icon

Odkdy dáváte dítku kravské mléko na pití?

jarunkaxyz1
19. bře 2013

Milé maminky,

chtěla bych moc poprosit o Vaši zkušenost, odkdy dáváte dítku kravské mléko na pití? Myslím tím tedy nevařené, studené...jako nápoj.
Syn (21 měsíců) pije ráno a večer ještě Sunar, ale nevím, kdy jej už mohu plně mlékem nahradit? Tepelně zpracované (puding, krupicová kaše) jí normálně. Někde jsem četla, že snad v ranném věku zatěžuje ledviny.....
Do jakého věku Vaše děti pily Sunar či jiné umělé mléko? Moc díky!

blahova_andrea
19. bře 2013

pokud vím, tak se teď doporučuje dávat aspoň do tří let umělá mlíčka, když to peněženka dovolí. dítko tam má vše co potřebuje a co v kravském mléku nenajde. to, že si dá dítko třeba kakao bych brala jako něco na víc a večer mu klidně dala ještě "sunar". jsou tam "věci", které do dítěte v jiné formě občas ani nedostaneme 😉

lucyvivien
19. bře 2013

Tak ja som malu do 2 rokov plne kojila a potom som jej už žiadne umelé mlieka nedávala, nahradila som to jogurtami, tvarohom a pod.. a musím zaklopat, nechýbali jej žiadne vitamíny ani nič a je zdravá ako rybička 🙂 Doležita je podla mna aj zelenina, ovocie, lušteniny atd..kde je celé spektrum vitamínov, ktoré dieta potrebuje. Z kravského mlieka toho moc nemá 🙂

monivo
19. bře 2013

Dceři jsou 3roky a teprve někdy před Vánoci začala pít studené mléko, resp. kakao. Taky dlouho pila Sunar, spíš ze zvyku, před spaním. Ale pak jsem ho odbourala kvůli penězům. Vzhledem k tomu, že se dělá Sunar24, tak ho děti mohou pít hodně dlouho, klidně i ve 3letech. Kamarádka byla se 3letým synem na 3leté prohlídce a doktorka jim doporučila se vrátit k Sunaru, aby kluk trochu přibral.

veruska007
19. bře 2013

Starší mi pil Um cca do 2,5 let. Mladší UM nikdy nevzal do pusy. Do roka se kojil a od té doby mléko odmítá.

Jinak bych UM dávala cca do doby, než dítě jí jakž takž vyváženou, plnohodnotnou stravu. Dávat UM do 3 let a více mi už přijde trochu zbytečné, spíš jako reklamní tah než zdravotní nutnost. Sice ty výživové hodnoty jsou trochu jiné, ale pokud se dítě živí i jinými potravinami než mlékem, tak ten stopový rozdíl takovou roli nehraje.

Dětská dr. nám doporučila UM do roka, pak stačí normální mléko, ideálně plnotučné a čerstvé.

kimby
19. bře 2013

Ma 3leta dcera pije Nutrilon ve 3 letech rano i vecer,protoze ho miluje, mleko klasicke dostava od 2,5let (napr.lupinky s mlekem,puding moc nemusi,kase take ne). Nyni krabice Nutrilonu dochazi,takze ofiko od 3let uz dostane rano i vecer klasicke mleko (je mlikomil od mala a je ji fuk,zda to bylo nejdrive MM, pozdeji od roka UM ci nyni klasicke,hlavne,ze je to bile 🙂 ). Je to kazdeho vec,cemu da prednost a cemu veri. Kupovat cerstve mleko nemam moznost, jen klasika ze supermarketu, krabicove vime,ze jsou jake jsou,proto jsem to nechala az na 3.rok,ten prechod definitivni.

viperka
20. bře 2013

Tetra mlíko v krabici je už převařené, převaří se pak se rychle schladí a stáčí do krabic, takto studené mlíko jsme dávala od 10 měsíce s tvarohem jako přesnídávka (bobík), ale nekupovala jsem to dělala jsem svůj domácí. Důležité je také poznamenat že jsem nekojila a příkrmy najela od ukončeného 4 měsíce.

Určo bych nedala mlíko rovnou ale jako součást potravy, i krupicovou kaši jsem vařila do Nutrilonu, nebo pudink dělala z nutrilonu a pak přidala vždy trochu mlíka....

konidana
19. dub 2013

Děti jsem kojila o pár měsíců přes rok. Potom nechtěly pít nic od mlíka, ani sunar, takže další rok byly na jogurtech a sýrech. Kaši jsem vařila z kravského mléka. Do lupínků k snídani jsem ho dávala také. Zhruba od dvou let pijí normální mléko a mají ho čím dál radši. Ale trvanlivé už nekoupím, jedině čerstvé, lépe plnotučné mléko a nejlepší, když je přímo od zdroje.