Příkrmy od 3. měsíce? Ano x ne?
Ahoj maminky, jdu tak trošku s asi hloupým dotazem... Dcera bude mít 1.5. 3 měsíce... Jsme na UM ale vubec ji nestači... Někdy chce i po hodině... Zkusila jsem změnit značky, sytější mléka.... Nic nepomohlo... Známá mi řekla,že měla stejný problém a že od 3 měsíce dávala kaše alespoň na noc a že to mám zkusit.... Co myslíte??? Dát třeba do UM na spaní 1-2 lžičky kaše? A popř. jaké?? Děkuji 🙂 🙂
Příkrmy od 4 měsíce i když je UM - dřív bych rozhodně nedávala. Četla sjem že vypije 150ml? Víc najednou nedá? Pije takto pořád nebo začala až teď? Kolem 3 měsíce nastává růstový spurt a miminka chtějí pít častěji většinou to trvá 4-10 dni
@alokina ono je opravdu každé dítě jiné..nám je měsíců téměř 6 a pijeme 130ml co dvě hodiny..tvoje mimčo to má zřejmě nastaveno jinak a nic s tím neuděláš 🙂
Ale ne....první měsíc je novorozenec....tím pádem se to počítá od prvoměsíčních narozenin. Takže když bude mít druhoměsíční tak ukončíte první měsíc. Na tom začátku se to hrozně plete. Ale vezměte to třeba později. Příkrmy se dávají od ukončeného 4. měsíce. To znamená až když oslavíte pětiměsíční narozeniny - tím se vlastně ukončí čtvrtý měsíc a začne pátý. Mě to ze začátku taky nešlo do hlavy - právě kvůli tomu novorozenci. Ale jakmile jsme se dostali k vyšším číslům tak to začalo být logické :D
@berenika39 Ale ne....první měsíc je novorozenec....tím pádem se to počítá od prvoměsíčních narozenin. Takže když bude mít druhoměsíční tak ukončíte první měsíc. Na tom začátku se to hrozně plete. Ale vezměte to třeba později. Příkrmy se dávají od ukončeného 4. měsíce. To znamená až když oslavíte pětiměsíční narozeniny - tím se vlastně ukončí čtvrtý měsíc a začne pátý. Mě to ze začátku taky nešlo do hlavy - právě kvůli tomu novorozenci. Ale jakmile jsme se dostali k vyšším číslům tak to začalo být logické..
Bohužel první příspěvek nejde smazat, tak je to tu dvakrát :D
@kopretina123 mě píšeš? 🙂))))
Píšeš to špatně, dítěti je měsíc, když je na světě měsíc. ukončený čtvrtý měsíc je , když je na světě 4 celé měsíce. 🙂
@kopretina123 píšeš to špatně. První měsíc života je první měsíc života.. Žádný novorozenec..
@berenika39 : no ty máš svoji odpověď, já mám svoji odpověď. Kdy se chodí na povinné prohlídky, když je napsané třeba v šestém měsíci? Podle tebe je to vlastně před šestoměsíčníma narozeninama, ne? A je je trochu divné, ne? 😉
@karlajasmine : No třeba jo, ale třeba ne. To, že to tu tak tvrdí všichni neznamená, že je to pravda 😉 ....ale kdo ví, třeba se můžu mýlit. Ale Alokině bych doporučila, aby se raději nejdřív poradila s doktorkou než něco začne. Protože pokud jsem špatně já, tak se mimču nic nestane a maximálně začne později. Pokud dá na radu ostatních a ta je špatně, tak začne o dost dřív než by měla a miminku tím akorát přitíží...takže asi tak 😉
@alokina Určo počkejte. A spíš to konzultujte s doktorkou. Stejně musíte na prohlídku, tak tam se dozvíte, zda je to ok nebo ne a co dělat. 😉
@kopretina123 kočko, o tom nejde diskutovat, na šestiměsíční prohlídku se chodí, když jsou déítěti šest měsíců, když je mu půl roku, je na světě půl roku. narození 1.1., šest měsíců mu je 1.7. prostě žije půl roku.
@kopretina123 moc prosím, nešiř tu bludy, nebo zbytečně zmateš ostatní, děkuji za pochopení🙂
@berenika39 : A kdy se tam chodí? Po šestoměsíčních narozeninách...- mezi šestým a sedmým měsícem, a když padne začátek sedmého měsíce, tak je ukončený ten šestý, ne? ....ale pokud to chceš počítat takhle, tak můžeš. Alokina má svůj rozum, tak si nějakou cestu zvolí. Ty stejně nepřesvědčíš mě, já očividně tebe taky ne.
