Totální bojkot kojení u 7měsíčního dítěte

suzann13
6. dub 2016

Syn, za pár dnů 7m, mi začal naprosto odmítat MM. Asi měsíc jsme kojili stylem: dudlík, přiklonit k prsu, vytáhnout dudlík, přisání. Jinak to nešlo. Teď ze dne na den totálně odmítá MM..za poslední tři dny se přisál jen v noci a tuto noc už nechtěl taky...spustí řev, pere se se mnou, jen aby se nemusel přisát ☹ jak mu pomoct? Odstříkala jsem, dala z lahve, ale nechce ani tak...dnes jsem koupila sunar, ale nechtěl ani ten.. Zoubky nelezou, jiné příkrmy sní v pohodě a celkově je taky spokojený..prostě ječí jen když má pít mléko.... Co s tím?? ☹

sisstin
6. dub 2016

@suzann13 odbourat dudlik ;) jinak mne pomohlo nasadit motilium 3x3 tablety denne, efekt temer okamzity, ted postupne snizuju. Pokud prikrmujes, je mozny, ze objemny mnozstvi prikrmu tez zpusobilo bojkot. Ja nosila na holym tele, kojila v satku na mici atd. Bojkot jsme prodelaly ted skoro v 5 mesicich, uspesne zazehnan, tuk tuk ;)

sisstin
6. dub 2016

@suzann13 ten dudlik je fakt pricina casta, mala ho mela jen treba na pul hodky do autosedacky, jinak vubec a stejne, takze jsem ho vyhodila do kose a fakt to jde i bez nej. Taky brzky podani prikrmu ve velkym mnozstvi zpusobuje bojkot. V 7m bohate staci jeden prikrm denne a jinak jen kojit. Ja i odstrikavam po kojeni a delam zasoby do mrazaku, kdyby nahodou jeste, at ji mam co podat pomoci cevky. Zatim nebylo treba, prekonaly jsme to bez dokrmu po prsu.

suzann13
autor
6. dub 2016

@sisstin děkuji za odpověď! Jsem zoufalá, už nevím co dělat...je fakt, že dudlík vezme hned a rád, jen nevím, jak ho odnaučit, teď, když nic než ho do pusy nevezme... Začali jsme zkoušet zeleninku od 4,5m, na radu Dr.. Na oběd mi sní plnou dávku prikrmu a vypadá, že ještě nemá dost...odpoledne ovoce, někdy i 150g přesnídávky (mám domácí zamražené), večer kaši... A to je vše.. Nejhorší je, že mi to mlicko nechce vůbec, jak moje, tak ani sunar ☹

suzann13
autor
6. dub 2016

A to už máme jeden bojkot ve třech měsících za sebou..jak píšeš, pomohlo při kojení houpat na míči, chodit s ním...po týdnu to přešlo.. Ale teď se můžu postavit na hlavu a nic 🙂

sisstin
6. dub 2016

@suzann13 no asi to bude mazec ze zacatku, ale nabizet prso misto nej. Fakt hodne kontaktu kuzi na kuzi, mne zabralo kojeni v satku na mici a jemne pohupovat ;) u dudliku je problem, ze nektery deti postupem casu zacnou preferovat nulovej tok mlika a pak jim to z prsu vadi, muze to nastat plizive a kdykoliv. U vas tipuju je to i predcasnym prikrmovanim, driv jak v pul roce vubec neni duvod, klidne i dyl. Vy ho mate fakt desne moc :/ zakladem je prikrmem nenahrazovat kojeni, jen ho pridavat k nemu. Takze radim odbourat dudlik, jen jeden prikrm denne, hodne moc kontaktu a hlavne bezmeznou trpelivost a klid. A pozvat laktacni poradkyni, nejlepe skolenou Mamilou, mne moc pomohla ;)

sisstin
6. dub 2016

@suzann13 jinak mliko jako takovy um ani kravsky neni potreba ;) pokud by se nepovedlo to kojeni rozjet, coz si myslim, ze povede, neni pro UM vubec duvod, je to jen reklamni trik vyrobcu ;)

suzann13
autor
6. dub 2016

@sisstin tak já jsem ten typ, že co řekne Dr, to udělám :-\ a toto jsem nečekala, že nastane, šlo to ráz naráz... Já mu právě tolik prikrmu nedávala...ale malý přibral jen 190g za měsíc, tak mi Dr řekla přidat a ještě dávat kaši ráno...ale tu jsem dala jen párkrát, měla jsem pocit, že mu po tom bylo těžko, tak jsem to nelamala přes koleno.. V šátku jsme zkoušeli nosit, ale moje dítě je nějaké divné, všude slyším, jak nošení dětí milují a náš to nesnáší.. Tak zkusím nedávat dudlík a budu se modlit, aby si to s tím kojením rozmyslel, aspoň na pár měsíců ještě...

suzann13
autor
6. dub 2016

@sisstin a jak jinak jim doplňovat vápník kromě žloutku, který mají jednou zydne?, když nedávat mléko?

sisstin
6. dub 2016

@suzann13 pokud nema rad noseni, tak treba se spolecne koupat, blbnout na posteli nahore bez, zkusit samo prisati atd. Jako je to na palici, mala je taky bojkotar. Ja pak mela prave i pomalej tok mlika, na to mi zabralo to motilium ;)

sisstin
6. dub 2016

@suzann13 mliko pry udajne dokonce odvapnuje, ze je to mytus s tim prisunem vapniku. Pokud by mel rozmanitou zdravou stravu, tak fakt um neni potreba ;) ale to rozkojis, na odstav je malinkej. Seznam mamilackych lp je tady www.kojim.cz

karlajasmine
6. dub 2016

@suzann13 Co treba pripadne mliko odstrikat, pridat k nemlecne kasi a dat mu to takhle, po lzickach?

