icon

Příkrmy pro 4měsíční dítě

hihi25
13. říj 2016

Ahoj...
Zaciname s prikrmy. Mala mela mrkev a ted mame dyni. Moc ji to, ale s lzickou nejde... nekdy to i vrati zpet.

Premyslim, ze bych ji trochu dala do um. Mate nektera zkusenost? Pripadne jaky pomer um a prikrmu?

Mala vypije 150 az 220 ml.

Diky.

ai30
13. říj 2016

@hihi25 Horem dolem bych to do ni netlacila, pokud to nechce. Dejte si prestavku a zkus to treba za tyden, 14 dni znovu. Zacinat s prikrmy ve 4 mesicich je hodne brzo. Pokud k tomu neni zdravotni duvod, ze by mela hlad a odmitala uz mleko, tak bych se na to opravdu vykaslala a zkusila to za nejaky cas pozvolna znovu.

hihi25
autor
13. říj 2016

@ai30
Mala ma uz 4 a 18 dni... davam ji po troskach a nikam se nezeneme... 🙂 Diky za nazor

ai30
13. říj 2016

@hihi25 To ale stejne mate jeste spoustu casu, opravdu. Ja jsem malemu s prikrmy taky nedavno zacinala, taky v necelych 5 mesicich a radila mi to tak moje PA. Ze mu mam davat jen ochutnat na zacatku a kdyz mu to nepojede, tak netlacit na pilu, dat si treba tyden prestavku a pak to s troskou zkusit znova.

magdadunajova
13. říj 2016

Ja jsem s prikrmy zacinala v 5 mesicech a vubec to nasi Berusce neslo, tak jsem si rikala ze proste je to jeste moc brzo. A zkusila znovu za nejake 2 tydny. Sice zadna slava to nebyla ale snedla aspon 3-4 lzicky a pak postupne se zvykala. Jak tady pise @ai30, opravdu v tech 4 mesicech je to prilis brzo zacinat s prikrmy. Dite sotva se zvyklo na mlicko... A hlavne podle WHO dite plne kojene melo by mit prvni prikrm v 6 m. Co se tyka um, my jsme na um od 1m veku a vzdycki kdyz jsem davala prikrm tak pak jsem jeste dala um nejakych treba 150-180ml, protoze takove miminko moc te mrkvicky nebo brambor nesni 🙂

hihi25
autor
13. říj 2016

Jasne no.. tak uvidime.. mala ted sni 2 az 3 lzicky. Tedy spis zbytky co ji zustanou v puse🙂 Mala je na UM skoro od mesice... tak uvidime. Snad ji to bude bavit pozdeji🙂

veraga
14. říj 2016

Moje malá ty první sousta taky vracela. Ne že by jí nechutnalo, ale než se naučila to posunout a polknout... Vrací ti to s nechutí nebo jí jídlo en vyjede a další lžičku si dá znovu?

hihi25
autor
14. říj 2016

No kxichti se u toho dost.. 🙂) taky sem si rikala zda se neboji polknout. Jidlo ji vyjede, ale kdyz to zachytim a vratim zpet, tak to ma v puse... a neco snist musela, ptz mela stolici od mrkve. Sem tam polkne nahlas...

michelette
14. říj 2016

Taky jsme na příkrmech od 4 měsíce a začátek byl podobný. Než se naučila pěkně papkat. Dávala jsem jí na úzké lžičce jen tak na špičku. Vypadalo to, že to vrací, ale ona to bobek neuměla zpracovat 😃 Takže pokud ji chutná, tak buďte trpělivá. Naše malá se to pak naučila a teď se cpe jako otesánek 😃

bikiki
14. říj 2016

Naopak podle nove studie by se s prikrmama melo klidne zacit prave uz od ctvrteho mesice. Nejde o to nahradit mlicko, ale o to, aby si mimco lepe zvyklo na nove chute. Dite pote v pozdejsim veku, zhruba od toho roku lepe prijma pevnou stravu. Takze to ze mala sni 2-3 lzicky je super. Ona si postupne zvykne...

veronika223
Odpověď byla odstraněná