Nechce jíst příkrmy, co s tím?
ahoj mam takovy problem. uz 3 mesice davam prikrmy ale malej to vubec nechce. vzdy sni 3-4 lzicky a konec, zacne se vztekat, otacet se, breci a nedostanu do nej absolutne nic. nekdy sni velikost 2 zamrazenych kostek zeleniny z takovyho toho tvoritka na led ,s masem treba nebo kuskusem a dalsi den sni sotva 2 lzicky. zkousim ve vsech moznyych casech (hned po probuzeni, pul hodiny po probuzeni, odpo, vecer) proste hrozny. Nema nekdo zkusenost jak se pohnout z mista? ovoce tez nic moc, proste jen to mliko ode me. jeste jsem zkousela koupit sklenicky ale tez bez nakyho velkyho uspechu
vsem moc dekuju
@petaov právě že mlíko počítám do jídla...ve bdělém stavu do něj dostanu tak celkem 60ml za den (doháním to v noci 100ml) Těšim se na zoubky..třeba se to změní tím, že si bude moc brát sám a ne jako u lžičky nebo prsa. Ale jen jestli si to neidealizuju. Zatím je to na palici ( navíc tchánojc maj plno "skvělejch" rad na vločkový, rýžový odvary, hladovky....) , no asi si to umíte představit 🙂
Přikláním se k názoru nenutit, ale nabízet. Nehrát divadýlko, ale mít u jídla klid. Dcerka (normální porodní váha, žádné zdravotní problémy) taky v 6m příkrmy nechtěla. Stačilo jí kojení v cca tříhodinovém intervalu, takže bylo zřejmé, že hlady netrpí. MUDr. mě sice přesvědčovala, ať se snažím příkrmy zavést, ale nehodlala jsem stresovat sebe ani dítě. A tak jsem občas zkusila nabídnout vařenou mrkev, a když se u toho dcerka šklebila, dala jsem jí týden pauzu a zkusila to znovu. Chutnat jí začalo v 8m, ale jen zelenina. S ovocem bylo zvykání stejně pomalé. S kaší později také. Beru to tak, že neznám nikoho, kdo by byl na mateřském mléce až do dospělosti, a že zájem o jídlo jednou přijde.
Ahojky, neterinka to taky tak mela, svagrova prisla na to, ze nema ráda kasicky a zacala ji davat kousky, mala slupla cely banan na posezeni👍 byla na to fakt šikovná.

@petaov koukam ze jste na tom byli podobne... nam taky nutili ruzne nutridrinky, ale odmitla jsem... samy sestricky v motole (byli jsme tam kvuli tomu nepiti mleka celkem 5x) mi rikaly, ze to je stejne jako kdybych se denne lahovala knedlem veprem, ze to ma tolik kalorii.. a taky ze jo, jak jsem mu to zkusila dat, prestal uplne jist na dva dny... takze se snazim krmit co nejlepe to je, do masozele prikrmu pridavam navic prilohu a olej, do ovoce piskoty, susenky atd a doufam, ze jednou se rozji...