icon

Maminky chronických nejedlíků a odmítačů mléka, pomoc

lenii82
8. zář 2015

☹ Maminky (prosím hlavně ty, kterým děti odmítají pít jakékoliv mléko) , syn (9m , korigovaně 8m) , existuje na snad minimálním množství jídla za den.
Kolik a jak často Vám papaly vaše děti - nejedlíci? Kdybych to nechala na něm, nechce celý den nic, jsem už zoufalá, trpím už skoro depresemi, že mi nikdy nevyroste... atd. Jsem opravdu téměř na pokraji sil a prosím o radu / podporu / zkušenosti Vás co jste na tom podobně, nebo máte něco podobného za sebou.... Děkuji všem 😅

Strana
z3
lenii82
autor
6. led 2016

@adelinkkaa Tak malý mi UM nevezme od 6 měsíců do pusy (bohužel) , prosím Tě, jen odhadem - kolik cca gramů je te polévky/jídla. Doktorka mě nutí malému vážit cca co sní , tak ať mám představu 😀 a toho chleba kolik kousků (průměrně)? Dr. prudí, ať ji píšu co a jak jíme a už mi z toho hrabe....

editkaromana
6. led 2016

@lenii82 Ono je to různý jsou dny kdy něco sní a pak jsou dny kdy skoro nic nejí, malá je fakt hubeňour není malá ale je hubeňoučká. A s tím nejezením je to tak že má své vyhrazené jídla které sní, ale fakt malé porce, až si někdy říkám: Jak se z toho může najíst???? No a hlavně jsou jídla, které vůbec nejí třeba maso skoro vůbec, jogurty nejí, ovoce krom banánu, ale ten nesní celý. A mlíko ani obyčejné ani sunar vůbec nepije, takže nemá žádný přísun mléčných vyrobků, dříve jsem kojila asi do roka a půl ale utla jsem to protože jí to neprospívalo měla jsem už fakt málo mlíka, chtěla jsem jí naučit alespon na ÚM, ale to také nechce. Tak na večer mi pije přesnídávky přes flašku. Někdy jí do jídla opravdu musím nutit nebo by nesnědla nic...

editkaromana
6. led 2016

@adelinkkaa S těmi babičkami to máme podobné :D chodím do práce takže mi jí hlídá tchýně, vždycky malé donesu vařený oběd, aby nebyla hlady, kdyby náhodou nejedla od babičky, jenže vždy když se zeptám tak tam sní takové věci které by nesnědla doma, tak se někdy chytám za hlavu, čím to asi je ? A pak slyším kolikrat i poznámky typu, jaktože ti to nejí ona mi to tady v pohodě jí.

lenii82
autor
6. led 2016

@editkaromana No tak to mám doma asi totéž....

adelinkkaa
6. led 2016

@editkaromana tak přesně tohle slyším taky,proč ti to doma nejí když u nás to jí? Kdybych to věděla 😀
@lenii82 polévky,vubec netušímtak polovičky ikea misky😀 a tak 5 kousku z pulky chleba

adelinkkaa
6. led 2016

@editkaromana
@lenii82 jinak mě příjde že malí nemá čas na jídlo,páč když jí u stolu tak toho moc nesní,ale když ho krmím třeba při hraní tak toho sní docela dost(občas)

editkaromana
6. led 2016

@lenii82 a pokud chceš vědět přesně jak jí tak ti řeknu den kdy se dá říct že jí :D takže ráno vstává 7:30 hned po ránu nic nechce jíst jen pít čaj takže snídani dostává kolem 8:30-9:00 a to jí většinou dávám chleba s pomazánkou, zkouším i jogurt ale ten neuspěšně vyhodí, nejradši má chleba ve vajičku, ale nesní ho celý. mezitím kolem desáté zkouším dávat svačinu tu odmítá, takže jí dávám před spaním oběd např. dnes měla svíčkovou a snědla dva knedlíky s omáčkou tu snědla v 11:00 a spát šla ve 12:00 pokud mi nejí oběd dám jí do flašky přesnídávku před spaním. Ve 14:00 se budí ale nechce papat takže kolem 15:00 jí zkouším dávat jídlo pokud nejedla oběd tak oběd, pokud jedla oběd, tak jí dávám kousky banánu ten nejí, zkouším dávat i mléčné řezy tak ty sní 2 potom nechce nic. a k večeři jí zkouším dávat zbytek oběda někdy sni zase dva knedlíky, pokud ne, zkouším dávat jogurt, nebo ovoce. někdy je to neúspěšné... a na večer před spaním kolem 19:30 musí mít zase flašku s přesnídávkou to je jediné o čem vím že sní, v noci se budí dvakrát ve dvanáct a ve tři a to na přesnídávku. a takhle je to pořád...

editkaromana
6. led 2016

@adelinkkaa
@lenii82 také záleží jak děti jí, někdy má období že chce jíst sama takže když jí zkouším dávat já nechce absolutně jen sama, ale to zas tooho moc nesní. Když jí sama musí být v židličce a dívat se na televizi, ale v poslední době jí tam nedávám, dělám to tak že si jídlo nandám sama že jdu jíst, jí si posadím vedle sebe ona se kouká na televizi, a dávám jí jíst, tak se mi zdá že toho sní více, ale někdy neposedí takže se lžičkama musím za ní pobíhat. :D

Strana
z3