Od kdy jste přestaly převařovat vodu z kohoutku?

smallinka
20. říj 2015

Od narození používám na UM vodu z kohoutku převařuji. Holky měly už rok, můžu přestat převařovat? Četla jsem někde, že tak do roka pak už snad není třeba....Pište prosím jen ty, které používáte kohoutkovou díky 😉 V souvislosti s tím mě napadá do kdy se tak kupuje UM - asi tak do 2 let že? Záleží asi jak dlouho děti mlíčko pijí, je možné, že mi za půl roku pít mlíko dvakrát denně přestanou a můžu dávat spíše mléčné výrobky.

luciamala1979
20. říj 2015

U syna som sa bala a varila snad do 3 rokov. To prestal pit mlieko 🙂 u dcery prevaram - ma o chvilku 2 roky, ale ked nestiham / pozabudnem dam aj len odpustenu. Tiez som zauvazovala, ale prezila 🙂) balenu som kupila v pripade havarie vodovodov. Inak volim nutrilon a dovtedy kym mlieko pije/neodmieta, je to proste vyzivnejsie ako kravske aj ked bio mlieko, syr jogurty atd davno basti mlieko ma vecer/v noci (budi sa).

konidana
20. říj 2015

Kohoutkovou vodu jsem nikdy nepřevařovala. Děti byly kojené, takže ji dostávaly na pití tak od půl roku - nepřevařenou. UM jsem také nikdy nedávala, kojila jsem do roka, a pak už měly normální stravu - asi rok po odstavení odmítaly veškeré mléko. To bylo případně jen v jídle. Jinak jedly jogurty a sýry.

andy80
20. říj 2015

Převařovala jsem do roka, pak už ne. UM měli děti do cca 2,5 roku, chutnalo jim, měly vždycky ráno klasický hrnek. Pak jsem jim začala pomalu dávat obyč. mléko, aby si zvykly kvůli školce.

cabo
20. říj 2015

Synovi je 16 měsíců a kohoutkovou vodu prestala prevarovat neco po 1 roce. Maly je temer od narozeni na Nutrilonu a zatim ho porad pije. Kamaradcin syn ma 21 mesicu a mlicko stale pije. Takze spis zalezi kdy vam ho zacne sam odmitat.....

milius
21. říj 2015

Převařovala jsem do okamžiku, než si malá začala vše strkat sama do pusy - tedy cca 6 měsíců. Při převaření jde o usmrcení určitého procenta bakterií a to jich víc dostane přes hračky a prsty v puse 🙂 A UM by se měla dávat do 2 let. Malá má 19 měsíců, pomalu zařazuji do jídelníčku kravské mléko, aby si zvykala postupně - třeba vařím se smetanou nebo normálním mlékem, nedávám UM.

verisek.s
21. říj 2015

Nepřevařuji, dávám kohoutkovou vodu filtrovanou přes konvici Brita 🙂 Jak na pití, tak na um 🙂

mirka_turcikova
21. říj 2015

Na umělé mléko jsem vodu převařovala ikdyž měli děti 2 roky syn pil Nutrilon téměř do tří let a vždy jen z převařené vody.

tynka23
21. říj 2015

Malý je na MM,ale vodu na pití z kohoutku jsem převařovala cca do roku věku.Pak už ne a bez problémů.

tifanyt
21. říj 2015

Sice jsem kojila, ale ve vedrech jsem dávala ještě k pití čajík. Převařovala jsem kohoutkovku do 6ti měsíců.
Pak už nepřevařenou.
Nutno podotknout, že u nás je ale voda téměř kojenecká...