icon

Může kaši večer, když ještě nejí celý oběd?

agnes_123
30. zář 2020

Maminky,
můžu 6 měsíčnímu dítěti dát večer kaši, když ještě nesní celou porci oběda? Je kojené.
P.S. Kaši na noc dávat chci. Ano, instantní. Mám v tom jasno.:- )

Děkuji

Strana
z2
puhelin
1. říj 2020

@antoinet Proto verim, ze to probouzeni vzdycky neni jen z hladu. Moje deti spi dobre, pokud jim nic neroste - kosti, zuby. Dokud nemaji vsechny mlecne zuby vyrostle, odstavovat jsem nechtela. I pro sve pohodli - kojenim je nejsnazsi uklidnit.

agnes_123
autor
1. říj 2020

@honzinenka Děkuji. Jen nerozumím poslední větě - jako že jste tu rýži dala do masozelu a klasicka nemlecna kase Vám přijde vodová?
Plus dotaz - mlecna kaše je přece z UM, ne kravského. Mohla jste dát ryzovou kaši mléčnou z UM.

agnes_123
autor
1. říj 2020

@pavlusak ti, co odmítají kase na noc dávají masozel. Ale na to jsem se ptala pediatry a ta mi řekla, že to nemám dělat, že pak je zeleniny moc. A nadýmá. Tak si vyberte :- ))))

antoinet
2. říj 2020

@agnes_123 no prostě musíš to otestovat na svém miminku 🙂

me_druhe_ja
2. říj 2020

Zkus a uvidíš. Já dávala kaši tak dvě hodiny před spaním, teď dávám ráno. Na spánek to vliv nemělo.

lida9
2. říj 2020

resim aktualne to same, dcera 6m ma zavedenou zeleninu, ovoce, maso jeste ne... v noci moc nespi, tak jsem take uvazovala o kasi na noc... nakonec po zvazeni, ale je podle me brzo... takze kdyz se mi bude zdat hladova a ja budu mit ,, prazdno,, na kojeni, dam UM... s kasi zacnu nekdy dopoledne a uvidim, jak ji stravi, aby nebolelo brisko... Jo a zacnu se Sinlac kasi jako u syna🙂

honzinenka
2. říj 2020

@agnes_123 nepoužívám UM ani umělé kaše. Masozeleninový příkrm si dělám sama ( zeleninu brambory máme domácí, nemixuji, jen vidličkou umačkám, zelenina musí být hodně uvařená), stejně tak i tu rýži..Hodně ji uvařím v malém hrnečku na cca 2dny a dvě malé lžičky přidávám do příkrmu.
Na cestách jsem měla normální koupené příkrmy z DMka, tak ortodoxní zase nejsem. 🙂 Ale jak vidím ceny hlavně zeleniny a masa v obchodě, tak určitě vyjdou domácí příkrmy levněji. Jen se musí myslet víc dopředu, co nakoupit, aby to miminko mělo pestré.
O stravě malých dětí je stručná a jasná stránka od odborníků na webu: www.1000dni.cz

Strana
z2