Jinak s temi prikrmy bych si moc nenadavala, to tim byt muze a nemusi.. ja treba mela v planu zacit s prikrmy az v pul roce, ale muj 5.mesicni kluk za posledni mesic pribral jen 220g, a uz strasne zacal projevovat zajem o nase jidlo, vylozene na nas ziral, kdyz jsme jedli, a kdyz jsem mu zkusila dat prikrm tak to bastil jak o zavod, s obrovskym nadsenim, smal se u toho nahlas...takze uz jsme zacali s prikrmy, protoze proste vidim, ze je pripravenej...

Zkusila bych, jak pise sissitin, dat prso misto dudliku a zkusit zatim odstrikat mleko a primichat k nejakemu prikrmu 🙂

suzann13
autor
6. dub 2016

@sisstin ještě jednou díky...snad malého osvítí a já najdu ztracenou energii 🙂 nic jiného mi teď nezbývá, tak budu doufat, že tvé rady zaberou 🙂

sisstin
6. dub 2016

@karlajasmine ja treba prirustky nevim, my chodime jen dle prukazky, takze naposled ve 4m a ted pujdeme az v pul roce. Jinak pokud dite o jidlo zajem jevi, tak to je jina, nasi je to zatim uplne burt :D

karlajasmine
6. dub 2016

@sisstin Ja bych to taky nevedela, ale byli jsme u Dr. v 5.mesici na ockovani a tam ho prevazili 🙂 Ono to I dava u nas smysl, protoze posledni mesic mi hodne brecel a zjistuju, ze to bylo asi hlady, protoze ted je spokojenejsi.. kojim teda na pozadani, ale asi mu uz proste mliko nestacilo, ale je fakt velikej (71cm), tak se asi neni cemu divit no..
Jinak teda souhlasim obecne s tim ze zavadet radeji pozdeji nez driv.. nekteri doktori plosne cpou prikrmy uz ve 4.mesici a to mi pripada jako blbost..

sisstin
6. dub 2016

@karlajasmine jo no, mala ma ted asi 5,8 kg (hodne odhadem) a kolem 60-62cm, ona je drobna zas. Kdyby jevila zajem, tak ji jidlo taky nabidnu uz asi, ale ji je to uplne sumak.

suzann13
autor
6. dub 2016

@karlajasmine to jo, malý projevoval zájem o jídlo od těch 4 měsíců...ale už se narodil velký, měl 3,8kg a 52cm...na půlroční prohlídce měl 7770g a 72cm, takže on je jedlík velký...říkám, příkrmy má rád, s ničím nemá problém.. Nikdy jsem nedělala nějaké časové rozhraní kdy kojit, jak poplakaval, přiložila jsem a buď si dal, nebo ho prostě třeba bolelo bříško nebo podobně.. Tak mu dnes zkouším nedat přesnídávku, nechám ho trošku vyhladovět a snad si vezme...a hned jak se probudí zabavují dudlík 🙂

sisstin
6. dub 2016

@suzann13 no hele, jestli fakt jevi zajem a kojilas na pozadani, tak bych mu asi to jidlo neomezovala. To plati hlavne u holek, ktery koji dle hodinek a jidlo cpou, i kdyz dite samo nejevi zajem, ale to po vysvetleni asi vas pripad neni. Fakt kontaktuj tu LP, pro me nejlip utracenych sedm stovek za posledni dobu ;)

suzann13
autor
6. dub 2016

@sisstin když se narodil, tak do týdne měl svou porodní váhu, tak mi Dr říkala, že ani nemusím na kojení budit, ať kojím jak chce on...pak si říkal plus mínus po třech hodinách, proběhly nějaké spurty a pak se mi začal hodně budit přes noc..a když jsem zvýšila dávky u prikrmu, tak už se zas budil jen 1-2x...

sisstin
6. dub 2016

@suzann13 ted je otazka, jestli se ti nesnizil ten tok mlika ;) mne jo a mala pak nepila, u nas teda nebyl uplnej bojkot, ze by prso nechtela. Ona ho chtela, ale jen ho dudlala. Po motiliu okamzite tok a spousteci reflex a zacla pit. Je to ale lek no v pripade nouze a jde blbe sehnat. Jde nahradit prirodni moringou, taky 3x 3 tablety denne. Je dulezity zjistit, proc dite bojkotuje, u nas to byl pomalej tok mlika. Motyliem se zvysil, zacla pit, tim se zvysilo mnozstvi mlika a je vse v poho zas. Ted postupne vysazuju a budu jist tu moringu. Pro laktaci je dulezity kojit mezi 2-4. hodinou ranni.

