• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Olivový olej pro přípravu příkrmů, jaký používáte?

10. července 2015 
Jaký olivový olej doporučíte pro přípravu příkrmů? Jaký používáte? :wink:
5. kvě 2013 ve 20:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
V D-testu dopadl dobře panenský olivový olej Albert Quality, takže kupuji ten.
5. kvě 2013 ve 20:44  • Odpověz  •  To se mi líbí (3)
Já máslo, jak ta naše příšerka cítí oliváč, tak to prostě nepozře:grinning:
5. kvě 2013 ve 20:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já dávám slunečnicový nebo máslo. Prckovi to s olivovým nechutná a mě osobně olivový olej taky smrdí a nechutná mi.
5. kvě 2013 ve 20:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
v dtestu vyhrál franz josef olivový. je i cenově dostupný. doporučuju. maj v albertu
5. kvě 2013 ve 20:56  • Odpověz  •  To se mi líbí (3)
Nejlepsi je extra olivovy olej a nejlepsi italske.Jsou sice drazsi,ale je tam jistota,ze je pravej.Ja ho pouzivam dost u vareni,protoze manzel je ital a ten mi vysvetlil vsechno kolem neho.Je strasne zdravej a doporucuji ho.Do polevek,testovin.
5. kvě 2013 ve 20:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
Olivový je fajn, jen bacha nehodí se všude, taky pozor některé je vhodný jen pro studenou kuchyň...já kupuju z Globusu
5. kvě 2013 ve 20:59  • Odpověz  •  To se mi líbí
kupuju bio v DM, mají tam i bio za studena lisovany repkovy olej, ten je ještě zdravejsi nez olivovy, obsahuje omega 3 NMK, které v olivovem oleji vůbec nejsou;)
6. kvě 2013 ve 14:00  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já to střídám, protože jsem nikde nenašla seriozní studii o tom, který tuk je opravdu nejvhodnější. Každý má své klady a samozřejmě i zápory, tak používáme občas máslo, občas olivový olej (dovezený z Řecka), občas bio řepkovo -slunečnicový od Alnatury. Co malému zatím nedávám (jsou mu 2 roky) je sádlo a margarín. Řekové uvádějí na olivovém oleji hodnotu acidity, podle které se pozná, zda je vhodný spíše pro teplou nebo studenou kuchyni a jestli je vůbec kvalitní. Bohužel na olivových olejích v supermarketech ta hodnota vůbec nebývá uvedená, tak nevím, co si o tom myslet.
6. kvě 2013 ve 14:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
Olivový Albert, řepkový Alnatura..a sem tam dávám farmářské máslo.
6. kvě 2013 ve 14:23  • Odpověz  •  To se mi líbí
Španělský olivový olej Extra Virgin z odrůdy Arbequina - oceněn jako nejlepší olivový olej Španělska za období 1998-99 a 2003-04. Velmi jemné chuti. Pouzivam pro obe deti jiz od 6 mesicu.
Na spanelske-speciality.cz
25. črc 2013 v 00:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
Příspěvek byl pozměněn adminem, protože nesplňoval pravidla fóra. Porušoval pravidlo "Nevkládej kontaktní údaje firem".
Mě se nedávno do kuchyně dostal olivový olej terra creta, v Dtestu ani v žádném jiném uveřejněném testu na internetu jsem ho zatím nenašla. Popravdě nevím jestli je to dobře nebo špatně :grinning: Nedám na něj dopustit, do kuchyně už mi jiný nesmí.
28. zář 2014 v 15:32  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Nejlepší olivový olej jsme si přivezli z dovolené z Kréty, nedá se to vůbec srovnat s tím, co se nabízí zde v supermarketech. Řecký bude určitě obecně kvalitnější než třeba španělský. Kvalita se pozná hlavně podle kyselosti (acidity), nejkvalitnější má 0,1 %, hodně kvalitní tak do 0,4 %. Tuto informaci se bohužel z většiny etiket nedozvím. Asi vědí proč to tam nepíšou :frowning2: Chuťově je to strašně velký rozdíl, ten ze supermarketů mi připadá hořký či trpký, s takovou divnou pachutí, ten z Kréty byl vyloženě lahodný, i když na tamní poměry jsme koupili ten "méně kvalitní".
28. zář 2014 v 18:06  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí
nam hodne chutna a dobre se osvedcil recky terra creta ve spreji, hotovy prikrm jenon striknu promicham a maly ma mnamku na stole. Maji ho sice i v kaufu, ale ve spreji jsem ho objevila jen na eshope pemapu
19. lis 2014 ve 13:42  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jednou mi známý dovezl Terra Creta olivový olej z Řecka. Tak nás to nadchlo, že jsme ho začali vyhledávat i tady u nás v Česku. Našli jsme ho na eshopu Pemapu dokud to tedy i kupujeme. Vyhovuje mi již zmíněný olej ve spreji.
16. pro 2014 ve 14:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
my nově používáte italský olivák, doporučila nám jej kamarádka a je fakt famozní http://www.vinodoc.cz/olivove-oleje/extra-panensky-olivovy-olej-veneto-valpolicella-dop-2014. Na běžné vaření nejsou občas špatné ty, co prodávají v tématických akcích v lidlu...
24. únor 2015 ve 12:57  •  snaží se  • Odpověz  •  To se mi líbí
My máme výhodu, že vozí tchyně z Itálie a někdy i ručně lisovaný z Toskánska, ten je dokonalý, a když kupuju tady, tak Monini.
13. dub 2015 ve 12:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
Když jedeme na dovču do Řecka, tak si vždycky 2 litry přivezeme, ale vzhledem k naší spotřebě nám dlouho nevydrží. Snažím se ho vždy "šetřit", a používám do studené kuchyně. Líbí se mi balení v plechovkách - je to hezký doplněk v kuchyni :slight_smile: Jinak u nás také kupujeme olivový olej v Albertu, je za dobrou cenu a chutí se vyrovná tomu, co známe z Řecka. Používám ho do salátů, a také na přípravu teplých pokrmů. Dokonce jsem se dočetla, že je možné použít na potření pečícího papíru, aby se třeba roláda nepřichytila :slight_smile:
10. črc 2015 ve 23:04  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek