Příkrmy od 4. měsíce, kvůli problémům s mlékem. Ano/ne?

daina87
25. dub 2023

Ahoj holky, ráda bych se zeptala, zda máte některá podobnou zkušenost.
Malej má necelé 4 měsíce. Upřímně vyhlížím je jak jen můžu s tím, že bych ráda začala s příkrmy.
Od narození máme hrozné problémy s mlékem. Neuměl se přistát, a tak byl do konce šestinedělí na odstříkaném mléku (těžký začatek - první tři týdny na kyslíku kvůli vrozenému zápalu plic), mléko dostával částečně dudlíkem na stříkačce a částečně do sondy. I po návštěvách laktační se nám kojit nepodařilo... Ale odsávala jsem, co šlo. Poté, co nás pustili domu, nastaly problémy s "refluxem" a malý mi mm zvracel. Někdy i obloukem. Dokrmovala jsem nutrilonem, ten později zvracel taky.. Mezi 2. a 3. měsícem se to zhoršilo. A malý ze dne na den přestal jakékoliv mléko chtít.. Řev, plivání dudlíku,scény každého krmení a když jsem do něj dostala 30 ml na porci, byl to úspěch.
Skončili jsme v nemocnici na kapačkách s podezřením na abkm. Předepsaný nutrilon allergy Care syneo. Malý zvracel dál, tentokrát hodně a po každém jídle. Za celý měsíc nepřibral na váze, spíš hubnul. Znova nemocnice, předepsané alfamino. Musím zaklepat, to pije a nezvrací. Po všech vyšetřeních v nemocnici reflux nepotvrzen. Konečně přibírá. Startovací váha 4110g a nyní 5650g. Co mi ale trápí je, že i tak do něj mléko tlačím, někdy ho vypije z chutí, někdy to trvá přes půl hodiny.. Za den mi ale vypije max 700 ml. Měl by mít už ale přes 800.
Proto bych ráda začala s příkrmy, aby se pořádně rozjedl. Pořád doufám, že to je cesta, jen nevím, jestli si od toho moc neslibuji. Měla jste některá problémy s mlékem takové, že pomohly až příkrmy? Omlouvám se za sloh a předem děkuji za odpovědi.

konidana
26. dub 2023

@daina87 ja bych asi zkusila vydrzet jeste nejakou chvili na tom mleku,ktere mu sedlo. Pije mene, ale pije a pribira. To je super stav. Prikrmy by to zas mohly rozhodit....

daina87
autor
26. dub 2023

@konidana je to s ním jak na houpačce. Někdy pije, někdy ne tolik. Dnes je zrovna jeden z těch horších dní. Včera jsme se nedostali ani na těch 700, dnes to asi taky nedá. Přibira cca 150g týdne. To je asi ok.

konidana
26. dub 2023

@daina87 dokud přibírá aspoň trochu za týden, tak bych neřešila. Příkrmy až později. Nebo kdyby se vyloženě sápal po tvém jídle třeba. Zkus si , jen tak pro info, zjistit něco o BLW? jak dítě ochutnává nemixované potraviny vcelku