu převyšující 135 °C. Čerstvé mléko je mléko ošetřené pouze vysokou pasterizací, trvanlivé mléko je pak ošetřeno UHT.
Malému kupuju čerstvé plnotučné (zatím na vaření, na pití tak od roku a půl), krabicové mám pro sebe do čaje. Čerstvé bych dětem dávala už jenom z toho důvodu, že čerstvé mléko se kazí "normálně" - zkysne, kdežto krabicové plesniví, hořkne a černá - což mi nepřijde jako mléko :grinning:
22. črc 2011 v 07:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
my tak v roce a půl.. nejdříve plnotoučné a pak polotučné... začal manžel já bych asi počkala :slight_smile:) ale cca od roku dostala krupicovou kaši na večeři..taky začal manžel já jsem víc opatrná a nic se nestalo..ted miluje kakao.. ráno vstaneme stojí u linky a říká kako kako.. něco teplého do bříška..
22. črc 2011 v 08:02  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Příspěvek byl pozměněn adminem, protože nesplňoval pravidla fóra.
22. črc 2011 v 08:56 • lenka_mala
Od 2,5 let, plnotučné, do 3 let striedané s UM a od 3 let už len krabicové
22. črc 2011 v 09:01  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj my jsme davaly mleko uz v roce a nikdy mu z toho nic nebylo a ted mu budou dva a sam si rekne kdyz ma chut na melko a vypije i cely hrnicek:slight_smile: ja mylsim takove ty povidacky ze by to dite nemelo az do 3 let je blbost:( a davame plno ale i polo:slight_smile:
22. črc 2011 v 09:02  • Odpověz  •  To se mi líbí (5)
my mame rok a dodelavame posledni zbytky UM a uz jdeme na kravske..
22. črc 2011 v 09:06  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
Dcerka pila krabicový mlíko asi od 20ti měsíců. Syn má pořád banánovej Sunar. Jsem mu už skusila dát obyč. mlíko. Tak před měsícem jsem mu ráno udělala kakao a odpoledne ke sváči sem mu ohřála samotný. Ale večer se strašně pokadil, nevím jestli to mohlo být z toho. Tak radši dáváme pořád Sunar.
A jak tu bylo zmíněno že v krabicovým sou sr...., tak to určitě ne, jen je jinak tepelně upravený aby vydrželo dýl...
22. črc 2011 v 09:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
v roce jsem přestala kojit a ptala se dr. jestli musím dávat sunar a prý při dostatečném přísunu mléčných výrobků nemusím.. takže jsem v roce začala dávat i normální mlíko a nikdy malé nic nebylo..
22. črc 2011 v 09:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já dala na doporučení naší doktorky, říkala že normální mlíko až od tří let. Nechápala jsem proč, ale tady je vysvětlení: "Klasické kravské mléko by mělo být dětem podáváno nejdříve od tří let, protože obsahuje příliš složité bílkoviny, se kterými si vyvíjející se dětský organismus neumí poradit (u některých dětí se po podání kravského mléka rozvine průjem, u jiných postupně vzniká alergie na bílkovinu kravského mléka). " :sunglasses:
22. črc 2011 v 09:11  • Odpověz  •  To se mi líbí
my jsme zkusili v roce a půl, nic jí to nedělalo, tak jsme jí občas dali normální mlíko (plnotučné). Nejradši má s kakaem a teď už jí umělé nedávám. Budou jí za 3 týdny 2 roky. Podle dr., když to dobře snáší, můžeme.
22. črc 2011 v 09:17  • Odpověz  •  To se mi líbí
Všem klukům jsem dávala krabicové od cca roka a půl. Nejmenší teď pije ráno a večer kakao z plnotuč., ale občas i z polotučného z krabice :slight_smile:
22. črc 2011 v 09:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já bych našemu třeba občas dala kravský, ale nechutná mu a odmítá ho. Takže dáváme z DM Babylove. Hrozně mu chutná a problém s tím nemám. Když nechce kravský, tak ho nutit nebudu. Jen občas nabízím, že by třeba :slight_smile: .
Jinak osobně bych to viděla tak, že pokud nemá dítě problémy, tak bych mu ho občas po roce nabízela, ale že bych dítěti dívala jen to, tak to ne. Myslím, že UM mléko má mnohem více věcí, co dítě potřebuje.
22. črc 2011 v 09:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já dávám kravské mléko od roka a rozhodně souhlasím s andy80, že v tom nejsou žádné "sračky". Nikdy po něm dceři nic nebylo a schválil nám ho i pediatr. Sám mi dokonce řekl, že sušené kravské mléko je součástí Sunaru na čemž vyrostl skoro každý a všichni jsou zdraví..
22. črc 2011 ve 20:17  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
my asi od roku a pul, plnotucne a cerstve :wink: ale nekdy samozrejme neni, takze si myslim, ze kdyz dam male jednou za cas trvanlive polotucne, nic se ji po tom nestane :wink:
22. črc 2011 ve 20:20  • Odpověz  •  To se mi líbí
Dceři budou v září 2 roky. Přes den dávám mléko Hami, zkoušela jsem jí dávat čerstvé mléko plnotučné, ale odmítá ho jak s kakaem, samotné nebo když udělám koktejl z ovoce. Takže budeme na Hami mléku asi ještě dlouho :grinning: . Když by ho pila, určitě bych se tomu nebránila.
22. črc 2011 ve 20:24  • Odpověz  •  To se mi líbí
Nas maly pije rano a vecer UM, a z kravskeho mleka mu od 1,5 roku delam kase, krupicovou, vlockovou a samozrejme bramborovou. Na klasicke mleko nas navedla sama detska doktroka, ale rikala, at davam plnotucne. Nikdy jsem nepremyslela nad tim, proc zrovna plnotucne, ale stejne tak jogurty, tvarohy by nemely byt nizkotucne. Proste asi z duvodu rustu a vydeje energie.
23. črc 2011 ve 14:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
Od deseti měsíců, vařím z něj krupicovou kaši k večeři - dětskou kašičku nechce a UM ho nezasytí... Jinak pije UM.
23. črc 2011 v 17:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
Synovi je rok a začínám vařit z kravského ml. ale NE KRABICOVE UHT je to humus, nechapu jak muze nekdo pit krabicove "mleko", rika se tomu bila voda a jsou to vyhozene penize, kupuju pouze v lahvi, jedina skoda ze nemame primo z automatu z farmy.
25. črc 2011 v 17:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
Asi od 8 měsíců jsem jim vařila z krabicového kaši,po roce se napili i z hrnku a to trvá do teď,ale jsme nejradši stále na Sunaru :sweat_smile: a holka i na kefíru :grinning: Jinak jen chci dodat,že manžel koupil to slavné mléko v super láhvi Lactel a myslela jsem že se pobleju(pardon za ten výraz,ale doslova),smrdělo to umělou hmotou a i chutnalo,takže ono někdy je krabicák lepší než plasťák :sweat_smile:
25. črc 2011 ve 21:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
nejlíp nikdy :wink: :wink: , kravské mléko je potrava pro telata... žádný savec v dospělosti mléko nepije... jenom člověk . Telátko za první rok života zvýší svou hmotnost 10x, ale mozek se mu takovou rychlostí nevyvíjí, protože KM obsahuje především bílkovinu - stavební látku a složitý cukr.

