Příkrmy 6 měsíců. Můžu dát i ráno ovoce? A kdy dát kaši na noc?

monii007
20. čer 2022

Maminky, začala jsem přikrmovat syna v 5. měsíci. Už dávám dopoledne i ovoce. Můžu dát i ráno? A kdy mu můžu dát kaši na noc? 🙏
Za tyden bude mít šest měsíců a kojím. Ale vidím, že už to mlíko moc nechce, radši si dá jídlo a sní fakt vše, nic nenechá. Vidím, že je hladový, ale nenakojí se. Až má úplně prázdné bříško, tak to mlíko vezme na milost.
První syn zaa nechtěl jíst, jen se kojit, takže teď nevím. Když ma fakt hlad, mám mu prostě přidat porci? Nechci mu nějak ublížit, aby neměl bolení 🙏🙏 díky za rady.

fouskovi
20. čer 2022

@monii007 u nás kaše na nic vůbec neprošli strašně je bolelo bříško kaši jsem dávala dopoledne nebo max odpoledne

veru181
20. čer 2022

Je to úplně na tobě, ale nikam bych nespěchala 🙂 Dávali jste už zeleninu a maso? My jsme začínali zeleninou, za tři týdny maso, za tři týdny další porci (kaši k večeři), za další tři ovoce ke svačině a pak asi za měsíc ke druhé svačině bílý jogurt. K snídani a na večer jsem dlouho nechávala jen kojení. Záleží, jak to tobě a synovi vyhovuje. Kaše na noc je velký spor, někdo je proti kvůli sacharidům, někdo (i z odborníků) to za špatné nepovažuje. My jsme ji na noc zkusili a v pohodě 🙂

monii007
autor
20. čer 2022

@veru181 děkuji. Zeleninu i maso už dáváme 😊🙏, pokračovala jsem vždy po 14ti dnech. Tak jak řekla dr. Ale teď vidím, že je mu to málo asi 🙈 a kojení prostě odmítá. Jsem z toho špatná.
Ale tak asi počkám, zase 14dni alespoň a pak přidám něco. Snad to prezije🙈😄 ja nevim...

monii007
autor
20. čer 2022

@monii007 je dost nepříjemný, když má hlad 🙈😄

zmrzlinka
20. čer 2022

@monii007 jestli chce jíst ,tak mu dej.Co by jiné maminky za to dali kdyby im dítě jedlo....Ty moje byli do roka jenom na flašce 😂

monuleee
20. čer 2022

@monii007 My dávaly kaši má doporučení Dr, kvůli tomu že malej měl v noci furt hlad. Ale vůbec nic to nevyřešilo. Hlad furt stejnej a spánek ještě horší kvůli bolení bříška.kase ho úplně zaplacala

konidana
20. čer 2022

@monii007 příkrmy jsi nahradila vždy celou dávku mlíka? Kojí se aspoň v noci? půlročního kojit jen několikrát denně je fakt málo. Kojení by stále mělo převládat.

monii007
autor
20. čer 2022

@konidana koji se v noci dvakrát a pres den tak třikrát, čtyřikrát max 🙏

monii007
autor
20. čer 2022

@zmrzlinka jo, u prvního syna jsem taky bojovala. Jedlaz ve dvou letech pořádnez, az jsem přestala kojit 🙏🤣

konidana
20. čer 2022

@monii007 tak ted to mas obracene🤣. Ja mela zas nespavce a pak space ( a byl i vetsi jedlik), prvni mi toho do roka, dokud jsem kojila, taky moc nesnedla.

monii007
autor
20. čer 2022

@konidana tak to máme stejný 🤣🙏

konidana
20. čer 2022

@monii007 ale myslim ze teda tak do 8.m mu stacily prikrmy v poledne i tak. Sem tam neco jeste na svacinu, jinak se normalne kojil

asutak
21. čer 2022

Od 6 měsíce jsem taky večer zavedla kaši, aby lépe spala, měla hlad. cca kolem 18 hod poloviční dávku dle návodu a před spinkáním nakojit, cca po týdnu přidávala až do plné porce. Mezi 6 a 7 m sem zavedla i dopolední ovocné kapsičky. Od 10 měsíců mliko už jen ráno a večer a případně v noci.

monii007
autor
21. čer 2022

@asutak dekuji 🙏😊 ono stejne, asi když nechce, tak s tím nic neudělám, že? 🙏 Nebudu ho zase nutit. Asi teda také zkusím ty kaše. Alespoň dopoledne jednu porci.

asutak
21. čer 2022

@monii007 jsou to pro ně nové chutě, takže ze začátku fakt ochutnavaji, po zavedení třeba presnidavek mi nechtěla jíst obědy asi 14 dní 😂

2hanah
23. čer 2022

@monii007 pokud mu teď najednou začnete hodně přidavat jídlo místo kojení, může vám začít hubnout a vůbec mu tím neprospíváte, nemá ještě připravený trávicí trakt na tolik porcí jídla - je to kojenec, hlavní zdroj živin má být stále ještě mléko, ať už mateřské nebo umělé a přes den ho ve více porcích nahrazovat pevnou stravou jeho organismu nemusí stačit. Ráno s ovocem bych určitě počkala, nechala bych mléko, na ovoce k snídani má ještě dost času.

vopice1
24. čer 2022

@monii007 kluci byli starší, když začali odmítat kojení (jeden 9 a druhej 10 měsíců). Oni milovali jídlo, fakt snědli celou porci a už nechtěli po jídle dokojit. Začali jsme s příkrmy až v to šestém měsíci. Prvně zelenina, pak maso, pak to ovoce, bílý jogurt a rozmix ovocem (samotný nechtěli). Takže měli ráno ten jogurt a ovocem, pak ovoce, oběd masozel, na odpolední svačinu měli kaši (nechtěla jsem na noc).

herbinaaa
29. čer 2022

podle mně ano. Já jsem dávala, dávala sjem i různé jogurty, převažně ochucené tvarohové krémy

andreacantu
7. črc 2022

@monii007 dcera ma 8 mesicu a ted ma tri jidla nemlecne. V 6 mesicich jsme nahradili dopoledni mleko ovocnou presnidavkou (s vlockama, keksem apod), pak jsem zkousela na veceri kase ale to fakt nechce jist takze zatim mlecko, ale odpoledni svacina jogurt s ovocem. Myslim ze kase u nas pojedou az bude mnohem vetsi (proste krupicka) takze veceri budu zatim nechavat mleko a postupne nahrazovat masozeleninou. Kdyz je hladovy tak mozna chce vice masozeleniny, klidne bych mu dala dalsi jidlo namisto mlecka treba hned tu svacinku.