sisstin
6. dub 2016

@suzann13 to buzeni v noci je prave hodne dulezity pro kojeni, ja kojim odhadem tak min 6-10x za noc ;)

suzann13
autor
6. dub 2016

@sisstin no je pravda, že dřív, když se malý přisál, tak cca do minuty mi zabrněly bradavky a mléko se spustilo...ale pomalu se to protahovalo a teď si ani nevzpomínám, kdy naposled jsem to brnění cítila... V noci se budival kolem půlnoci a pak ve 4..

prcekverunka
6. dub 2016

@suzann13 Odbourat dudlík, flašku...pozvat dobrou laktační poradkyni...

sisstin
6. dub 2016

@suzann13 zkus to motilium, ale je jen na predpis, mne se teda podarilo najit dve lekarny, kde mi ho prodaji i bez nej ;) ted jim treti krabicku a jsem na 3x2 denne a snizim na 3x 1 a pak uz nic. Tady v CR se to prestalo doporucovat, ale na SK a v cizine se normalne pro zvyseni laktace pouziva. Do MM prechazi uplne stopovy mnozstvi a v porovnani s rizikama UM, je to riziko fakt minimalni. Nebo rovnou ru moringu, da se sehnat na netu bezne ;)

sisstin
6. dub 2016

@suzann13 pokud by bylo uz hodne zle, dat odstrikany MM cevkou, tim on bude sat, mm mu potece a bude stimulovat bradavky u toho. Ja mam neodstrikavaci prsa, odstrikam z obou asi 25ml, tak to holt stradam do mrazaku, od patku mam 180ml. Pokud odstrikas v pohode, tak mas vyhodu ;)

lennus
6. dub 2016

@suzann13 Nám pomohlo omezit dudlík, u druhého budu opatrnější. Vím, že některé děti mají dudlík a jsou kojeny v pohodě i do roka, ale může dělat paseku, což mi říkala laktační poradkyně a byl to přesně náš případ. Měla jsem pár krizí první půl rok, pak už jsem dudlík ani flašku neřešila, ale do té doby jsem se snažila být opatrná. Chce to asi jen pár dní, nabízet, hodně se tulit tělo na tělo a věřím, že to bude lepší. Když tak si zavolej laktační poradkyni domů, ale pokud chceš kojit dál, tak flašku bych nedávala. Držím palce!

ladyhacek
6. dub 2016

Nejsem odborník, že? 🙂 > ale > u nás tedy dudlík nevadí - kojím a má dudlík. 1. to může být bojkot 2. může se ti už odtavit (všude se píše kolem 2 let, ale slyšela jsem že i dříve) 3. Můžeš brzy odstat MS (pokud jsi už nedostala) změní to chuť.
Jasně hodě lídí ti napíše kojit kojit ..... ale nač se také trápit, že? Pokud by jsi chtěla zkusit jinou UM a nepije ti sunar zkus babylove z DM (malý ji vypije spíše)
( já tedy ještě kojím, ale když byl u mojí mamky přes noc dala právě babylova a udělala to do vody, kde předem máčela vločky (ovesné mléko) Malý se v noci často budí tak zkouším na noc UM (no zabírá to jen malinko 🙂)
Držím palce a za mě nehrotit -když nakonec nebudeš kojit tak se svět nezboří. Důležité je aby jste byli oba spokojení 🙂

sisstin
6. dub 2016

@suzann13 drzim palce, pokud kojit chces, zvladnete to, sam se v takovym veku neodstavi. Kojeni za trosku boje stoji, syna jsem nekojila a kojeni usnadnuje peci o dite o milion procent a to pouto je proste nenahraditelny, muzu srovnat a nejrafsi bych si nafackovala, ze jsem se u syna nezajimala a nebojovala ;)

suzann13
autor
6. dub 2016

Holky všem mockrát děkuji, stále nepijeme, vůbec nic 🙂 za to si spokojeně hraje na zemi...místo pláče se mi na flašku chechtal, tak tomu vůbec nerozumím...u prsa dělá scény, na flašku se směje, co já to mám doma za chlapa 🙂 uklidnuju se tím, že to nejdůležitější bylo prvního půl roku, pokud bude chtít dál, ráda budu kojit, takže odtsrikavam a čekám na možnost, kdy se pricucne...ale jak píše @ladyhacek lámat to přes koleno nebudu... Jste všechny moc hodné a dekuju za vás čas :-*

danecka
7. dub 2016

@suzann13 Ahoj, Můj bojkotar mi tohle předvedl v 5 měsících. Když viděl prsa dělal jak kdybych mu ukázala čerta. Zkoušela jsem všechno na si vzpomeneš a nic. Nakonec jsem ho zlomila kloboučkem a polohou v klece nad nim kdy on byl v kojícím polštáři v polosede. Chce to klid a věřit si , ale presne vím jak je to na palici. Preju hodně štěstí