icon

První příkrmy a zácpa

klecanda
5. bře 2019

Ahoj holky, syn má půl roku, minulý týden jsme začali přikrmovat. Nejdřív měl mrkev, pak brokolici a brambory. Po mrkvi i brokolici kakal v pohodě, ale teď už od patka nic. Už začínám být docela na nervy. Včera jsem mu dala svestkovou presnidavku a čekám.. Prdí o sto šest, nemyslím si, že by ho nějak trápilo bříško. Ale nevím, zda je to normální.. Vím, že kojené děti nemusí kakat dlouho, ale jak je to u těch prikrmovanych? Jak mu můžu pomoct? Nebo mám čekat?

mirri7
5. bře 2019

Pridavas par kapek kvalitniho oleje do prikrmu? U nas to vzdycky stacilo...

bayt
5. bře 2019

@klecanda Taky jsem dávala vždy k zelenině i olej. A od začátku jsem dávala jak ovoce, tak zeleninu.

klecanda
autor
5. bře 2019

@mirri7
@bayt
vždycky zakápnu troškou olivového oleje.. mamka plaší, že mám volat doktorce.. no nevím, asi je to normální když se přejde na tuhou stravu nebo ne? nevím jestli být v klidu nebo už taky plašit 🙄🙈

leymea
5. bře 2019

@klecanda kdyz prejde na tuhou stravu tak by "spravne" mel mit stolici kazdy den. Pamatuju, ze syn tri dny nekakal (taky ze zacatku prikrmu) a ctvrty den dostal svestkovou stavu od Hipp a zadarilo se 😀 ale mozna bych radsi zitra doktorce zavolala a zeptala se.

bayt
5. bře 2019

@klecanda Tak doktorka vám stejně nic neřekne, mně syn kolikrát nekakal dva týdny. Doktoři to budou řešit až tak po dvou týdnech. Já jsem dávala na mísku příkrmu lžičku oleje. A to ovoce je důležité, po čisté zelenině to tak snadno nejde.

ajronka
5. bře 2019

Já dávám před a po jídle vodu na zapití a do příkrmu máslo. Zkus dát tu vodu.

ajronka
5. bře 2019

A do příkrmu dávám trochu UM nebo vodu, ať je to řidší.

pejskyne
5. bře 2019

Mrkev ucpává, brokolice nadýmá a obecně zácpa se začátkem přikrmů často bývá, neděs se. Jestli máš rektální rourku, použij, ať se dlouho netrápí. A k mrkvi bych se vrátila až později, až bude trávicí soustava víc zvyklá na příkrmy, teď můžeš zkusit třeba dýni, ta je taky sladká, tak dětem obvykle chutná, a neucpává.

klecanda
autor
5. bře 2019

@leymea právě v praxi se to asi stává, že než si zvyknou, tak delší dobu nekakaji, nebo ne? proto jsem ještě nevolala dr.. ale nechci nic zanedbat.
@ajronka zkusím, díky za tip🙂
@pejskyne no on po ty mrkvi kakal normálně, pak dostal 1. den brokolici, to bylo taky dobry, a 2. den brokolice se vykakal naposledy.. pak měl brambory. Zkusila jsem včera svestkovou presnidavku. Dneska zkusím hrušku. Rourku jsem taky zkoušela, včera večer. A nic🤔

michaelllas
6. bře 2019

Zkus dát popít trošku heřmánkového čaje nebo fenyklového ( max ale 150 ml za den), nám pomohl. Ano přikrmované by měly kakat každý den. Malý zpočátku příkrmů kakal za 2-3 dny. Doktorka říkala, pokud prdí, nemá tvrdé bříško a nepláče že by ho bříško bolelo nemám řešit.

puhelin
6. bře 2019

Za nas muzu doporucit podrzet v klubicku pod tekouci vodou, aby tepla stekala na podbrisek. Plyny a stolice pekne klesne. Dcerku takto pri kazdem prebalovani oplachujeme uz od narozeni, pomaha to od zaplynovani.

klecanda
autor
6. bře 2019

@puhelin vyzkouším! včera už se teda vykakal, ale dnes zas nic..

petronelas
27. dub 2019

Mame stejny problem.Nemel stolici uz par dni,ale breci,boli ho brisko.

klecanda
autor
28. dub 2019

@petronelas u nás nakonec pomohla ta rourka a jak si tělo samo zvyklo..

petronelas
4. kvě 2019

U nas pomohlo,kdyz jsem jeden den vynechala prikrm a jenom kojila.Potom se krasne vykakal.Ted jsem zjistila,ze je lepsi trochu ridsi to jidlo.Neucpava ho to tak.Ja totiz davam zatim sklenicky a ty jsou dost hutne.A jeste nam pomohl espumisan.

bayt
4. kvě 2019

@klecanda Ná se to na začátku stalo taky. Důležité je dávat do zeleniny olej, dělat to hodně tekuté, a dávat také každý den ovoce. Ono se to brzy spraví 🙂

bayt
4. kvě 2019

Jinak syn klidně nešel jeden čas i deset dní....

klecanda
autor
4. kvě 2019

@bayt syn už naštěstí v pohodě.. 🙂