Nechce jíst v klidu - pořád musí být zabavený
Ahoj, dcerka mi konečně po asi třech měsících začala trochu jíst, ale nedokáže to v klidu. Musí se pořád něčeim zabavovat, jinak do ní skoro nic nedostanu. Jakmile si s něčeim hraje nebo jí spíš já něčim bavim, tak strošku jí. Připadá mi to, jakoby pro ní jídlo bylo ztráta času. Máte s tim někdo zkušenosti? Jde mi o to, jestli jí mám zábavu zatrhnout a prostě čekat, jestli se to zlomí a konečně bude jíst v klidu nebo jí dál zabavovat...Jednak se mi to moc nelíbí, protože se má jíst v klidu a taky se pak nenajim ani v klidu já...Děkuju moc za rady.
@holubice.petra Moc děkuju za příspěvek 🙂, jsem právě taky šťastná, že aspoň trochu jí 🙂. Taky nám do toho trochu rejpou babičky. Tak jsem je nechala, ať jí zkusej nakrmit sami a hooodně brzo to vzdaly 🙂.
Měla jsem to u syna, prostě neposeděl stále běhal a já za ním s banánem. Srovnalo sa to po 2 letech, jak nastoupil do soukromé školky, jednak tam všichni u jídla sedí - myslím děti a jednak se tam učili pomalu soustředit-15 min 30 min a tak déle u starších i s tím měl problém. Je mu 5 a je tip top, nehrotila bych to hlavně ať prospívá ;) je to důležité;)
Jo a taky sme jezdili po stole hrali se klasika 🙂 to přijde ;)

U nas to je ze starsim to same a uz uplne od malicka....zacal pekne jist az loni ve 3letech ve skolce ale doma proste v klidu jist nedokaze jen velmi vynimecne...uz to neresim klidne ho necham u stolu hrat si s autickem.nebo s manzelem u toho hraji karty...babicky a jini pribuzni maji kolem toho reci...hned do nej rejou ze u jidla se nehraje atd...tak jim reknu at ho nechaji ze jsem rada ze vubec ji 😉 je to proste hracicka a jidlo by ho jinak zdrzovalo...