Možnosti pro osmiměsíční dítě, které nechce jíst pevnou stravu
Zdravím, moje 8 měsíční dcera nechce jíst jídlo jen kojit a max jogurt.. příkrmy má od 5 měsíce a jedla pěkně 100g zvládla.. má 4 zuby, ale kousky pořád nedává buď zvrací nebo to má v puse kterou nezavře a ječí tak dlouho než jí to vypadne... Když má něco v ruce tak to do pusy dává jenže ona ukousne prostě velký kus takže okurku co má ráda se jí bojím dát a když jí nastrouhám a je v té misce tak co akorát vyklopí na zem... Máte typy co jí dát do ruky aniž by to bylo nebezpečné?
@annoonniimm S těmi kousky - syn měl první zoubek už ve 4měs. a v roce 16zubů. Kousky jsem mu nejdříve jen rozvářela, ale nemixovala a v 10měs. jedl už kousky a mix.maso. V roce jedl i kousky masa. Ale jsou děti, co jedí kousky později - můj brácha jedl kousky prý až ve 2 letech, jinak ho to navalovalo... Jinak mi sama doktorka řekla, že ho nemáme nutit, pokud nechce. Ale je fakt, že on byl vždy jedlík a ba naopak by jedl a jedl a pak zvracel z přejezení.
Můj syn jedl od začátku kousky (banán, okurka...) Ale pak kolem roku to moc nechtěl, tak jsem zas chvíli mixovala. Pak zas po pár měsících vzal kousky na milost. A nejraději měl křupky, ukousne a rozpustí se. Jen se musí dávat pozor aby toho do pusy nenarval moc pak se to lepí na patro
pokud se bojíš, existuje takový dudlík se síťkou, může si to žužlat a vysávat z toho šťávu
Jinak syn hrozně dlouho nezvládal věci "napůl" rozmixované - prostě buď to musela být absolutně hladká kaše nebo fakt kousky typu třeba brambora rozkrájená na kousky typu třeba krychle tak "akorát do pusy". Něco jako "rozmačkaná brambora v omáčce", to nedal. Tak jsem se hluboce zamyslela - no, já taky nedám třeba jakýkoli kousek v pití, hned mě navaluje.
Do ruky dát cokoliv měkkého, abys to rozmáčkla mezi palcem a ukazováčkem. Tvrdé ovoce a zeleninu udělat na páře. Ale chce to trpělivost, nečekej, že hned celou porci sní, je to nová dovednost se najíst sama. Syn má 7,5m, na příkrmech je teprve měsíc, jí všechno jídlo jen do ruky. Za dva týdny to pochopil, teď z veškeré zeleniny zbyde jen slupka 😁
@annoonniimm měla jsem to přesně jako @merope. Zkusila bych ten dudlík na ovoce. V dm shopu jsem objednala, jen ne se síťkou ale silikonový. Třeba jak začne teď sezóna, melouny, broskve meruňky. Dát to do dudliku a když ji to zachutná, tak jsem před ní dala ty samé kousíčky ovoce v misce a když už v dudliku neměla, tak než jsem ji ho vyčistila a znovu naplnila, sama si začala brát z misky. A ty kukuřičné křupky nebo plátky taky nejsou špatné, ono se to po čase rozpustí, jen hlídat ať se to nepřilepí na patro. Dělají i ochucené, tak postupně začne objevovat chutě a půjde to😊
@annoonniimm tip na to, co dat do ruky nemam. Ale jestli jedla pekne a najednou neji, nebo jen jogurt, tak to bude obdobi. Syn ted zacal zase jist predevcirem, vicemene po dvou tydnech, kdy nejedl nic. Maximalne pul kapsicky nebo jogurtu. Ctrnact dnu na kojeni. Vcera snedl jogurt k snidani, obed, mne kus buchty jako dezert a vecer kus jablka (ale vecer tomu obvykle neda. Krom dneska, to zblajznul misku rajske...). Rostou mu ctyrky. Je mu 15 mesicu a tyhle nezraci obdobi ma dost casto. Dcera mela taky, ale on je snad jeste vyraznejsi.

já mixovala snad do roka a půl, rozmazlenyně moje. Normálně jsem to jídlo ze skleniček musela vyndat a mixovat.
Už jí je 7,5 a jí normálně. 😀