@kopretina123 neblbni, to bychom měli všichni narozeniny o měsíc později 😀
@kopretina123 no jistě, po šestém měsíci, když už tomu dítěti je šest měsíců. mě mrzí, že to tu pleteš i ostatním maminkám, to je celé. diskutovat o věku dítěte není věc názoru.
když se dítě narodilo 1.1. kdy je mu rok??
@berenika39 : A kdy bude mít ukončený ten první rok? Druhýma narozeninama :D.
@kopretina123 doufám, že to poslední myslíš jako vtip.
@kopretina123 věřím, že žertuješ. první rok má ukončený posledním dvanáctým odžitým měsícem. takže 31.12. mu je rok. je to tak, doufám?
@berenika39 : No jasně, že roční narozeniny má rok od narození....ale co je mezi prvním a druhým rokem? Nebo srozumitelněji. Mělo- li dítě šesté narozeniny, tak co říkáte po celý ten rok beř mu bude sedm? Že je mu šest, ne sedm. Sedm mu začne být až v den, kdy oslaví sedmé narozeniny......nebo-li ještě lépe. Pokud měl někdo čtyřicáté narozeniny, tak říká, že je mu čtyřicet až do narozenin jednačtyřicátých, ne? Takže pokud to převedeme na měsíce, tak od šestoměsíčních narozenin mu bude šest měsíců až do sedmoměsíčních narozenin - den před sedmoměsíčními narozeninami ukončí šestý měsíc, který začně tak ja říkáte ( o tom se nepřu). Ale ukončí se den před narozeninama sedmiměsíčníma.....už je to jasné?
jsi stále o měsíc vedle - den předtím než mu bude 7 měsíců ukončí 7. měsíc života, probůh, respektive když mu bude 7 měsíců tak je logicky na světě 7 měsíců a ne 6 a ani v tu chvíli 6. měsíc neukončil protože ten ukončil už když mu bylo měsíců 6 ... anebo to (doufám) blbě chápu já jak to myslíš. @kopretina123
@kopretina123 mně je 29 a jsem ve třicátém roce zivota. V den svých třicátých narozenin budu mít ukonceny třicátý rok života. Dítě, které je na světě 4 měsíce ode dne svých narozenin ma ukončený čtvrtý měsíc života a tudíž se může začít s příkrmy.
@kopretina123 mě to jasné je, nějak vůbec nevím, proč jsi mi psala, já se tu na nic neptala, jak je to s věkem vyplývá z logiky a ne z názoru a dítě mám ve věku 27 a 8 let.
Tohle, co jsi psala, je nesmysl, ale úplně, na to jsem reagovala.....
.tím pádem se to počítá od prvoměsíčních narozenin. Takže když bude mít druhoměsíční tak ukončíte první měsíc. Na tom začátku se to hrozně plete. Ale vezměte to třeba později. Příkrmy se dávají od ukončeného 4. měsíce. To znamená až když oslavíte pětiměsíční narozeniny - tím se vlastně ukončí čtvrtý měsíc a začne pátý.
@kopretina123 jsi mimo o jeden měsíc. jinak nemám co dodat, zkus se nad tím zamyslet, může to být jen nedorozumění - přijdeš na to, neboj.
@sonia79 Takže pokud to vezmeme na narozeniny: dítě oslavilo šesté narozeniny. Když se vtom roce do sedmých narozenin někdo zeptá, kolik je mu let, tak se řekne šest nebo sedm? A kdy je pak ukončených pět let života? S nástupem šestých narozenin, ne?....tudíž paraleně ukončených pět měsíců je, když jsou šestoměsíční narozeniny.
@kopretina123 první část je dobře. na měsíce je to už blbě. ukončených pět měsíců je první den šestého měsíce, ne za měsíc - v den šestiměsíčních narozenin. jen si převeď to, co píšeš v první části na ty měsíce a jsi doma!
@kopretina123 promiň, neber to nijak ve zlým, ale na tohle já nemám nervy.
@berenika39 : no bohužel myslet by měl někdo jiný...
Jinak jak jsem říkala už někdě nahoře. Pokud je můj blud, tak ten blud je velmi neškodný. Miminko dostane příkrm maximálně o měsíc později, což není žádná trága. Pokud je blud to tvoje, tak má miminko naběhnuto na pěkný problém, protože dostane příkrm o měsíc dříve, což si myslím, že není úplně skvělé. Kor, když se chce začínat v tom ukončeném čtvrtém měsíci. TAkže asi tak...
@kopretina123 ty jsi úplně mimo promiň 😀

@kopretina123 kolik je ta mala mesicu na svete? Tak tolik ji je. Nemuze byt v minusu 🙂