Mateřské mléko oproti KM působí příznivě na rozvoj mozku, mimo jiné .

Nedávno jsem četla zajímavou studii o tom, že nesnášenlivost nebo snášenlivost krav.mléka je geneticky daná ... někdo mléko může a někdo ne, protože ho špatně tráví. V minulosti měli jedinci, kteří mléko dobře trávili velkou výhodu, měli snadný zdroj potravy bohatý na vápník, bílkoviny, tuky, cukry. Jenže v dnešní době se důležitost konzumace čerstvého mléka zbytečně zveličuje...máme dost jiné potravy na přežití.

No ale syn ho tráví dobře, tak ho dostal po
3tím roce věku, plnotučné. Pije ho čerstvé studené, nebo jako kakao ohřáté, nebo ho jí převařené v omáčkách.

Plnotučné z toho důvodu, že děti tuk potřebují ke správnému vývoji.. nepotřebují složitý cukr, kterým je právě u nízkotučných výrobků nahrazována chuť.. takže nízkotučné jsou zbytečně slazené což je špatně.

Mléko je také velkým původcem cukrovky II.typu... tak bych hlídala jeho množství podávané dětem. Lépe podávat zakysané výrobky, kde je mléčný cukr rozštěpený mléčným kvašením a už jakoby natrávený.
25. črc 2011 ve 21:21  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
tak já měco po roce sem začala podávat jídla s KM jako omáčky atd od roku a pul měl krupicovou kaši jinak pije UM a když já píji KM tak mu dám ochutnat ale nechce ho takže jsme na UM a do těch 3let bych chtěla aby na něm aspon jednou denně byt ale já v tom nevidím problém pokud chutná nic mu nedělá a Um odmítá tak radčí dát KM hlavně at nějaké je.a myslím krabicové ono né všude se dá sehnat přímo červstvé a já bych zase synovy nepodala to mlíko s automatu nevěřím tomu to radči koupím ředěné v krabici
25. črc 2011 ve 21:47  • Odpověz  •  To se mi líbí
Příspěvek byl pozměněn adminem, protože nesplňoval pravidla fóra. Porušoval pravidlo "Fórum není pro firmy".
26. črc 2011 ve 21:02 • barun
Tvůj příspěvek