Odmítání příkrmů a pití z lahvičky. Máte zkušenost?

nety88
27. únor 2012

Ahojky, mám problém s 6,5 měsíčním miminkem. Začínala jsem s příkrmama už v 5 měsících protože začal míň přibírat. Hned ze začátku je začal jíst hezky, tak 3-4 týdny snědl tak okolo 70-100 gramů. Jedl všechno ovoce, zeleninku, maso a občas večer kašičku. Ale poslední 1-2 týdny všechny příkrmy odmítá ☹ Maximálně sní pár lžiček. Chce jenom pít z prsu.. Zkoušela jsem mu dát do jídla i mateřský mléko, ale to taky odmítá. Snažím se ho taky naučit pít z lahvičky od těch 6 měsíců. Vyzkoušela jsem už 3 různé lahve a různý pití (i mateřský mléko), ale prostě zatne pusu a odmítá se napít. Nevím, jestli to taky může být tím, že jsem mu předtím nic z lahvičky nedávala a jenom ho kojila. Taky se začal budit v noci. Dneska jsem ho kojila přes noc snad pětkrát. A to už od 3 měsíců spal celou noc, občas se jednou vzbudil na kojení a hned zase usnul. Poslední dny se v noci vzbudí a je ještě třeba hodinu vzhůru ☹ Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nemůže to být třeba z toho, že mu začínájí růst zoubky (v puse jsem mu tedy zatím nic nenašla)? Nevím jestli mám zavolat doktorce a nebo se to prostě občas stává. Předem děkuji moc za každou radu.

slundo
27. únor 2012

Ahoj 🙂 jak tak počítám, tak jste zhruba 1,5 měsíce na příkrmech a už baštil zeleninku, masíčko, kaši, ovoce.... možná to pro jeho tělíčko byla jen větší zátěž. Navíc mu ještě nebylo ani 6m , o to težší to pro něj mohlo být. Správně by se mělo začínat zeleninkou, nejdřív jedním druhem, pak zkoušet další ( kvůli možné alergické reakci ), tak po 2-4 týdnech můžeš zkusit dát masíčko ( za začátku jednou týdně ) a když pěkně baští zeleninku, můžeš dát třeba ovoce ke svačince. Je to na každé mamince s čím začne, tento postup se doporučuje proto, že ovoce je chutnější než zelenina a děti by ji pak mohly odmítat. Příkrmy jsou pro každé mimi velká změna a i tělíčku chvíli trvá než si zvykne. Jinak s těma zoubkama je to taky možný, děti pak nechtějí moc baštit a nejhorší je to v noci. Ale spíš bude mít hlad, tak mu dávej tu kašičku 🙂 A s tím pitím, nabízej mu ty tekutinky dál a on si zvykne. Pokud ještě kojíš několikrát za den, měly by mu tekutiny stačit od Tebe. Doktorce samozřejmě brnknout můžeš, ona sama Ti nejlíp poradí jak správně postupovat 🙂

zizelin
27. únor 2012

Na 90% to bude zubama, se synem to bylo stejny. Buzení i nechuť k pitku. Vsechno se srovnalo🙂 Trpelive zkoušej dal a neomezuj kojeni.