icon

Malý přibral kilo za dva měsíce

matyldik
14. kvě 2018

Ahoj holky,trochu mi znepokojilo,ze malý od 6.do8.mesice přibral zase kilo..už má 8,3 kg..a to jsme ještě měli rotaviry,takže něco shodil a teď zase raketove nabírá..zavedli jsme na noc kaši a v noci ho kojim stejně mate tak 2-3x..muže to být tím? Bojím se,ze nám doktorka opět vynada nebo si nějak rypne...

Strana
z2
mdch91
Autor odpověď smazal
malinkaelinka
2. led 2022

Tyhlety čísla a tabulky.... Já jsem z opačné strany spektra, obě holky narozené o měsíc dřív, obě hubené žížaly, po porodu pribiraly mikrotempem. Mladší má teď půl roku, 64 cm a 5 kg rovných. Starší měla na roce ani ne 8 kg. A víš co? Po prvních narozeninách začala růst jako z vody. Teď je ji 2a půl a z ničeho nic má 13 kg. Obě jsou v pohodě, vysmate, zdravé. Nebylo by na světě bez těch čísel líp? I nám ženám? Jaou to jen nejake hodnoty, které bez dalšího kontextu téměř o ničem nevypovidaji.

matyldik
autor
4. led 2022

@malinkaelinka dekuju za obnovení diskuze. Nyní zažívam totiž opačný “problém” s druhým synem. První syn má 4,5 roku a má asi 17,5 kg a 112 cm…ale přesně dnes jsme byli s mladším na osmimesicni kontrole a zhubnul od posledně. Má teď 6,8 kg…a to měl krásný nástup,v pěti měsících mel 6,7 kilo…pak v šesti 6,9,to už se mi nepozdavalo a teď v osmi 6,8…je dlouhý,má 72cm,ale zarazí mě,ze krásne papá,sní velké porce,plus kojim…je hodně akční,už si stoupá u nábytku,sedi,v noci moc nenaspi…tak snad to má vše spojistost…teď si říkám,zlaté časy,když první syn krásne nabíral!

Strana
z2