icon

Riziko botulismu při podání rozmixované mrkve dítěti?

avatar
hilda4
21. říj 2023

Ahoj, vařila jsem malé mrkev na páře a udělala jsem toho více, tak jsem si nechala rozmixovanou mrkev v dóze i na druhý den v lednici. Druhý den jsem to ohřála jen na požadovanou teplotu vhodnou ke krmení.
Teď mám strach, zda se nemohla takto nakazit případně botulismem? 🥺
Moc děkuji za Vaše zkušenosti

avatar
1pomnenka
21. říj 2023

Botulin v masných výrobcích znám. Lidé se přiotráví, protože si doma nedostatečně zavaří maso, nedodrží teplotu ani čas. O botulinu v 1 den staré mrkvi jsem nikdy neslyšela.

avatar
lv
21. říj 2023

Jídlo 24h v lednici může být, většinou nevaří nikdo 1 porci

avatar
lv
21. říj 2023

Říká se mu klobásový jed

avatar
kristyn86
21. říj 2023

Klid,nepanikar,nic se nestane. Bezne jsem to delala a delam. A botulismus se tyka starych nebo spatne zavarenych masovych konzerv.